Endustriyel Bulasik Makinesi
Endustriyel Bulasik Makinesi

Bulaşık Makinesi Alma Rehberi

Dışarıda yenen mükemmel bir yemeği kirli kalmış bir tabak kolaylıkla mahvedebilir. Hiç bir mekan sahibi mekanını bu şekilde kabusa dönen yemekler ile anılmasını istemez. Bu sebeple yiyecek satışı yapan mekanlarda doğru bulaşık makinesi kullanımı çok önemlidir.

Peki doğru bulaşık makinesini nasıl seçebilir siniz?

Doğru bulaşık makinesini seçebilmek için bulaşık makinelerinin birbirlerinden farklarını ve özelliklerin ne işe yaradığını bilmek gerekir. Endüstriyel bulaşık makinesi çeşitleri normal bulaşık makinelerindern farklıdır. Aralarındaki farkı bilmeyen bir çok girişimci endüstriyel bulaşık makinası yerine normal bulaşık makinesi alır. Ancak normal bulaşık makineleri endüstriyel bir mutfağın talebini karşılayacak donanımda değildir. Bu nedenle çalışanlar sorun yaşarlar.

Endüstriyel Bulaşık Makinesi ile Ev TipiBulaşık Makinesi Arasındaki Fark Nedir?

Endüstriyel bulaşık makineleri endüstriyel mutfakların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş bulaşık makinası çeşitleridir. Bu sebeple yoğun kullanım bu tip makineleri zorlamaz. Motor olarak daha kuvetlidirler. Marka ve modele göre değişmekte ancak 3 dakika civarında bir sepet yıkama kapasiteleri vardır. Set altı bulaşık makinelerinin saatte 500 giyotin tip bulaşık makinelerinin saatte 1000 kadar bulaşık yıkaması anlamına gelir. Ev tipi bir bulaşık makinası ile asla bu tip bir performans alamazsınız.

Ne zaman Giyotin Tip Bulaşık Makinesi Alınmalı?

Yüksek kapasitede ve yer sorunu olmayan işletmeler giyotin tip bulaşık makinesini tercih edebilirler. Makinenin kullanımı oldukça basittir. Bulaşıklar sepete yerleştirilir. Sepet makineye yerleştirilir ve daha sonra kapak aşağı doğru çekilir. Kapak kapandığında makine otomatik olarak çalışmaya başlar. Bittiğinde ise kapağı kaldırarak temiz bulaşıklar kullanıma hazır olarak sepetle çıkartılır.

Ne Zaman Set Altı Bulaşık Makinesi Alınmalı?

Set altı bulaşık makineleri çok büyük kapasiteler sahip olmayan endüstriyel mutfaklar için ve yer sorunu olan mutfaklar için idealdir. Bulaşık makinesi tezgah kaybına sebep olmaz. Bu ürünün kullanımı ev tipi bulaşık makinesi kullanımına çok benzer. Tek fark sepetler çıkabilir yapıdadır. Sepetlerin çıkabilir olması mutfakta kolaylık sağlar. Makine bel seviyesinin altında olduğundan sepeti çıkartarak eğilmeden bulaşıkları rahatça yerleştirebilirsiniz. Sonrasında sepeti makinenin içerisine yerleştirip kapağı kapatarak yıkamayı başlatabilirsiniz.

Pompalı Modeller ve Pompasız Modeller Arasındaki Fark

Öncelikle endüstriyel bulaşık makinelerinde kaç çeşit pompa olduğundan bahsedelim.

  • Deterjan Pompası
  • Parlatıcı Pompası
  • Tahliye Pompası (Drenaj Pompası)
Peki ne işe yarar parlatıcı pompası,deterjan pompası ya da drenaj pompası?

Deterjan Pompası: Deterjan pompası makinenin yıkama sırasında uygun dozda deterjanı kendisi otomatik olarak makineye almasını sağlar.

Parlatıcı Pompası: Parlatıcı pompası yıkama işleminden hemen sonra makinenin bulaşıkları parlatması için uygun dozda parlatıcıyı vakit kaybetmeden makineye almasını sağlar.

Drenaj Pompası: Drenaj pompası ya da diğer bir adı ile tahliye pompası makinenin yıkama işlemi boyunca kullandığı su, deterjan ve parlatıcıyı makineden otomatik olarak tahliye etmeye yarar. Özellikle gideri yer seviyesinin üzerinde olan işletmeler makinelerini drenaj pompası olan modellerden seçmeli ya da ayrıca drenaj pompalı olarak almalıdır. Aksi takdirde drenaj sorun olacaktır ve gider kırılarak aşağı bir seviyeye tekrar konumlandırılmalıdır.

Deterjan ve parlatıcı pompası olmayan modellerde ayrıca taktırılmaz ise makineye detejanın ve parlatıcının manuel olarak eklenmesi gerekir.

Endustriyel Bulasik Makinası
Endustriyel Bulasik Makinası

Endüstriyel Bulaşık Makinesi çeşitlerimiz ile ilgili soru ve ürün talepleriniz için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.