Termobox
|

Termobox Alma Rehberi

Başta catering şirketleri olmak üzere endüstriyel mutfakların en büyük sorunlarından birisi bir yerden bir yere yemeği dökmeden, ısı değişimine uğratmadan nakletmektir. Özellikle sıvı yiyeceklerin dökülmeden taşınması çoğu zaman mümkün olmaz. Sıcak yiyecekler ısılarını yitirirken; Pasta, dondurma gibi soğuk yiyecekler ise eriyerek formlarını yitirirler.

Termobox Nedir?

Termobox yiyeceklerin çeşidine göre özel olarak tasarlanmış, ısı yalıtımlı yemek taşıma kaplarıdır. Genellikle birden fazla yiyeceği aynı anda taşıma olanağı sağlarlar. Yiyecekler gastronorm küvet içerisine yerleştirilir. Küvet ise termobox içerisine yerleştirilir. Temobox kapak yardımı ile içerisindeki gastronorm küvetleri sabitler. Bu sayede gastronorm küvetler kaymadan dökülmeden rahatlıkla taşınır.
Termobox ısı yalıtımına sahip olduğu için, yiyecekler tekrar ısıtılmadan ya da buzdolabında bekletilmeden hemen servise alınabilir.

Termobox Çeşitleri Nelerdir?

Isı yalıtımlı yemek taşıma kapları kullanım amaçlarına göre bazı farklılıklar ile üretilirler.

  • Pastane Termobox
  • Waterbox
  • Standart Termobox

Standart yemek taşıma kutuları yemek taşımak için kullanılan, içerisine gastronorm küvet koymak için sağ ve sol yanlarında olukları bulunan ısı yalıtımlı taşıma ekipmanlarıdır.

Waterboxlar içecek atşımak için kullanılan bazen bir musluk yardımı ile tahliye edilen bazen ise kapağın açılması ile üst bölümden tahliye edilen ısı yalıtımlı likit taşıma ekipmanlarıdır.

Pastane termoboxlar pasta, dondurma, tatlı gibi erimemesi gereken ve dışarıya teslim edilecek ürünleri ısı değişimi olmadan teslim etmeye imkan sağlayan, ısı yalıtımlı yemek taşıma kutusu çeşididir.

Termobox Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

  • Yemek taşıma kutusu alırken ürünün sizin taşıyacağınız ürünler için yeterli kapasitede olduğundan emin olunmalıdır.
  • Yemek taşıma kutusu gastronorm ölçülerde olduğundan emin olunmalıdır. Böylece içerisine küvet alırken gastronorm ölçülerine göre kolayca bulunabilir.
  • Isı yalıtımlı taşıma kabı içerisinde gıda taşınacağından ve mutfağa gireceğinden paslanmaz hammaddeden imal edilmiş olmalıdır.
  • Dayanıklı kırılması zor bir malzemeden olması zor koşullarda toplu yemek taşıma durumunda fayda sağlayabilir.
  • Çok ağır olmayan modeller tercih edilebilir taşıması kolay olduğundan yemek ile ağırlık da artacağından iş yükünü azaltır.
Waterbox
Waterbox

Yemek taşıma kutusu  ve waterbox çeşitleri ile ilgili tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.

Similar Posts