Ana Sayfa / Mekan Açma Rehberi / Hızlı Pastane Açma Rehberi
Hızlı Pastane Açma Rehberi
Hızlı Pastane Açma Rehberi

Hızlı Pastane Açma Rehberi

Pastane açmak son birkaç yılda popüleritesinde bir artış yakaladı. Bu durum için başarılı pastane sahiplerine ve zengin mutfağımıza teşekkür etmemiz gerekir sanırım. Oldukça popüler olan bu iş alanı sizin için de çekici olmuş olabilir. Peki pastane açmanın sizin için doğru bir tercih olup olmadığını biliyor musunuz? İlk sormanız gereken soru “Pastane açmak için neler yapmak gerekir? “ Bu soruyu yanıtlarken böyle bir girişimin sizin için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Sizler için bu sorunun yanıtı olan hızlı bir rehber niteliğinde bu yazıyı hazırladık.

Pastane açmak için neler yapmak gerekir?

Hızlı Pastane Açma Rehberi
Hızlı Pastane Açma Rehberi

Maalesef, pastane açmak sadece kollarınızı kıvırıp bir oklava almaktan ibaret değil. Her işte olduğu gibi pastane açmanın da bir maliyeti var. Üstelik dikkatlice planlanmazsa oldukça yüksek bir meblağ ödemeniz gerekebilir. Doğru adımları uyguladığınızdan emin olmalısınız.

  • Eğitim ve nitelikler
  • Dükkan seçme ve hazırlama
  • Sigorta yaptırma
  • Kurallar ve düzenlemeler
  • Ekipman tedariği

Eğer ilk defa pastane işine girecekseniz, başarısız olmamanın yolu bu adımları uygulamaktan geçiyor.

Eğitim ve Nitelikler

Pastane açmanın en iyi yanı herhangi belgeli bir niteliğe sahip olmanızın gerekmemesidir. Pastane açmak için aşçı olmanıza gerek yok. Ancak yine de başarılı olmak istiyorsanız bir kaç temel beceri ve başarılı olmaya yönelik kararlılığa sahip olmanız şart.

Pastane işine başlamak istiyorsanız, temel ölçme ve matematiksel becerilere, pratik becerilere ve örgütsel becerilere sahip olmanın inanılmaz derecede faydalı olduğunu göreceksiniz. Ayrıca aynı zamanda bir çok iş yapma ve sıkı çalışabilme yeteneği sizi başarıya götüren altın anahtarınız olacak. Eğer bunlara sahip değilseniz de üzülmeyin. Pastane sektöründe hala size yer var. Sadece bütçenizi genişleterek bu niteliklere sahip kişileri işe almanız yeterli olacaktır.

Zanaatkar bir fırıncı olmaya kararlıysanız, yararlanabileceğiniz çok sayıda özel eğitim veren kurslar var. Bu kursların içeriklerine ve uzunluklarına göre size uygun olan bir programından yararlanabilirsiniz. İsteğe bağlı eğitim programlarının ve derecelerinin ötesinde, gıda güvenliği konusunda sağlamanız gereken çeşitli yasal şartlar vardır. Pastane işine girmeden önce bunları bilmeniz ve uygulamanız gerekir.

Dükkan Seçme ve Hazırlama

Pastane Açmak
Pastane Açmak

Endüstri aslında farklı faaliyet alanlarına ayrılmıştır ve takip etmeyi seçtiğiniz iş modeli kaçınılmaz olarak becerilerinize, başlangıç ​​bütçenize ve hırsınıza bağlı olarak değişecektir. Dükkan seçiminiz de iş modelinizle birebir bağlantılıdır.

Size önerebileceğimiz öncelikle dükkan seçerken iş akış şemasını göz önünde bulundurmanız. Seçeceğiniz dükkan büyük ise belki sizin için sorun olmayacaktır. Ancak eğer orta ölçekteyse o zaman her alan verimli olarak kullanılabilmelidir.

Dükkanın konumu çok önemlidir.Sizin satacağınız ürünlerin alıcıları ile aktif olarak buluşabileceği bir konumda olmalıdır. Yoldan geçenler rahatlıkla görebilmelidir.

Sigorta Yaptırma

Her türlü işletmede olduğu gibi, fırınınız ticarete başlamadan önce birkaç çeşit temel sigorta yaptırmanız gerekecektir.

Kurallar ve Düzenlemeler

İş akışınızın sorunsuz ilerlemesi için belli kurallar koymalı ve düzenlemeler yapmalısınız. Eğer sizin dışınızda çalışanlarınız olucaksa hepsi için görev paylaşımı yapmalısınız. Böylece vakit kaybını en aza indirebilirsiniz.

Ekipman Tedariği

Şimdiye kadar ki adımları okuyup pastane açmanın sizin işiniz olduğuna karar verdiyseniz artık yapmanız gereken tek birşey kaldı. Pastanenizde kullanacağınız pastane ekipmanları ve pastane malzemelerini almak. Öncelikle kendinize menünüzü göz önünde bulundurarak bir liste yapın. Yapacağınız listeyi mutfak ve servis olarak ikiye ayırın. Mutfakta kullanacağınız ürünleri servis yapılacak tahmini kişi sayısına göre seçebilirsiniz. Serviste kullanılacak ürünler ise tahmini servis yapılacak kişi sayısından fazla olmalı. Servis sırasında zaiyatlar meydana geleblir.

Pastane ekipmanları almak için Cafemarkt online pastane ekipmanı satış sitemizi aşağıdaki butondan ziyaret edebilirsiniz.

  Pastane Ekipmanı Satın Al     

Pastane ekipmanları ile ilgili satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Pastane açmak ile ilgili diğer yazılarımıza gözatmak için tıklayın.