Gıda Kurutma Makinesi
|

Gıda Kurutma Makinesi

Meyve ve sebzeleri taze iken tüketmek, mevsiminde tüketmek sağlığımız için doğru bir tercihtir ve önemlidir. Ancak dört mevsim almamızda fayda olan bazı yiyecek maddelerinin mevsimleri oldukça kısadır. Bu ürünleri dört mevsim tüketebilmek için bir çok yöntem geliştirilmiştir. Mesela serada yetiştirilen ürünler. Serada yetişen ürün mevsiminde ürün ile aynı olamıyor malesef. Hem lezzetini yitirmiş oluyor hem de raflarda yerini alırken fiyatı mevsiminde olduğundan çok daha pahalı oluyor. Gıda kurutma makinesi bu noktada kıymetli bir tercih oluyor.

Mevsiminde özenle seçilmiş gıdalar alarak kurutup dört mevsim aynı tazelikte bu ürünleri tüketebilirsiniz. Kış için hazırlığınızı yapabilir ya da bu kurutulmuş ürünleri dükkanınızda satışa sunabilirsiniz.

Gıda Kurutma Makinesi Nedir?

Gıda kurutma makinesi yiyecek maddelerini suyunu alarak kurutma işlemine tabi tutan makinedir. Dehidratör olarak da adlandırılır. Gıda dehidratörleri ya da gıda kurutma makinası ile yiycekleri kurutarak mevsimleri bittiğinde de taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Gıda Kurtma Makinası ile Neleri Kurutabilirim?

Gıda kurutma makinesi ile ananas, portakal, çilek gibi her çeşit meyveyi kurutabilirsiniz. Meyveleri daha sonra yiyebilir ya da kek, pasta gibi tatlıların iine koyarak değerlendirebilirsiniz. Domates, soğan, biber gibi sebzeleri kurutarak tadını mevsiminden almış sebzeler ile yemekler, çorbalar yapabilirsiniz. Et ve türevlerini kurutabilir daha sonra kurutulmuş et olarak tüketebilir ya da yiyeceklere ekleyebilirsiniz.

Gıda Kurutma Makinesi Hangi İşletmeler Tarafından Tercih Edilmektedir?

Gıda kurutma makinesi çeşitleri pastaneler, şarkütertiler, restoranlar, kuruyemiş satıcıları ve çeşitli cafeler tarafından tercih edilmektedir. Pastane ve cafeler gıda kurutucusunu daha çok meyve kurutma için kullanmaktadırlar. Tatlıların içerisine kuru meyve koymaktadırlar. Restoranlar sebze kurutmada kullanarak sebzeleri depolarında istifleyerek mevsim sebzelerini dörtmevsim kullanmak için kullanırlar. Bu da gıda alımında mevsimindeki fiyattan domates biber vb. almalarını sağlayarak gideri azaltmaktadır. Kuruyemiş satıcıları ile incir, ananas, kiwi gibi meyveleri kurutarak kuru meyve satışı yapmakta aynı zamanda taze fındık gibi kuruyemiş çeşitlerini de yine gıda kurutma makinesi ile kurutabilmektedirler. Şarküteriler et ve türevlerini kurutarak satışını yapmaktadırlar.

Gıda Kurutma Makinesi Ne Kadar Yer Kaplar?

Gıda kurutma makineleri kişi ya da işletmelerin ihtiyaçlarına göre farklı ebatlarda üretilmişlerdir. 4 tepsili modeller 165mm x 330mm x 413mm ebatlarına sahiptir ve ev mutfakları için bile oldukça uygundur. 9 tepsili modeller ise 320mm x 432 mm x 483mm ebatlarına sahiptir ve her endüstriyel mutfakta kolayca yer alabilirler.

Gıda Kurutma Makinası
Gıda Kurutma Makinası

Gıda Kurutma Makinesi (Gıda dehidratörü)çeşitlerimiz ile ilgili soru ve ürün talepleriniz için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.

Similar Posts