Döner Makinesi

Döner Ocağı

Döner Ocağı

Döner ocağı ya da döner makinesi olarak isimlendirilen dönerin eşit miktarlarda belli bir ısı ile pişerek servise hazır hale gelmesini sağlayan düzenektir. Döner ocağı döneri pişiren ustanın tercihine, dönerin ebatlarına ve ihtiyaçlara göre değişik ebatlarda ve özelliklerde üretlirler.

Döner Ocağı Nasıl Çalışır?

Döner ocağı elektrik, doğalgaz ya da lpg güç kaynaklı olarak ısınır. Motorlu ve motorsuz olarak üretilen döner ocakları motorlu ise otomatik olarak, motorsuz ise manuel olarak dönerek; Üzerindeki şişe geçirilmiş olan etin ısı ile teması sağlanır. Isıyı direk olarak alan et, istenilen kıvama kadar pişirilir. Dönerin ısı kaynağına olan uzaklığı ayarlanabilir. Bu sayede etin yanması önlenir.

Motoruna Göre Döner Ocağı

Motoruna göre döner ocağı çeşitleri alttan motorlu döner ocağı, üstten motorlu döner ocağı ve motorsuz döner ocağı olarak gruplandırılabilir.
Döner ocağının motorlu olması dönerin otomatik olarak insan emeğine gerek olmadan çevirlmesi demektir.

Alttan motorlu döner ocağı dönerin üzerine geçirildiği şişin altta bulunan bir mekanizma ile dönmesini sağlar.
Üstten motorlu döner ocağı üstte bulunan mekanizma ile şişin dönmesini sağlar.

Döner ocağı fiyatı

Gazlı Döner Ocağı

Güç kaynağı lpg ya da doğalgaz olan döner ocağı çeşididir. Yatay ve dikey radyanlı döner ocağı modelleri vardır. Elektrik kesintisinden etkilenmezler avantajlıdırlar.

Elektrikli Döner Ocağı

Güç kaynağı elektrik olan döner ocağı çeşididir. Dik ve yatay radyanlı döner ocağı modelleri vardır.

Radyanına Göre Döner Makinesi Çeşitleri

Yatay ve dik radyanlı olmak üzere iki farklı tipte radyana yani ısıtıcıya sahip döner ocağı çeşidi mevcuttur. Kullanacağınız dönerin ebatlarına göre seçim yapabilirsiniz.

  • Yatay radyanlı döner ocağı
  • Dik radyanlı döner ocağı

Döner Ocağı

Döner Ocağı Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
  1. Döner ocağı alınırken dikkat edilmesi gereken ilk özellik döner döner ocağının güç kaynağı çeşididir. Döner ocağını elektrikli, doğalgazlı ya da lpg li olarak kullanılacak güç kaynağına göre seçilmelidir.
  2. Döner ocağı alırken günlük olarak pişirilecek döner kapasitesi önemlidir. Az kapasiteye sahip bir döner ocağı gün içerisinde tekrar tekrar makine üzerinde bulunan dönerin yenilenmesini gerektirir. Bu da gün içerisinde harcanan vakit ve emek anlamına gelir.
  3. Döner ocağının paslanmaz nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. Paslanmaz döner makinesi uzun ömürlü bir kullanım sağlar.
  4. Döner ocağı alırken radyan sayısına dikkat edilmelidir. Radyan sayısı pişirilecek dönerin ebatına göre seçilmelidir.
  5. Döner ocağı alırken CE belgeli döner ocağı almaya özen gösterilmelidir.

Döner Ocağı

Döner Ocağı Kataloğunu İndirmek için Tıklayın.

 

 

Similar Posts