Döner Makinesi

Döner Makinesi

Döner Makinesi

Döner makinesi ya da döner ocağı olarak adlandırılan düzenek dönerin eşit miktarlarda belli bir ısı ile pişerek servise hazır hale gelmesini sağlar. Döner Makinesi döner ustasının tercihine, pişirilecek dönerin büyüklüğüne ve farklı ihtiyaçlara göre çeşitli ebatlarda ve özelliklerde üretlirler.

Döner Makinesi Çalışma Prensibi

Cihaz elektrik, doğalgaz ya da lpg güç kaynaklı olarak ısınır. Motorlu ve motorsuz olarak üretilen döner ocakları motorlu ise otomatik olarak, motorsuz ise manuel olarak döndürülerek; Üzerindeki şişe geçirilmiş olan dönerin ısı ile teması sağlanır. Isı ile temas eden et, istenilen kıvamda pişirilir. Etin ısı kaynağına olan uzaklığı ayarlanabilmektedir. Bu sayede etin yanması önlenir.

Motorlu Döner Makinesi

Motoruna göre döner makinesi çeşitleri alttan motorlu döner makinesi, üstten motorlu döner makinesi ve motorsuz döner makinesi olarak sıralanabilir.
Döner ocağında motor olması dönerin otomatik olarak çevirilmesi anlamına gelir.

  • Alttan motorlu döner makinesi dönerin yerleştirildiği şişin altta bulunan bir mekanizma ile dönmesini sağlar.
  • Üstten motorlu döner makinesi üstte bulunan mekanizma ile şişin dönmesini sağlar.

Döner makinesi fiyatı

Gazlı Döner Makinesi

Güç kaynağı lpg ya da doğalgaz olan döner makinesidir. Yatay ve dikey radyanlı modelleri vardır.Elektrik kesintisinden etkilenmedikleri için avantajlıdırlar.

Elektrikli Döner Makinesi

Güç kaynağı elektrik olan döner makinesidir. Dik ve yatay radyanlı modelleri vardır.

Radyanına Göre Döner Makinesi

Yatay ve dik radyanlı olmak üzere 2 farklı tipte ısıtıcıya sahip döner makinesi çeşidi mevcuttur. Kullanacağınız etin ebatlarına göre seçim yapabilirsiniz.

  • Dik radyanlı döner makinesi
  • Yatay radyanlı döner makinesiDöner Makinesi
Döner Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Döner makinesi alınırken dikkat edilmesi gereken ilk özellik döner makinesinin güç kaynağıdır. Döner makinesini elektrikli, doğalgazlı ya da lpg li olarak kullanılacak güç kaynağına göre seçilmelidir.
  • Döner makinesi alırken günlük olarak pişirilecek etin kapasitesine dikkat etmek önemlidir. Az kapasiteye sahip bir döner makinesi gün içerisinde tekrar tekrar makine üzerinde bulunan etin yenilenmesini gerektirir. Bu da gün içerisinde vakit ve iş kaybı anlamına gelir.
  • Döner makinesinin paslanmaz nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. Paslanmaz döner makinesi uzun ömürlü bir kullanım sağlar.
  • Döner makinesi alırken radyan sayısına dikkat edilmelidir. Radyan sayısı pişirilecek etin büyüklüğüne göre seçilmelidir.
  • Döner makinesi alırken CE belgeli döner makinesi almaya özen gösterilmelidir.

Döner Makinesi

 

Döner Makinesi Kataloğunu İndirmek için Tıklayın.

 

 

Similar Posts