Ana Sayfa / Endüstriyel Mutfak Ekipmanları / Endüstriyel Ocak Nedir? Nasıl Seçilmelidir?
Ocak Çeşitleri Cafemarkt

Endüstriyel Ocak Nedir? Nasıl Seçilmelidir?

Endüstriyel Ocaklar

Endüstriyel ocaklar endüstriyel mutfakların temel yapı taşlarından. Bütün mutfakların ihtiyacı. Peki Endüstriyel ocak ile ev tipi ocak arasında ne fark var? Endüstriyel ocak alırken nelere dikkat etmeliyiz? Gazlı ocak ve Elektrikli ocak arasında ne gibi bir fark var? Gazlı ocak mı tercih etmelisiniz? Elektrikli ocak mı tercih etmelisiniz?

Elektirkli Ocak

Endüstriyel Ocakların Ev Tipi Ocaklardan Farkı Nedir?

Endüstriyel ocaklar sirkülasyonun çok olduğu, yoğun mutfaklar için üretildiğinden daha dayanıklı ve uzun ömürlü malzemelerden üretilmişlerdir. Paslanmaz çelik olarak üretilirler ve ebatları büyüktür. Ev tipi ocaklar ise her eve uygun olabilmesi için daha küçük ebatlarda, mümkün olduğunca hafif ve taşıması kolay malzemelerden üretilirler. Endüstriyel ocaklar ev tipi ocaklara göre çok daha yüksek kaloride enerji verirler. Çünkü yüksek ölçekli mutfaklarda çok sayıda kişi için pişirilecek yemeğe enerji harcamak için üretilmişlerdir. Ev tipi ocaklar ise daha az enerji verirler ve küçük mutfakların ihtiyaçları için uygundurlar. Bunun yanında kişisel deneyimime dayanarak söylemek isterim ki yemekhane ya da uzun süreli yemek dağıtımı yapan yerlerde yemeklerin belli bir ısıda kalması için de elektrikli ocakların tercih edildiği oluyor.

Endüstriyel Ocak

Endüstriyel Ocak Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel ocakların kullanışacağı alana göre farklı çeşitleri mevcuttur.

  • Gazlı Ocaklar
  • Elektrikli Ocaklar
  • Yer Ocakları
  • Set üstü Ocaklar
  • Fırınlı Ocaklar (Kuzineler)

Gazlı Ocak ile Elektrikli Ocak Arasında Ne Fark Vardır?

Gazlı ocaklar elektrikli ocaklara göre daha kısa sürede daha fazla enerji verirler. Ürünleri daha kısa sürede pişirebilirler. Elektrikli ocaklar enerjiyi verebilmek için kısa da olsa bir süreye ihtiyaç duyarlar, gazlı ocaklara göre daha uzun sürede pişirim yaparlar. Elektrikli ocaklar gazın bulunmadığı alanlarda daha çok tercih edilirler. Ancak alev olmadığından kaza riski daha azdır ve sirkülasyonu çok olmayan mutfaklar için tercih edilebilirler.

Endüstriyel Fırın Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Öncelikle bir ihtiyaç tespiti yapmanız gerek. Kaç brülor işinizi görecek ise o kadar sayıda ya da beklenmeyen durumlar için bir veya iki fazla sayıda brülörü olan ocakları tercih etmelisiniz.
  • Ocağınız için seçeceğiniz güç kaynağını belirlemenize gerekmektedir. Gazlı ocak mı elektrikli bir ocak mı sizin işinizi kolaylaştırır.
  • Ürünün ebatlarının sizin için uygun olup olmadığına, yeterli yerin olduğuna dikkat etmek gerekir.
  • Ürünün garantisinin olup olmadığı, satın alınan ürünün markasının güvenililiğine ve CE ile TSE belgeli olmasına dikkat edilmelidir.
  • Gazlı ürünler tercih edilmiş ise GAZMER sertifikası olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir.

 

Ocak Çeşitleri Cafemarkt

Tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.