Ana Sayfa / Mekan Açma Rehberi / 3 Adımda Restoran Mutfağı Kurmak
3 Adımda Restoran Mutfağı Kurmak
3 Adımda Restoran Mutfağı Kurmak

3 Adımda Restoran Mutfağı Kurmak

Konu bir restoran açmak olunca işin en karmaşık kısmı genellikle mutfağın kurulmasıdır. Eğer önceden deneyimli iseniz işler sizin için hızla ilerleyebilir. Fakat ilk defa bu işi yapacaksanız ve mutfakla da şimdiye kadar çok ilgilenmemişseniz kesinlikle yardıma ihtiyacınız var demektir.

Sizler için bugün 3 temel adımda restoran mutfağı kurmayı yazımızda anlatacağız.

3 Adımda Restoran Mutfağı Kurmak

Sizlere kolay ve pratik yoldan bir restoran mutfağı kurmanız için aydınlatıcı olacak 3 adımı paylaşıyoruz. İşte 3 adımda restoran mutfağı kurmak:

  • Mutfak planlaması
  • Mutfağı ekipmanları
  • Çalışan Alımı

Mutfak Planlaması

Restoran mutfakları ev mutfaklarından farklı olarak bir kaç bölümden oluşur. Hazırlama bölümü, pişirme bölümü ve servis bölümü gibi. Bu bölümler kendi içinde farklı kısımları barındırır. Pizza hazırlama kısmı, salata hazırlama kısmı gibi. Mutfağınızda gereksiz yer ziyanından kaçınmak için  mutfağınızı planlamaya menünüzü düşünerek başlamalısınız.

Mutfaktan önce şefiniz ile menü düzenlemesini yapın. Bu sayede küçük bir mutfak alanına dahi sahip olsanız sorun yaşamazsınız. Eğer tatlı servisi yapmayacaksanız pasta hazırlama bölümü kurulumu yapmazsınız.

Mutfak Ekipmanları

Mutfak ekipmanlarını almadan önce kendinize bir ihtiyaç listesi yapmanızı öneririz. Neye ne kadar ihtiyacınız olduğuna şefiniz ile karar vermelisiniz. Böylece iş kaybını önlemiş olursunuz. Listeye eklenmemiş bir ekipman zaman kaybı anlamına gelebilir. Ya da iyi hazırlanmamış bir ürün.

Endüstriyel mutfak ekipmanları farklı bir çok markaya ve farklı çeşide sahiptir. Bazı ürünler çok farklı görünüp aynı işleve sahip olabilirler. Bazı ürünler ise aynı görünüme sahip olup farklı işlevleri içinde barındırabilirler. Doğru ve detaylı bilgi aldıktan sonra satın almalarınızı gerçekleştrin. Eğer çok sıkı bir bütçeye sahipseniz tercihinizi kullanılmış 2nci el ekipmanlardan yana kullanabilirsiniz. Sürekli kullanmayacağınız ürünler için kiralama yöntemini kullanabilirsiniz. Örneğin dondurma dolabı. Sadece yazın dondurma satışı yapacaksanız o zaman 3 aylık bir kiralama ile dondurma dolabına sahip olabilirsiniz.

Çalışan Alımı

Bir restorenın en önemli ayrıntılarından birisi içinde ki çalışanlardır. Emekleri ile müşterilerin devamılığını sağlayan %50 onlardır. Müşterilerinize iyi lezzetler sunabilecek profesyonel bir şef seçerseniz her müşteri memnun ayrılır. Doğru ve güler yüzle servis yapmayı başaran bir garson bir çok aksaklığı müşterilerin görmezden gelmesini bile sağlayabilir. Bu sebeple personel çok önemlidir. Size, markanıza, ilkelerinize bağlı olacak çalışanları seçmeye özen gösterin.

  Restoran Ekipmanı Satın Al     

Restoran ekipmanları ile ilgili satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Mekan açmak ile ilgili yazılarımız ilginizi çekebilir okumak için tıklayın.

Bir yorum

  1. blank

    Teşekkürler harika anlatmışsiniz ( ^ω^)
    Ödevim için yeterli bir bilgiydi. Sağ olun