Cafenize müşteri çekmenin püf noktaları
|

Cafenize Müşteri Çekmenin Püf Noktaları

Cafeler günümüzün en popüler mekanlarından. Popüleriteleride günden güne artmaya devam ediyor. Sektör büyüdükçe cafeler arası rekabette zoru bir hal alıyor. Yeni açılan cafeler farklı konseptler, değişik sunumlar ile piyasada yeni yer arayışında olan müşteriyi kendisine çekmeyi başarıyor. Peki hali hazırda faaliyette olan cafenizin gözden düşmemesi için ne yapmalısınız? İşte size destek niteliğinde cafenize müşteri çekmek için bir yazı hazırladık.

Cafenize Müşteri Çekmenin Püf Noktaları

Eğer müşterileriniz azaldıysa ya da potansiyelinizin çok altında müşteri sayınız varsa bu yazımız tam da size göre. Size 6 adımda kafenizin müşteri potansiyelini arttırmanın yollarını yazdık.

Flyer (Broşür) Dağıtımı

Cafenizin özel spesyallerinden oluşan bol görselli, iştah kabartan broşürler bastırabilirsiniz. Bu broşürleri cafenize gelmesi muhtemel kesimde dağıtırsanız hem müşteri çekebilirsiniz hem de gelmeyen potansiyel müşterilere de ulaşmış olursunuz yani marka bilinirliğiniz artmış olur.

Kampanyalar Düzenleyebilirsiniz

Haftanın belli günlerinde mutlu saatler adı altında (happy hours) müşterilerinize özel indirimler sunabilirsiniz. Bu saatleri müşterilerinizin en az olduğu saatlerden seçmeye özen gösterin. Böylece hem cafenizin boş olduğu saatlerde müşteri gelmesini sağlarsınız hem de talepleri karşılayamayacağınız bir yoğunluk yaratmamış olursunuz.

Mutlu saatler sizin iş akışınız için uygun değilse o zaman tatlı günler yapabilirsiniz. Mesela tatlı cuma ya da tatlı salı bugün içinde gelen misafirlerinize %20 indirim yapabilirsiniz.

Organizasyonlar

Cafeniz yer ve dizayn olarak müsaitse özel organizasyonlara ev sahipliği yapabilirsiniz. Mesela doğum günü partileri ya da mini kutlamalar. Eğer daha ciddi bir işletmeniz varsa ve doğum günü uygun kaçmazsa o halde iş toplantılarına ev sahipliği yapabilirsiniz. Talep istediğiniz orandan daha az ise o zaman siz organizasyonlar düzenleyebilirsiniz. Mesela baristanız o gün müşterilerle etkileşim içinde olarak onlara nasıl kahve yaptığını anlatabilir. Müşterilerle birlikte kahve yapabilir. Ya da müşterilere kahvenin nasıl yapılacağını anlatarak; sonrasında müşterilerin kendi kahvelerini hazırlamasına izin verebilir.

Eğer cafenizde yiyecek servisiniz varsa bir şefi konuk edebilirsiniz. Şef katılımcılar ile birlikte yiyecek hazırlayabilir ya da mini bir kurs verebilir.

Müşteri Sadakat Programı

Sürekli müşterilerin edineceği markanıza ait bir indirim kartı çıkartabilirsiniz. Müşterilerin başka mekanlar yerine sizi tercih etmesini ya da daha sık ziyaret etmesini sağlayacaktır.

Tebrik

Sürekli müşterilerinizin (sadakat programınıza katılmış olanların) doğum günlerini kutlayabilir onlara özel doğum günü promosyonları yapabilirsiniz. Bir sadakat programınız yoksa bile kimliğini gösteren ve doğum günü olan müşterilerinize özel indirimler verebilirsiniz.

Anlaşmalar

Eğer mekanınız iş yerlerinin olduğu bir bölgedeyse iş yerlerine özel kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Mesela saat 18:00 de paydos eden bir işletmenin 18:00 ile 20:00 arası tüm çalışanlarına özel %10 indirim verebilirsiniz. Bu şirket çalışanlarının iş çıkışı sık sık işletmenize uğramasına sebep olacaktır. Eğer öğle yemeği verme şansınız varsa şirketler ile anlaşma yapabilir onlara paket servisi yapabilirsiniz. Ya da bir işletmenin çalışanlarına özel kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Mesela 1 dilim kek alana 1 kahve ücretsiz gibi.

  Cafe Ekipmanı Satın Al     

Cafe ekipmanları ile ilgili satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Mekan açmak ile ilgili yazılarımız ilginizi çekebilir okumak için tıklayın.

Similar Posts