Ana Sayfa / Endüstriyel Mutfak Ekipmanları / Pişirme Ekipmanları / Profesyonel İşletmelere Göre Endüstriyel Fırın Seçimleri
profesyonel isletmelere gore endustriyel firin secimi

Profesyonel İşletmelere Göre Endüstriyel Fırın Seçimleri

Profesyonel İşletmelere Göre Fırın Seçimleri

Profesyonel işletmelerde endüstriyel fırın seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Ev tipi fırınlar profesyonel işletmeler için yeterli olmamaktadır. Bu fırınların düşük ısıları ve küçük ebatları sebebiyle istenen sonucun elde edilmesi için doğru bir tercih olmayacaktır. Profesyonel bir mutfak için daha geniş ebatlarda bulunan ve yüksek ısı sahibi fırınlar arasından fırın seçimleri yapmanız gerekmektedir.

Son teknoloji ile üretilen yüksek fırınlar ızgara şeklinde, buharlı veya kuru pişirme şeklinde yemekler yapmanıza imkan tanıyabileceği gibi standart pişirme işlemleri için de kullanılabilmektedir. Bu sayede zengin bir menü ile harika yemekler pişirebilirsiniz.

Endüstriyel Fırın Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşletme için fırın seçimi yaparken üstünde durmanız gereken ilk husus fırınınızı gazlı mı yoksa elektrikli mi seçeceğinizdir. Gazlı fırınlar çok daha yoğun çalışan işletmeler için gerekmektedir. Yani fırınınızda sürekli yemek pişirmeniz gerekecekse, fırın seçimleri yaparken gazlı bir fırın tercih etmeniz gerekecektir. Gazlı fırınlar yüksek ısıları ile yemekleri hızlı bir şekilde istenen kıvama getirebilmektedir. Elektrikli fırınlar ise daha düşük ısı ile yavaş bir şekilde pişirmektedir. İşletmenizde devamlı olarak fırın kullanmıyorsanız elektrikli fırınlar sizin için yeterli olacaktır.

Üzerinde durmanız gereken bir diğer nokta ise pişirmek istediğiniz ürünlere göre fırın seçimi yapmaktır. Örneğin konveksiyonlu fırınlar tüm pişirme işlemleri için tercih edilebilmektedir. Buharlı fırınlar ise yüksek buhar ile lezzetli yemekler için kullanabileceğiniz seçeneklerdir.

İşletme türlerine göre ideal fırın tercihlerinde de dikkat edilmesi gereken farklı özellikler olacaktır. Her işletmenin menüsü ve dolayısıyla ihtiyaç duyduğu fırın farklıdır.

Restoranlar İçin Fırın Seçimi

Restoranlar için fırın almak, bu mekânların yemek için tercih edilen mekanlar olması sebebiyle büyük önem arz etmektedir. Restoranlar için fırın seçimi yaparken her yemeği kendi lezzetini koruyacak şekilde pişirebilen ve her türlü pişirme tekniğini kullanabileceğiniz bir fırın ideal bir tercih olabilmektedir. Kendi kendine temizleyen bir fırın edinmek de yoğun çalışma temponuzda hızınızı arttıracak bir diğer seçenektir. https://www.cafemarkt.com/firinlar linkine tıklayarak restoranlar için özel olarak geliştirilmiş fırınlar arasında kendi işletmeniz için en ideal fırını tercih edebilirsiniz. En popüler markalar ise Unox ve Öztiryakiler fırınlardır.

Açık Büfe ve Catering Mutfaklar İçin Fırın Seçimi

Açık büfeler için fırın seçimi yaparken en önemli husus işletmenizin temposuna ayak uyduracak bir fırın seçmektir. Açık büfeler insanların ayaküstü yemekler için tercih ettiği mekânlardır. Bu nedenle hızlı bir tempo ve yüksek zaman tasarrufu gerekmektedir. Fırınınızın işletmeniz ile aynı hıza sahip olmaması işlerinizi yavaşlatmaktadır. https://www.cafemarkt.com/firinlar linkine tıklayarak hem hızlı hem de farklı pişirme fonksiyonlarını tek bir fırında kullanabileceğiniz fırın seçenekleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz. En popüler markalar ise Unox ve Öztiryakiler fırınlardır.

Et Lokantaları ve Steak Houselar İçin Fırın Seçimi

Et lokantaları için fırın seçimi yaparken tercihinizi etleri kurutmayacak olan ve farklı pişirme seçenekleri sunan bir fırından yana kullanmanız gerekmektedir. Mühürleme, tandır ve ızgara gibi yöntemlerin tamamını tek bir fırında kullanabilmeniz işletmenize büyük bir hız ve güç katacaktır. Gece boyu pişirme gibi bazı ek özellikler ise restoranınızın imzası haline gelecek etler hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Et lokantaları ve steak houselar fırınları, et restoranınız için ihtiyaç duyacağınız fonksiyonların tamamına sahip yüksek kalite fırınlardır. En popüler markalar ise Unox ve Öztiryakiler fırınlardır.

Ekmek Fırını ve Pastaneler İçin Patisserie Fırın Seçimi

Pastaneler ve ekmek & simit fırınları için patisserie fırın seçimi yaparken özel olarak üretilmiş kombi fırınlar tercih edilebileceği gibi her türlü pişirme fonksiyonunu yerine getirebilen fırınlar da tercih edilebilmektedir. Son teknoloji fırınlarda bulunan programları hafızaya alma özelliği fırın seçiminde kolaylık ve hız arayanlar için önemli özellikler arasındadır. Pastane fırınları, yüksek kaliteyi uygun fiyata alabileceğiniz fırın seçimleri olarak belirlenmiştir. En popüler markalar ise Unox ve Öztiryakiler fırınlardır.
 

Profesyonel fırın satın almak için tıklayın!