Banket Arabası
| | |

Banket Arabası Alma Rehberi

Belirli bir ortak amaç için toplanan gruba verilen yemek, ziyafet organizasyonlarına banket denir. Banketlerde aynı anda çok sayıda kişiye yiyecek ve içecek servisi yapılmaktadır. İşletmelerin ziyafet personeli yeterli sayıda da olsa yiyecekleri ısıları değişmeden çok sayıda kişiye servis etmek çoğu zaman pek de mümkün değildir.

Banket Arabası Nedir?

Banket arabası banket organizasyonlarında çok sayıda kişiye servis yapılmasını kolaylaştırmak amacıyla üretilmiş; tabak, tepsi ya da ikramlıkların hazırlanıp servise kadar depolandığı, toplu olarak taşınabildiği tekerlekli arabadır.

Banket Arabası Çeşitleri Nelerdir?

Banket arabaları endüstriyel mutfakların amaçlarına göre farklı ebatlarda ve özelliklerde tasarlanmışlardır. Kapı sayılarına göre tek kapılı banket arabaları ve çift kapılı banket arabaları modelleri vardır. Yine işletmenin ihtiyacına göre cam kapılı banket arabası ya da paslanmaz kapılı banket arabası olabilirler.

Banket arabaları servis edilecek ürüne göre de çeşitlendirilmiştir. Nötr banket arabası, ısıtmalı banket arabası ve soğutuculu banket arabası modelleri vardır.

Nötr Banket Arabaları

Nötr banket arabaları oda ısısında servis edilen kanepe ve kısa sürede servis edilecek ürünler için tercih edilen, içerisine yerleştirilen yiyeceği çevrenin etkilerinden koruyan, bir yerden bir yere rahatça taşınmasını sağlayan banket arabalarıdır.

Isıtıcılı Banket Arabası

Sıcak servis edilmesi planlanan ya da uygun düşen yiyeceklerin servise kadar ısısını yitirmeden beklemesini ve kolayca toplu olarak taşınmasını sağlayan banket arabalarıdır.

Soğutuculu Banket Arabası

Pasta, tatlı gibi soğuk servis edilecek ürünlerin servise kadar geçen zaman için depolanmasını ısısını koruyarak servis edilmesini ve kolayca toplu olarak taşınmasını sağlayan banket arabalarıdır.

Banket Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Ürünün paslanmaz çelikten ve gıdaya uyumlu materyallerden üretildiğine emin olunmalıdır.
  • Ürünün kapasitesinin ihtiyacın altında olmamasına dikket edilmelidir.
  • Servis edilecek ürünün türüne uygun olarak ısıtmalı,soğutmalı ya da nötr olmasına dikkat edilmelidir.
  • Ürünün tekerleklerinin istenilen kayganlıkta olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde çok sayıda kişi arabanın nakil işi ile uğraşarak iş kaybına sebep olabilir.
  • Ölçülerin uluslararası standartlara uygun olması içerisine koyulacak tepsi ve küvetleri alırken kolaylık sağlayacağında uluslar arası standartlara uygun olması aantaj sağlayacaktır.
  • Kabin ısısının kotrol edilebilir ve ayarlanabilir olduğundan emin olunmalıdır. Her yiecek aynı ısıda beklemeye uygun olmayabilir.
  • Isıtıcılı banket arabalarında yiyeceklerin nemini kaybetmemesi için konveksiyonlu modeller tercih edilebilir.

Banket arabası çeşitleri ile ilgili tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.

Similar Posts