Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Ana Mutfak Ekipmanları / Mükemmel Patates Kızartmasının 6 Püf Noktası
blank

Mükemmel Patates Kızartmasının 6 Püf Noktası

Patates kızartması dünyada 7’den 70’ herkesin severek yediği ve neredeyse tüm ev ve restoranlarda pişen bir yemektir. Patates kızartmak ile ilgili onlarca farklı püf noktası ve bilgi vardır. Bu yazımızda sizler için bu püf noktalarından ve pişirme esnasında kullanabileceğiniz en kaliteli ekipmanlardan bahsedeceğiz.

Patates kızartması tadı ve yapısı itibariyle garnitür olarak da kullanılır. Patates kızartması lezzetli ve çıtır çıtır diye tercih edilen onlarca işletme bulunmaktadır. Evlerde de kullanabileceğiniz püf noktaları sayesinde mükemmel kızartmalar mutfaklarınızda!

Mükemmel Patates Kızartmasının Püf Noktaları

  1. İdeal Patates Seçimi

Doğru patatesi seçmek yemeğin en önemli noktalarındandır. Kızartmalık patatese en uygun türler sarı patates, Afyon russettır. Patates seçerken sert ve sarı olmasına da dikkat etmeniz önemlidir.

  1. Eşit Boyutlar

Kızartma tabağınızın en önemli noktalarından biri de eşit pişirmedir. Her patatesin eşit kesilmesi hem görsel olarak hem de lezzet açısından olumlu sonuçlar yaratır. Şık bir tabakta sunulan çıtır, sarı ve eşit kesilmiş patatesler hem sizi hem misafirlerinizi memnun edecek.

patates kızartması

  1. Sert Patates Kullanmanın Önemi

Patateslerinizi doğrarken yumuşama olabilir. Bu yumuşama sonucun istenilen çıtırlıkta olmasını engeller. Patateslerinizi kestikten sonra içine damlatacağınız 1-2 damla sirke bu sorunu ortadan kaldırır. Sirkeyi damlattıktan sonra soğuk suya koyacağınız patatesler kısa sürede en iyi şekilde sertleşecek ve çıtır olmaya hazır olacaktır. Sertleşme için bir diğer yöntem soda ve tuzdur. Dosa ve tuzu karıştırdıktan sonra patatesleri 30 dakika içinde bekletin. İyice kuruladıktan sonra kızartabilirsiniz.

  1. Dondurma İşlemi

Zincir restoranlarda yediğiniz çıtır patatesleri evlerde yapmak da oldukça basit. Hazırlardığınız ürünleri dondurarak aynı kalitede pişirme sağlayabilirsiniz. Dilimlediğiniz patatesleri dondurucuya atıp, donduktan sonra kızartarak afiyetle tüketebilirsiniz.

patates kızartması

  1. Un Serpin

Daha çıtır ürünlere ulaşmak için un da yardımcı bir ögedir. Derin bir tavada pişireceğiniz patateslerinize bir tutam un serperek çıtırlığını artırabilirsiniz. Un ve kızmış yağ kullanmayı unutmayın!

  1. Patateslerinizi İyice Kurulayın

Nişastası iyice alınmış bir patates daha kıtır olacaktır. Patateslerinizi yıkadıktan sonra iyice kurulayarak kesildiğinde ortaya çıkan nişastayı çıkarabilirsiniz. Nişastayı çıkarmak patateslerin birbirine yapışmasını engeller. Bir sonraki önemli nokta ise patatesler kızarttıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamaktadır. Tuz da fazla yağı buharı emerek mükemmel patates kızartmasına ulaşmanızı sağlar.

patates kızartması

Bu püf noktalarına uyarak harika patates kızartmasına ulaşabilirsiniz. derin yağda pişirme için evlerde kızartma tenceresi, işletmelerde fritöz kullanılır. İhtiyacınıza göre çeşitli hacimlerde ürünlere cafemarkt.com’dan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İşletmeler için en uygun ürünler olan fritözlerin 1,2 ya da 3 hazneli modelleri mevcuttur. Yağ tasarrufu ve ideal pişirme için tercih edeceğiniz en kaliteli ürünler hakkında ücretsiz bilgi almak için danışma hattımız 0850 811 12 23’ten bize ulaşabilirsiniz.

Farklı patates kızartması sunumları için linke tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/kizarmis-patates-sunumlari-2/

Fritöz Satın Al!