Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Ana Mutfak Ekipmanları / Endüstriyel Mikser Nasıl Seçilmelidir?
Öztiryakiler Planet Mikser

Endüstriyel Mikser Nasıl Seçilmelidir?

Endüstriyel Mikser Çeşitleri

Endüstriyel mikser çeşitleri özellikle hamur ile çalışan mutfaklar için kesinlikle doğru seçilmesi gereken bir ekipman. Duruma mutfaklarda bir ya da daha fazla sayıda bulunabilirler. Peki endüstriyel mikser tipleri nelerdir? Ürün alırken nasıl bir seçim yapmalıyız?

Endüstriyel mikserler yüksek kapasiteli mutfaklarda birkaç malzemeyi birbirine karıştırmak için üretilmişlerdir. Paslanmaz çelik hazneye ve yine çelik gövdeye sahiptirler. Bu sebeple uzun yıllar kullanım için uygundurlar. Ev kullanıcıları mikser ile hem sıvı karışımları yapar hem de hamur yoğurabilirler. Endüstriyel mikserler güç ve devir sayılarına göre birincisi mikser ikincisi ise hamur yoğurma makinesi olarak isimlendirilir.

Öztiryakiler Planet Mikser

Endüstriyel Mikser Çeşitleri

Endüstriyel mikserleri trifaze ve monofaze çalışanlar olarak güç kaynağına göre iki gruba ayırabiliriz. Hamur ile çalışma biçimine göre ise mikser ya da hamur yoğurma makinesi olarak adlandırıyoruz.

Mikser ve Hamur Yoğurma Makinesi Arasındaki Fark Nedir?

Mikserler daha sıvı (akışkan) ürünlerin birbirine karıştırılması için kullanılıyor. Daha yüksek devirde çalışırlar ve çırpıcı başlığa sahiptirler. Hamur yoğurma makinesi ise daha yoğun kıvamdaki (sert) hamurları yoğurmada kullanılıyor. Katı hale daha yakın hamurlarda yani. Hamur yoğurma makinesinin çırpma özelliği yok, deviri ise daha düşük ancak güç olarak mikserden daha güçlü ürünlerdir.

Mikser ya da Hamur Yoğurma Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ürünün paslanmaz çelikten imal edilip edilmediğine dikkat etmek gerekir.
  • Ürün haznesinin büyüklüğü hazırlayacağınız hamurlar için yeterli mi? Bu hususa dikkat edilmelidir.
  • Ürünün koruma kafesinin olup olmadığına bakılmalıdır.

Doğru mikser ya da hamur yoğurma makinesi hamurun, kremanın doğru kıvamda istenilen düzeyde homojen olarak karışmasını sağlar. Aksi halde hamurunuzda pişme bozukluğu, kabarma sorunu ya da halk diliyle topaklanma gözlemlenebilir. Bu sebeple mikser seçerken kişi iyi düşünmeli. Eğer çalışacağı şef belli ise şefine danışmalı ve doğru karar alınmalıdır. Ürünler endüstriyel olduğundan yanlış yapılan bir harcama işletmenin daha faaliyete geçmeden bütçelerinin şaşmasına sebep olabilir.

Öztiryakiler Planet Mikser

Tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.