Saklama Kapları

Saklama Kapları

Yiyecek depolama ya da başka bir deyişle yiyecek saklama hepimizin evimizde yaptığı birşey olduğundan yakından bildiğimiz bir konu. Ancak bizler yiyecekleri evlerimizde az ölçeklerde ve çok da uzun olmayan bir zaman dilimi için saklıyoruz. Endüstriyel mutfaklarda ise durum biraz daha farklı. Cafe, otel, restoran, fabrika, okul yemekhaneleri gibi endüsriyel mutfaklar yiyecekleri çok daha uzun vadede ve fazla miktarda depolamaya ihtiyaç duyarlar.

Saklama Kapları

Yiyecek depolamak için işletmeler saklama kapları kullanırlar. Doğru saklama kabını kullanmak minimum miktarda yiyecek zaiyatının gerçekleşmesini sağlar. Yüksek kaliteli saklama kaplarını tercih etmek, gıda için uygun malzemeleri seçmek gerekir. İş akışının sekteye uğramaması için de ürüne göre saklama kabı seçmek gerekir. Örneğin un ve şeker saklamak için özel olarak tasarlanmış paslanmaz çelikten üretilmiş ya da polietilenden üretilmiş tekerlekli hem depolama hem de kullanırken taşımaya elverişli un ve şeker arabaları tercih edilmelidir.

İş akışı içinde aksama olmaması için yeterli kapasite ve büyüklükteki saklama kapları tercih edilmelidir. Mesela 10 kg un depolamanız gerekiyorsa ve 3 er kg kapasiteli saklama kaplarınız var ise bu çok da uygun bir depolama şekli değildir. Ancak 10 kg un depolamanız gerekiyorsa ve 15 kg kapasiteli bir saklama kabınız var ise bu sorun olmaz.

Yiyecekleri depolarken bir arada depolamayacak saklama kapları seçilmelidir. İki farklı ürünün saklanma süresi farklı olabilir bu sebeple bölmeli kaplar yerine iki farklıçeşit ürün depolanacak ise ayrı kaplarda depolanmalıdırlar. Kuru gıdaları ve sulu gıdaları depolamak için de doğru saklama kabı çeşidi seçilmelidir. Sulu gıdalar kazalar yaşanarak ziyan olmaması için ya contalı kapağa sahip bir saklama kabı ya da kavanoz gibi dökülmeleri engelleyecek biçimdeki saklama kapları tercih edilmelidir. Cafemarkt olarak satışını yaptığımız saklama kaplarına göz atmak için satın al butonunu tıklayarak ürünlerimize ulaşabilirsiniz.

  Satın Al     

Saklama kapları ile ilgili satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Saklama kabı ile ilgili diğer yazılarımıza göz atmak için tıklayın.

Similar Posts