Ana Sayfa / İçecek Ekipmanları / Kahve Makinesi ve Çeşitleri
Kahve Makinesi

Kahve Makinesi ve Çeşitleri

Kahve Makinesi Kahvesi

Kahve çoğumuzun güne başlama reçetesi oldu. Ancak bunun yanında gün içerisinde kendimizi ödüllendirme şeklimiz de oldu. Güne ara verirken kahve en iyi arkadaşımız. Evde yapılan kahvelerde çoğu kişi kolaya kaçsa da artık kahve konusunda toplum olarak çok daha seçici olduk. Dışarıda içilen kahvelerde evde yapılmayanı arar olduk. Peki kaliteli bir kahveyi nasıl müşterilere sunarız? Doğru kahve makinesi hangisidir? Kahve makinesi alırkern nelere dikkat etmeliyiz?

Doğru Kahve Makinesi

Doğru kahve makinesi kavramı aslında işletmeden işletmeye değişebilir. Sizin müşterinize ne sunmak istediğinize göre ya da kahveyi yapacak kişiye göre kahve makinesi seçiminiz değişiyor. Örneğin son dönemlerde açık büfe hizmet veren işletmeler tercihlerini otomatik kahve makinelerinden yana kullanıyor. Sadece kahve satan yerler ya da kahvesi ile ön plana çıkmak isteyen işletmeler ise kollu kahve makinelerini tercih ediyorlar. Filtre kahve ise her iki makinenin yanında ayrıca bulunması gereken bir makine.

Kahve Makinesi

Otomatik Kahve Makinası Nedir?

Otomatik kahve makineleri tek tuş ile istenilen kahveyi bardağa veren kahve makineleridir. Hemen herkes doğru olarak kullanabilir. Tek tuş ile bazılarında kahveyi çekirdekten bardağa taşır ve servise hazır olarak alırsınız. Bu makinelerin en büyük avantajı bir baristaya ihtiyaç duymamasıdır. Kim olursa olsun tek tuşla istenilen kıvamdaki kahveyi herkes alabilir.

Kollu Kahve Makinesi Nedir?

Kollu kahve makineleri kahve yapmak için bartistaya ihtiyaç vardır. Kahve öğütücüsü ile kahve çekilir ve temper yardımıyla makinenin kaşığına koyulur ve basınçlı su ile kahvenin demlenmesi sağlanır. Kahve süt ve aromalar ile çeşitlendirilir. Her kahve için ayrı işlem tekrarlanır. Açık büfeler için uygun değildir.

Fİltre Kahve Makinesi Nedir?

Filtre kahve makineleri sadece filtre kahve verirler. Filtre kahveyi uygun sıcaklıktaki su yardımı ile demler arzuya göre süt ile ya da sütsüz olarak sade servisini yapmak münkündür. Bu makinelerin termoslu modelleri mevcuttur. Ancak termoslar tadın değişmesine neden olduğundan genelde cam olan potlar tercih edilmektedir. Cam potlar için ısıtıcılar mevcuttur. Bazı kahve makineleri kendiliğinden ısıtıcıya sahiptir.Yedek pot ayrıca alınabilir.

Kahve Makinası

 

Tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.