Ana Sayfa / Mekan Açma Rehberi / 5 Adımda Kahve Dükkanı Açmak
5 Adımda Kahve Dükkanı Açmak
5 Adımda Kahve Dükkanı Açmak

5 Adımda Kahve Dükkanı Açmak

Günümüzde kahve dünyada çok başka bir yere sahip olmaya başladı. Pek çok çeşidi ile her kültürde kendine bir yer edindi. Ülkemizde de kahve arkadaş sohbetlerinde, iş toplantılarında, iş ve ders molalarında en çok tercih edilen içecekler arasında. Bugün pek çoğumuzun hiç bir araç olmadan gidebileceği pek çok kahve dükkanı var. Bu yazımızı kahve dükkanı açmak isteyen girişimcileriçin hazırladık.

5 Adımda Kahve Dükkanı Açmak

Girişimci ruha sahip herkesin kendi işinin patronu olmak hayalidir. Kahve dükkanı açarak bu hayali gerçekleştirmek isteyenler için rehber niteliğinde kahve dükkanı açmak için izlenmesi gereken 5 adım.

  1. Hazırlık
  2. Vizyon
  3. İşe Alım
  4. Bütçe ve Giderler
  5. Pazarlama

İlk Adım Hazırlık

Her türlü başlangıç ​​çabasında olduğu gibi, bir kahve dükkanı açmak için de öncelikle iyi bir araştırma yapmak lazım. Mekan araştırması, muhit araştırması, alınacak ürünler için marka ve firma araştırması. Bu araştırmaları para harcamak istemezseniz kendiniz de amatörce gayet yapabilirsiniz. Ancak vakit harcamak istemezseniz bunu sizler için danışmanlık veren kişiler ve ya kuruluşlarda yapabilirler. Bütçenizde yer yoksa araştırmanın pek çok kısmını geniş ve zengin internet ağından faydalanarak evden bile çıkmada yapabilirsiniz.

İkinci Adım Vizyon

Kendinize kahve dükkanınız için bir vizyon belirleyin ve tüm seçimlerinizi ona göre şekillendirin. Profesyonellerle görüşün. Mümkün olduğunca büyük kahve işletmelerinin mevcut sahipleriyle konuşun. Onların vizyonlarına dair fikirler alın. Acemilikten kaynaklanan yanlışlıkları yapmamak için bu deneyimleri kullanın.

Üçüncü Adım İşe Alım

Kahve dükkanı ve benzeri işletmeler için müşteriyi daimi kılan şeylerin %50 sini kahvenizin eşsiz tadı, müzik, ambians vb paylaşırken; kalan %50 yi müşteri memnuniyeti yani çalışan etkisi oluşturur. Müşteri hizmetleri hiç azımsanmamalıdır. Müşteri memnuniyeti herşeydir. Memnun olmayan müşteri kahveniz ya da kafenizin atmosferi ne kadar iyi olursa olsun tekrar gelmez. Hizmet sektöründe bazen yapılan tek yanlış bir müşteri ve hatta o müşteri vasıtasıyla pek çok müşterinin kaybı anlamına gelebilir. Markanızı her zaman üste taşıyacak, vizyonunuzu paylaşacak, doğru işleri layığı ile yerine getirebilecek nitelikli kişileri işe alarak onlarla çalışmaya özen gösterin.

Dördüncü Adım Bütçe ve Giderler

Söz konusu profesyonel bir iş ise bütçe ve giderler oldukça önemlidir. Her zaman bir bütçeniz olmalıdır. İşe başlamadan önce kendinize tüm masrafları kapsayan bir bütçe yapın. Bu bütçeye aylık giderler ve açılış masraflarını da ekleyin. Hemen kazanç elde edecekmiş gibi düşünmeyin. Bütçenize ilk 6 ay hiç kar etmeyeceğinizi düşünerek masraflar ekleyin. Bir işletmenin kendine yer edinmesi hele ki böylesine büyük bir pazarda yer edinmesi belli bir zamanalacaktır. Çalışanların giderlerini mutlaka bütçenize dahil edin. Kahve dükkanı açtığınızı unutmayın ve kahve makinesi seçerken ekonomi yapmayın. Kahve işletmenizin yıldızı. İyi bir kahve satışı yapmazsanız kimse sizi tercih etmeyecektir. Kahve makinesi yanında kahve yapacak çalışanlarınızın kahve eğitimi için küçük de olsa bir bütçe ayırabilirsiniz. Unutmayı kahve dükkanınızın herşeyi. Ve tabiki pazarlama! Pazarlama bütçede mutlaka yer almalıdır.

Beşinci Adım Pazarlama

Pazarlama hangi işi yaparsanız yapın işin oldukça önemli bir kısmını oluşturuyor. İş yerinizi açmadan mümkün olduğunca evvel pazarlamaya başlamalısınız. Ağ oluşturma, alanınızın varlığını bildirmeniz için pazarlama önemli bir araçtır. İş yerinizi açtıktan sonra pazarlamaya başlarsanız geç kalmış olursunuz ve ivme almanız zaman alır. İşletmeniz adına siz ya da çalışanlarınız yerel etkinliklere katılabilir. Ücretsiz kahve tadımları yapabilirsiniz bu işletmenizi tanıtmanız için çok iyi bir fırsat olucaktır. Ayrıca potansiyel müşterileriniz için pozitif bir izlenim oluşturmuş olursunuz.

Çeşitli blog yazarlarını ücretsiz davet edebilir, bağlantı kurabildiğiniz influencerlardan markanızın tanıtımı için destek alabilirsiniz.

  Kahve Ekipmanı Satın Al     

Kahve ekipmanları ile ilgili satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Mekan açmak ile ilgili yazılarımız ilginizi çekebilir okumak için tıklayın.

Bir yorum

  1. blank

    Çok detaylı ve kıymetli bilgiler vermişsiniz. Elinize sağlık.