Ana Sayfa / Satınalma Rehberi / Profesyonel Fırınlar ve Fiyatları
Profesyonel Fırınlar ve Fiyatları
Profesyonel Fırınlar ve Fiyatları

Profesyonel Fırınlar ve Fiyatları

İster ev mutfağı olsun isterse bir endüstriyel mutfak, eğer söz konusu olan yemek pişirilecek aktif bir mutfaksa fırın alınması gereken başlıca mutfak ekipmanları arasındadır. Peki profesyonel bir fırının standart mutfaklardaki fırınlardan farkını biliyor musunuz? Profesyonel fırın fiyatları neden normal fırınlara göre oldukça pahalı?

Profesyonel Fırınlar ve Fiyatları

Eğer doğru fırını seçmemişseniz, içerisine koyduğunuz ürün ne kadar özenle hazırlanmış olsada iyi sonuç almanız mümkün değildir. Özellikle yiyecek satışı yapan mutfaklarda bu telafisi olmayan bir durumdur. Eğer ürün kötü ise satışa çıkarılamaz ve zarar meydana gelir. Profesyonel fırınlar profesyonel mutfakların ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş, çeşitli teknolojiler ile donatılmıştır. Profesyonel fırınlar ve fiyatları ev tipi fırınlar ve fiyatlarından bu sebeple farklıdır.

Profesyonel mutfaklarda yiyecek pişirme işlemi uzun saatler sürer. Ardı ardına ürüner hazırlanır ve pişirilir. Bazen bu durum mutfağın çeşidine göre tüm gün sürebilir. Mesela bir pizzacının fırınını kapatma lüksü yoktur. Açık olduğu saatler içerisinde her gelen müşterisi için pizza servisi yapması gerekir. Saat 21:00 de kapanan bir pizzacının belkide saat 21:30 a kadar fırınını açık tutması gerekecektir.

Ev mutfaklarında ise durum farklıdır. Pişirilecek ürüne göre fırın önceden ısıtılır ya da ısıtılmaz ve ürün pişirirmi yapılır. Çoğu zaman bu devamı olan bir işlem değildir ve fırın kapatılır. Oysa endüstriyel mutfaklarda fırın çoğu zaman kapanmaz kullanılmayacaksa sadece beklemede kalır. Böyle yopun bir kullanım farklı ihtiyaçları beraberinde getirir. Mesela daha az enerji yakan fırınlar tercih edilebilir ya da gazlı fırınlar.

Fırın sürekli açık kaldığı için sıcak fırına giren ürünlerin gevrek olması istenebilir. Bunun için özel buhar teknolojleri olan endüstriyel fırınlar geliştirilmiştir. Su şebekesine bağlanarak fırının içerisine suyu alır püskürtme yöntemiyle anında buhara çevirir. İçerisine koyulan ürün pişerken ısı ile bozulma yaşamaz buhar ile yumuşar ve gevrer.

Yemeklerin uygun kıvamda pişmesi için konveksiyonel fırınlar kullanılabilir. Bu fırınlar ürettikleri ısıyı fan ile fırının içerisine alarak ısıyı tüm fırına eşit olarak dağıtırlar. bu sayede ürünlerin altı üstü pişerken içleri çiğ kalmaz. Ürün kıvamında ve eşit oranda pişer.

Profesyonel fırınların alıcılarına sundukları bunlarla sınırlı değildir. Kendi kendini temizleme imkanı, akıllı pişirme sistemleri sayesinde hafızaya alınabilir ürünlere yönelik özel ayarlar, uzaktan yönetim, otomatik açılma ve kapanma gibi ev tipi fırınlarda olmayan bir çok özellik fırınlarda mevcuttur. Bu sebeple endüstriyel fırın fiyatları ev tipi ürünlere göre daha pahalıdır.

Cafemarkt bir çok markayı bünyesinde bulundurması sebebiyle hem kaliteli hem de her bütçeye göre uygun fiyatlı endüstriyel fırın alma imkanını sizlere sunar.

  Satın Al     

Endüstriyel profesyonel fırınlar ile ilgili satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Fırınlar ile ilgili diğer yazılarımıza göz atmak için tıklayın.