pasta-susleme
|

Temel Pasta Süsleme

Pasta yapımı eskiden sadece pastanelere özgü iken; şimdi pasta evleri ve butik pastacılık günümüzün popüler pasta mekanlarından.
Peki nedir pasta evlerindeki pastaları klasik pastane pastalarından ayıran?
İyi ve aranılan bir pasta, süslemesi iyi yapılmış bir pastadır. Pasta evlerinin pastalarını pastane pastasından ayıran nokta süslemesidir.
Peki pasta süsleme için gerekli pasta ekipmaları nelerdir ve nasıl kullanılırlar?
Krema Torbası
Krema torbası ucuna bir duy takılarak pasta dekorlamada kullanılır. Sık olarak kullanılan 3 çeşit krema torbası vardır. Naylon krema torbası, bez krema torbası, kağıt krema torbası.
Şekillendirici Taraklar
Pasta süslemede kullanılan bir diğer ekipman ise taraklardır.  Taraklar genellikle kenar ve üst süslemelerinde kullanılırlar.
Duy Çeşitleri
Farklı form ve ebatlarda duylar krema torbalarının ucuna takılarak pasta süslemede kullanılırlar. Duy, kremanın biçimlendirilerek dekoratif bir hale gelmesini sağlar. Plastik ve paslanmaz çelik duy çeşitleri vardır. Düz duylar, dişli duylar, dekor dişli duylar, papatya duylar gibi farklı duy çeşitleri vardır. Her birinin yaklaşık 10 ayrı boyutu vardır.
standart-duy-cesitleri
Peki hangi duy ile hangi şekilleri verebiliriz?
Her farklı model için ayrı bir duy mevcuttur. Aşağıda hangi duy ile hangi biçimlerin yapılabileceğini konu edinen bir görsel paylaşıyoruz.
krema için duy-cesitleriKrema Duy ÇeşitleriKrema Duy Çeşitleri
Pasta Hizarı
Pasta hizarı pastayı düzgün olarak parçalara ayırmayı sağlar. Bir ya da birden fazla telin pastayı kesecek boyutta bir metale sabitlenmesiyle meydana gelmiştir.Pasta hizarı ile pandispanya kaplama öncesi istenilen parçalara ayırılır.
pasta-hizarıSıvama Paleti
Sıvama Paleti Bu bıçak süsleme için çok gereklidir. Kesici bölümü yaklaĢık 18 cm olmalıdır. Bıçak fazla esnek olmamalıdır. Her zaman temiz ve parlak tutulmalıdır. Palet bıçakların farklı farklı boyutları vardır, kek karıĢımlarını ve kremaları yaymak için kullanılırlar. Küçük boyda bıçaklar özellikle pasta kremasına biçim vermek için idealdir.
Plastik Kazıyıcılar
Süsleme sırasında pek çok plastik kazıyıcıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu kazıyıcıları pastanın son katını süslerken kullanabilirsiniz.
Silpat
Silpat matlar genellikle şeker hamuru kullanılan süslemelerde kullanılırlar. Hamurun yapışmasını ve kirlenmesini engellerler. Üzerinde rahat çalışmayı sağlar.

Pasta malzemeleri ile ilgili 0212 514 51 21 no’lu telefondan www.cafemarkt.com web sitemizden ya da info@cafemarkt.com mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Similar Posts