Pastaneniz için Endüstriyel Fırın Rehberi
|

Pastaneniz için Endüstriyel Fırın Rehberi

Fırın hemen hemen hepimizin evlerinde olan ve kullanmayı sıkça tercih ettiğimiz bir mufak ekipmanı. Peki evinizdeki fırını seçerken çok zorlanmış mıydınız? Pek çoğunuzun “Hayır” cevabını verdiğinizi duyar gibiyim. En azından alışverişe çıkmadan ev tipi fırın kullanmış birisi olarak bir fikriniz vardı. Peki ama konu pastane açmak olunca durum değişir mi? Bir pastane fırını seçmeniz gerektiğinde de çabuk karar verebilir misiniz? Yazımızda sizler ile paylaacağımız bilgiler pastaneniz için fırın seçerken bir profesyonel gibi davranmanızı sağlayacak.

Pastaneniz için Endüstriyel Fırın Seçmek

Bir pastane fırını seçmek için öncelikle endüstriyel fırın çeşitlerinin özelliklerini az-çok da olsa bilmeniz gerekir. Bu konuda deneyiminiz olmamışsa işiniz çok daha zorlu bir hal alır. Korkmayın sizlere endüstriyel fırınlarının çeşitlerinden bahsedeceğiz.

  • Standart Fırınlar
  • Deck Fırınlar
  • Konveksiyonlu Fırınlar
  • Konveyörlü Fırınlar
  • Buharlı Fırınlar
  • Taş Fırınlar

Standart Fırınlar

Standart fırınlar kuru pişirim yapan genellikle düşük sayıda müşteri kapasiteli mekanların tercih edeceği ürünlerdir. Az sayıda tepsi kapasitesi ve az özelliği vardır. Bunun yanında kullanımları basittir ve sizi zorlamazlar. Genellikle yiyecek için daha uygun olup pastane ürünlerinin tamamında başarı sağlamazlar.

Deck Fırınlar

Deck fırınlar birden fazla fırının üst üste çalışması gibi düşünülebilir. Birden fazla kattan oluşur ve her katın kendine ait kapısı vardır. Eğer birden fazla ürün pişirimi yapıyorsanız bu fırınlar sizin için uygun olabilir. Yiyeceklerin kokuları birbirine pişirim sırasında karışmaz. Ayı ürünlerin farklı pişme sürelerine göre kapağı açmanızda sorun teşkil etmez. Bu fırınlar ekmek fırınları ve pizza satan yerlerde sıkça tercih edilirler.

Konveksiyonlu Fırınlar

Konveksiyonlu fırınlar fanlı fırınlardır. Bu fırınlar içlerindeki havayı ısıtırlar ve fırının iç bölümüne fan ile ısınan havayı dağıtırlar. Bu sayede içerisinde piecek ürün homojen bir şekilde ısı ile temas eder ve ürün eşit şekilde pişmiş olur.

Konveyörli Fırınlar

Konveyörlü fırınlar yüksek kapasitede ürün pişirimi yapan yerler için idealdir. Bir bant yardımıyla seri olarak üretilen ürünleri içeri alır ve pişirirler. Hızlı pişirim yaptıkları için özellikle lahmacun satışı yapan yerlerde tercih edilirler. Bu fırınlar basınçlı hava kullanarak pişirim gerçekleştirirler.

Buharlı Fırınlar

Buharlı fırınlar su şebekesinde bağlanarak pişirim için suyu içlerine alırlar. Su ile ısı birleşerek buhar meydana getirir. Buharlı fırınlar pişirim sırasında ürünün kıvamını sağlamak için bu buharı kullanır. Bu sayede ürün buharlı bir ortamda pişer. Isı ile aniden bir araya gelmediğinde dışı pişip içi çiğ kalan ürünler yerine kıvamında pişmiş kaliteli ürünler almanızı sağlarlar.

Taş Fırınlar

Taş fırınlar baca gerektiren fırınlardır. Bu sebeple mekan uygun değil ise tercih edilmezler. Genellikle ekmek, pizza, pide,lahmacun gibi ürünleri satan işletmeler tarafından tercih edilirler.Bu ürünlerde başarılı sonuçlar alınır. Ancak maliyet açısından diğer fırınlardan daha pahalıdırlar. Özellikle mülk sahibi olmayan, taşınma ihtimali olan işletmeler için dezavantajlıdır.

  Pastane Fırını Satın Al     

Pastane ekipmanları ile ilgili satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Mekan açmak ile ilgili yazılarımız ilginizi çekebilir okumak için tıklayın.

Similar Posts