Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Ana Mutfak Ekipmanları / Endüstriyel Blender Nasıl Olmalı?
Profesyonel Blender Endüstriyel Blender

Endüstriyel Blender Nasıl Olmalı?

Endüstriyel Blender Nedir?

Meyve sebze gibi ürünleri parçalayan ve karıştıran mutfak yardımcılarına blender adı verilir. Peki endüstriyel blender ne farka sahiptir?

  • Ev tipi mutfaklarda kullanılan blenderlar daha küçük mutfaklar için olduğundan ebat olarak da ufaktırlar. Endüstriyel mutfaklarda kullanılan blenderlar çok sayıda kişiye hizmet vermesi gerektiği için ebat olarak daha büyüktürler.
  • Ev tipi mutfaklarda kullanım az olduğu için ev tipi blenderlar küçük motora sahiptirler. Endüstriyel mutfaklarda kullanılan ürünler çok daha büyük ve gülçü motora sahiptirler.
  • Ev mutfaklarında kullandığımız çoğu blender buz kırma özelliğine sahip değildir. Endüstriyel kullanım için üretilmiş blenderların büyük bölümü buz kırma özeliğine sahiptir.

Blender

Blender Hangi Ürünleri Yapmakta Kullanılır?

Blenderler sıklıkla barlarda ya da cafe gibi yerlerde içecek karışımı yapmak için kullanılırlar. Ancak yetenekleri bununla sınırlı değildir. Mutfakta kullanımında pure yapmada hatta sos yapmada da oldukça başarılıdırlar. Yine Krep hamuru gibi sıvı hamur karışımlarında da kullanılabilir.

Blender Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Öncelikle Blender ne yapılmasında kullanılacak bu düşünülmeli. Örneğin barda kullanılacaksa barlar için üretilmiş buz kırma özelliğine sahip bar blenderlar ya da smoothie yapmak için üretilmiş olan modeller seçilmeli.
  • Blenderın hangi alanda kullanılacağı değerlendirilmeli. Mutfakta mı yoksa müşteri alanında mı kullanılacak. Müşteri alanında kullanılacak ise bunun için tasarlanmış sesi az olan modeller tercih edilmelidir.
  • Blenderın kullanım yoğunluğuna göre haznesi seçilmeli. Yani yeterli büyüklükte bir hazne işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Blenderın parçalarının ayrıca tedarik edilip edilmediği de önem arz etmekte. Çoğu zaman endüstriyel mutfakta kullanılan ürünler çok eldeğiştirdiği için kazalar yaşanabiliyor. Cam yada polikarbon olan hazne ya da bıçakları kırılabiliyor. Bu parçaların tekrar temin edilebilmesi işletmenin tekrar blender masrafını yapmamasını sağlar.

Blender

 

Tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.