Çatal Kaşık Bıçak

Çatal Kaşık Bıçak Bakımı

Mutfağımızın en çok kullanılan gereçlerinden olan çatal kaşık bıçaklar hemen deforme olur. Peki kolay eskimesin diye neler yapılabilir? Çatal kaşık bıçak Bakımı ile ilgili bir yazı derledik. Bakın deneyimli çatal kaşık üreticileri yapılması gerekenler ile ilgili neler söylüyor.

3 BASIT ADIMDA ÇATAL KASIK BIÇAKLARINIZIN BAKIMI

İlk kullanimda, Hafif bir sabun veya deterjan kullanarak paslanmaz çatal-kasik biçaklarinizi elde iyice yikayin. Aluminyum bir kapta yikamayin, plastik ya da paslanmaz çelik bir kap kullanin.Yumusak bir bezle kurulayin.

GÜNLÜK KULLANIM IÇIN :

Eger bulasik makinesinde yikayacaksaniz, çatal ve kasiklarin agiz kisimlarinin yukari, sap kisimlarinin asagi gelmesine dikkat edin. Diger esyalari çizmelerine ve zarar vermelerine engel olmak için ,biçaklari digerlerinden ayri bir sepete koyun. Degisik alasimlardan yapilmis ürünleri (Mesela gümüs esyalar ile çelik esyalari) ayni anda yikamayin. Son durulamanin ardindan çatal kasik biçaklarinizi çikarin. Bulasik makinelerinin sicak hava kurutmasi yipranma sürecini hizlandiracaktir.

BAKIM :

Paslanmaz esyalarinizin parlak ve yeni görünümünü korumak için ,çay, kahve ,sirke, tuz,mayonez ,hardal ve yumurta içi ile uzun süreli temas halinde birakmayin. Yüksek miktarda klor içeren toz, sivi ve jel temizlik maddeleri kullanmayin. Limon veya portakal içeren temizlik maddeleri de yipranmalara neden olur.

ÖZEL TEMIZLIK IÇIN :

Çikarmakta zorlandiginiz inatçi lekeler ve su izleri için kaliteli bir paslanmaz leke çikaricisi kullanabilirsiniz. Biçak agizlarina özellikle dikkat edilmelidir.Paslanmaz leke çikaricilari iyice temizlenmesi gereken güçlü kimyevi maddeler içerdiklerinden , kullanirken ürünün kullanim rehberini dikkatlice okuyarak yazanlari tatbik edin. Cafemarkt Çatal Kaşık Bıçak

PÜF NOKTALAR:

Çatal Kasik Biçaklarinizi uzun süreler boyunca (gece boyunca) suda birakmayin. Deterjani dogrudan çatal kasik biçaklarinizin yüzüne uygulamayin. Paslanmaz ürününüze en uygun deterjani bulmak için degisik deterjanlar denemekten kaçinmayin.

BIÇAKLAR IÇIN NELERE DIKKAT EDILMESI GEREK:

Dogru kullanimla ve uygun bakim yapilirsa , biçaklar bir ömür boyu dayanabilir. Biçak ürünlerimizi bulasik makinesinde yikayabilirsiniz. Bazi yiyeceklerin yol açabilecegi yipranmayi önlemek için, biçaklar kullanimdan hemen sonra temizlenmelidir. Yumusak bir firça ya da sünger kullanarak biçagin her iki tarafini da nazikçe temizleyin. Kurulama için yumusak bir bez kullanin.

BIÇAKLAR IÇIN ÖZEL PÜF NOKTALAR:

Biçaklari ayri bir rafta/bölümde saklayin.Biçaklari diger ürünlerle beraber ayni bulasik kabina koymayin.Bu durum , dikkatli davranilmazsa biçak agznda hasarlara sebep olabileceginden kazalara sebebiyet verebilir. Her zaman yumusak yüzeyli bir kesme altligi kullanin. Sert kesme altliklari biçagin daha çabuk körelmesine sebep olur.

KULLANILAN ÇATAL BIÇAK KALITESI PORSELENI NASIL ETKILER?

Yüksek sicaklikta pisirildigi için porselen sirlari serttir. Eger kullanilan çatal biçagin çelik kalitesi standartlara uygun degil ise sert porselen sirlari metali tutar ve ürünlerde gri metal izleri olusur. Porselenlerde bu izlerin olusmamasi için uygun kalitede çatal biçak kullanilmasi tavsiye edilir.