Ana Sayfa / Genel / Neo Barista ile Kahve Makinelerinizi Güvenle Temizleyin
blank

Neo Barista ile Kahve Makinelerinizi Güvenle Temizleyin

Espresso Makinesi Temizliğinin Püf Noktaları

Espresso kahve severlerin gün içerisinde sıklıkla tükettiği lezzetli bir içecektir. Lezzetli ve istikrarlı espressolar sunabilmek için makine temizliğinin önemi büyüktür. Bilinenin aksine rutin temizlik makineleri kapatmadan önce damlatıcıyı silmek, porta filtreyi sadece suyla durulamak değildir. Kahve makinesi temizleyiciler arasında en kaliteli markalardan olan Neo Barista ile işletmelerinizdeki kahve makinelerine en kaliteli temizliği yapabilirsiniz.

İçtiğimiz espressonun lezzetini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin en başında şüphesiz ki kahve çekirdeğinin kalitesi ve cinsi de bulunur.

Kahveyi yapan baristanın tekniği, kullanılan makinenin özellikleri de önemlidir. Tüm bunların yanında sık sık göz ardı edilen bir etmen ise hem endüstriyel hem de ev tipi makinelerin temizliği ve bakımıdır.

neo barista

Espresso Makinesi Temizliğinin Önemi

Espresso makinesi temizliği lezzetli bir kahve elde etmek için düzenli olarak yapılmalıdır. Espresso makinenizi kullandıkça suda bulunan partiküller ve kahve tozları makine aksamınızda yer eder ve içtiğiniz kahvenin tadını doğrudan etki eder.

Kahve çekirdeğinin içerisinde bulunan yağ espressonuzun üzerindeki zengin kremayı oluşturur. Ancak bu yağlar aynı şekilde makinenizde, portafiltre üzerinde yağ tabakası oluşturur ve delikleri tıkar. Düzenli bir temizlik ile tüm bu sorunları engellemek mümkündür.

Temizleme rutininizin bir parçası olarak her 10 ila 15 espresso çekimi ve her oturumun sonunda temiz su ile geri yıkama yapmanız önerilir.

Ayrıca her gün en az bir kere espresso temizleyici toz veya tablet kullanarak espresso kalitesinin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Neo Barista kahve temizleme ürünleri kahve makinenizin ömrünü uzatarak bütçenize de katkı sağlar. Kireç çözücü kit, sprey ve espresso temizleme seti hem kalitesiyle hem uygun fiyatlarıyla işletmeler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

neo barista

Neo Barista ile Süt Sistemi Temizliği

Espresso makineniz ile süt bazlı içecekler yaptığınızı da düşünürsek hem sağlığımız hem de süs sisteminin düzgün çalışması için süt sistemlerini de düzenli olarak temizlemek gerekir.

Süt ısıtıp köpürttüğünüz sistemi ne kadar temizlerseniz temizleyin sistemde kalıntı olur ve bakteri üretmeye meyilli bir ortam oluşur. Bir miktar süt her zaman plastik borularda veya buhar çubuklarında artık olarak kalır. Protein artıkları, bakteriler ve borular içerisinde peynirleşme diye tabir edilen bu tıkanmaların giderilmesi hem sağlığınız hem de makinenin ömrü için önemlidir. Süt sistemi temizleyici bir ürünle düzenli temizlik yapmak gerekir.

Neo Barista süt sistemli kahve makineleri için de temizleme ekipmanı temin etmenizi sağlar. Kahve makinesi ve süt sistemi temizleyici ürünlere cafemarkt.com’dan ulaşabilirsiniz.

Kahvenin lezzetini etkileyen diğer faktörleri incelemek için linke tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/lezzetli-bir-kahve-hakkinda/

Neo Barista Satın Al!