Endüstriyel Fırın

Endüstriyel Fırın

Endüstriyel Fırın Nedir?

Endüstriyel fırınlar yoğun kullanım olan mutfaklar için üretilen dayanıklı ve profesyonel fırınlardır. Endüstriyel fırınlar genellikle ebat olarak ev tipi fırınlardan oldukça büyüktürler. Çoğunlukla paslanmaz malzemeden üretilirler. Ürüne özel pişirme yapan modelleri mevcuttur.

Endüstriyel Fırın Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel fırınlar sektörde pastane fırınları, taş tabanlı fırınlar, kombi fırınlar, konveksiyonlu fırınlar, pizza fırınları, börek fırınları, ekmek fırınları, buharlı fırınlar gibi çeşitli genel gruplamalarla tanımlanmıştır.

Yığma (Tuğla) Fırınlar

Bu fırınlar genellikle pizza fırınıekmek fırını ya da lahmacun fırını olarak satılırlar. Unlu mamullerin pişirilmesi için idealdirler. Yığma fırınlar tuğla, çimento ya da taştan imal edilirler. Bu tip fırınlar sonradan monte edilmezler, kullanılacakları alana inşa edilirler. Bu fırınların avantajı sürekli yanan fırınlarda yakıt maliyetinin yalıtımdan dolayı düşük olmasıdır. Buharlı ve buharsız modelleri vardır.

Endüstriyel Fırın

Konveksiyonlu Fırınlar

Konveksiyonlu fırın içerisinde fan bulunduran fırınlardır. Fan fırının içerisinde konumlandırılmıştır ve istenilen ısıyı fırına homojen olarak fan yardımı ile yayarak pişirim yaparlar. Bir çok modelinde nemlendirme ve buhar verme özelliği vardır. Bu yetenekleri özellikle hamur işi pişirimlerinde ürünün yumuşak olmasını sağlar. Pastane fırını tabir edilen fırınlar genellikle bu özelliğe sahiptir.

 

Pizza Fırınları

Pizza fırını genellikle taş tabanlı fırınlardır. Ancak modern olarak pizza pişirimi için üretilmiş konveyorlü bantlı fırınlarda mevcuttur. Genellikle ısıyı tabandan verirler. Bu fırınlar kullandıkları teknoloji ile hamuru kurutmadan pizzanın üst malzemelerini de yakmadan yumuşak olarak pişirirler.

Endüstriyel Fırın

Kombi Fırınlar

Kombi fırınlar çok amaçlı pişirimler için uygundur. Kombi fırınlar da hem hamur işi hem de yemek pişirerek başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Kombi fırınlar neredeyse her türlü pişirim yapabilme yeteneğine sahip olduğu için mutfağında yeri olmayan işletmeler için oldukça avantajlıdır. Üstün teknolojiye sahip bu fırınlarda istenilen programlar şef tarafından ayarlanabilmektedir. Kızgın buharda yada {6890be1797b82714018dbc273c43be5ef11f8ae44530bc181d342d88b982b3c4}100 kuru havada pişirim şartları ile birbirinden lezzetli ve görüntüleriyle iştah açıcı yemekleri pişirmek mümkün olmaktadır.

Akıllı Konveksiyonlu Fırınlar

Bu tip fırınlar akıllı fırın ya da system rational fırın olarak piyasada karşınıza çıkabilirler. Bu fırınlar akıllı pişirme sistemine sahip fırınlardır. İçerisine yerleştirilen ürünü akıllı sistemi sayesinde kontrol gerekmeksizin pişirir. Sizin istediğiniz ayar ve kıvamda pişen ürün hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf sağlar. Bu fırınlar içerisine yerleştirilen ürünün büyüklüğü ağırlığı gibi ölçümleri de kendi yaptığından ince ürünlerde, kalın ürünlerde yanmadan rahatlıkla istenilen kıvamda pişerler. Bu fırınlar hem tatlı hem de yemek için uygundur.

Tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.