Izgara Çeşitleri
| | | |

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri

Izgaralar endüstriyel mutfaklar için tasarlanmış ızgaralar ve ev mutfakları için tasarlanmış ızgaralar olarak iki farklı çeşittedir.

Endüstriyel Mutfaklar için Izgara

Endüstriyel mutfaklar için üretilen ızgaralar aynı anda çok sayıda ürünü pişirmeye yönelik üretilirler. Genellikle büyük ebatlardadırlar. Endüstriyel mutfalaklar için üretilen ızgaralar güç kaynaklarına göre 2 farklı çeşittedir:

Lavataşlı Izgara

Lavataşlı ızgaralar da diğer ızgaralardan farklı olarak brülör ve pişirme yüzeyi arasında lav taşları bulur. Izgara çalışır konuma geldiğinde önce üstteki lav taşları ısınır daha sonra brülör düşük bir ayarda lav taşlarının ilettiği ısı ile yiyecekleri pişirmiş olur.
Lavataşlı bir ızgara kullanıren yiyeceklerin yağlarının lav taşlarına gelmemesine özen gösterilmelidir. Yağın lav taşlarına gelmesi pişirme yüzeyinin alev almasına sebep olabilir. Çoğunluka lavataşlı ızgaralar termostatik değillerdir. Pişirme yüzeyleri 450 C ye kadar çıkabilir. Lavataşlı ızgaralar bacalı değildir. Brülör emisyonları pişirme yüzeyine doğrudur.

Izgara
Döküm Demir Izgaralar

Tüm ızgaralar maksimum ürün pişirme kapasitesi, mükemmel pişirme performansının yanında homojen pişirme yüzey sıcaklığı
yaratmak icin tasarlanmıştır. Döküm Izgaralarda pişirme yüzeyi döküm demirdendir. Döküm ızgara pişirme yüzeyinin altında bulunan ayrı ayrı kontrol edilebilen gaz valfleri sayesinde yüzey sıcaklığı istenilen seviyede
kontrol edilir. Döküm ızgaraların pişirme yüzeyleri genellikle çıkarılabilir yapıdadır, bu sayede kolay temizleme yapılabilir.

Lavataşlı ızgara

Grill Plate Izgaralar

Grill plate olarak adlandırılan ızgaralar diğer ızgara yüzeyerine nazaran daha ince bir pişirme yüzeyine sahiptir. Yüzeyleri düz olar. Opsiyonel olarak bu üst yüzey sert krom kaplama yapılabilmektedir. Bu sert krom kaplı yüzey hem hijyen hemde temizleme de kolaylık sağlar. Plate ızgaralatın düz yüzeyleri kolay kolay yapışmaz ancak her hangi bir ürün yapışır ise düz yüzey sayesinde kolayca temizliği sağlanır. genellikle sac yüzey çıkabilir ve temizliği bu şekilde sağlanır. Pişirme ısısı termostat kontrölü ile sağlanır. Pişirme yüzeyinin altında çelikten yapılmış ısıtıcılar mevcuttur.

Ev Tipi Izgara

Ev tipi ızgaralar genellikle küçük olarak tasarlanmıştır. Az kapasitede ürünü ızgara yapma özelliğine sahiptirler. Çoğunlukla elektrikli olarak üretilirler. Ev içerisinde kullanılacağı için kapaklı olan modeller ve elektrikli modeller tercih edilir.

Izgaralar ile ilgili tüm ihtiyaçlarınız için 0212 514 51 21 no’lu telefondan , info@cafemarkt.com mail adresimizden ya da online chat hizmetimizden www.cafemarkt.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Similar Posts