Servis Bankosu

Servis Bankosu Alma Rehberi

Servis bankosu nedir?
Servis bankosu servis alanında bulunan yiyeceklerin servis boyunca soğuk ya da sıcak olarak kalmasını bu şekilde servis edilmesini sağlayan ünitelerdir.

Servis Bankosu Çeşitleri Nelerdir?

Servis bankoları servisi yapılacak ürüne göre 3 farklı çeşitte üretilirler.

  • Sıcak Servis Bankosu
  • Soğuk Servis Bankosu
  • Nötr Servis Bankosu

Sıcak Servis Bankosu

Sıcak servis edilen çorba, pilav gibi yiyeceklerin ısısını yitirmeden servisini sağlayan bankodur. Sıcak servis bankoları genellikle elektrik ile çalışır. Yiyeceği servis boyunca uygun ısıda tutar.

Soğuk Servis Bankosu

Soğuk servis bankoları salata, tatlı gibi souk servis edilen yiyeceklerin servis boyunca tazeliğini yitirmeden ve ısısını düşürmeden servis edilmesini sağlarlar. Elektrik ile çalışırlar.

Nötr Servis Bankoları

Nötr servis bankoları ekmek gibi ısıtmaya ya da soğutmaya ihtiyaç duymayan ürünleri servis etmede kullanılırlar.

Kuver Ünitesi

Kuver ünitesi açık büfe ya da toplu yemek servisi yapılan yerlerde çatal, kaşık, bıçak ya da peçete gibi ürünlerin servisinin yapıldığı ünitedir.

Servis bankoları özel üretim olarak yerine göre hazırlanabilirler. Standart üretilmiş modelleri de vardır. Köşe modeller ve düzmodeller. Arzuya göre ahşap kaplamalı ya da paslanmaz görünümde olabilirler.

Servis Bakosu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Servis ünitesi alırken ürünün ölçülerinin dünya standartlarına uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Dünya standartlarına uygun standlar için tepsi ve küvet almak sorun olmayacaktır.
  • Ürünün paslanmaz ve gıdaya uygun materyallerden üretildiğine emin olunmalıdır.
  • Ürünün bilinmiş markalara ait olduğundan ve garantisi olduğundan emin olmak ilerleyen zamanlarda karşılaşılabilecek sorunlar için kolaylık sağlar.
  • Eğer ürününüz sürekli kullanım için yerleşik durmayacaksa ürünün tekerlekli olduğundan emin olunmalıdır. Banko taşınırken kolaylık sağlar.

Servis Üniteleri Nerelerde Kullanılır?

Servis üniteleri catering şirketlerinde, fabrika, otel, şirket, okul gibi kurumların yemekhanelerinde kullanılır. Açık büfe yemek servisi yapan yerlerde kullanılır.

Servis bankosu çeşitleri ile ilgili tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.

Similar Posts