Cafe Açmak için Yararlanabileceğiniz 7 Önemli İpucu

Kafe, restoran ya da bar gibi hizmet sektöründe servis veren işletmeler açmak birçok insanın hayalidir. Uzun araştırmalar, zaman ve maliyet gerektiren işletme kurma süreciyle ilgili yazımızda cafe açmak için yararlanabileceğiniz ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.

1.Konseptinize Karar Verin

Cafe açmak son yıllarda revaçta olan bir iş koludur. Gün içerisinde yüzlerce hatta binlerce kişinin uğradığı kafelerin hepsi bir konsept dahilindedir. Kahveci, tatlıcı, yemekçi ya da çay ocakları bunlardan bazılarıdır.

Öncelikle en önemli olan cafenizin konseptine net olarak karar vermeniz. Satacağınız ürünün ne olduğu, tüm mutfak ekipmanlarını ve dekorunuzu etkileyeceği için karar vermeden önce iyi bir araştırma yapmanız gerekir.

Konseptinize karar vermeniz hem lokasyonunuzu hem maliyetinizi kaba hatlarla ortaya çıkarmaya yetecek bir adımdır. Dekorasyondan, menüye masa sandalyeden satacağınız tüm ürünlerin tamamı konseptinizi oluşturur.

cafe açmak

2.Konseptinizle Lokasyonunuz Uyumlu Olsun

Cafenizde satacağınız ürünler ile lokasyonunuzun ve potansiyel müşterilerinizin yaş aralığının uyumlu olması gerekir. Genellikle günümüzde 18-30 yaş arasındaki insanlar bir cafede oturup vakit geçirmektedir. Bu vaktin içinde arkadaş toplantıları, çalışma, kitap okuma vb gibi birçok etkinlik olabilir.

Satacağınız ürünlere ve cafenizi nerede açacağınıza karar verdikten sonra ikisi arasında uyum olup olmadığını da ölçmeniz gerekir. Nargilenin hiç tüketilmeyeceği bir yerde nargile cafe açmak sizin için karlı olmayabilir. Bu sebeple alan araştırması yaparak kafe gelecek insanların ne tüketeceğini de incelemeniz gerekir.

3.Gerek Ekipmanlar Hakkında Detaylı Bilgi Toplayın

İşletmelerde seçeceğiniz ana ekipmanlar aslında çoğunlukla benzerdir. Masa, sandalye, masa üstü ekipmanları ve içecek ekipmanları çoğu işletmede bulunur. Ana ekipmanlara sahip olduktan sonra servis etmek istediğiniz ürünlere uygun ekipmanlar satın almanız gerekir.

İşletmeniz mutfaklı ve yemek servisi olan bir işletmeyse pişirme ekipmanları, set üstü ekipmanlar ve masa üstü ekipmanlar edinmeniz gerekir. Pişireceğiniz yemeğin türüne ve kaç servis çıkaracağınıza bağlı olarak bu ekipmanların hacmi mutlaka değişecektir.

Kahve ve içecek ağırlıklı bir işletmeye sahip olmak istiyorsanız kahve ve içecek ekipmanları satın almanız gerekir. Kahve konsept cafe açmak için kahve makinesi, tarza göre çeşitli demleme ekipmanları, kettle modelleri, buz makinesi ve çeşitli kahve bardakları ekipmanlarınız arasında mutlaka olmalıdır.

cafe açmak

4.Menü Seçiminde Yardım Alın

Günümüzde en revaçta olan işletmelerden biri butik cafelerdir. Butik cafe açmak için az sayıda güzel fikir size yeterli olacaktır. Menü hazırlarken yapacağınız küçük bir dokunuş ve kullanacağınız küçük bir malzeme farklılığı oldukça fazla dikkat çekebilir.

Butik cafe açma maliyeti büyük işletmelere göre daha düşük sayılabilir. Daha çok küçük metrekarelerde kurulan özellikli ürünler satan cafeler az sayıda misafire yüksek kalite hizmet vermeyi amaçlar. Cafe mutfak malzemeleri alım aşamasında da daha az sayıda ekipmana sahip olabilirsiniz.

Menünüzde bulunacak tüm kalemlerin karlı ve yüksek satılabilirlikte olması önemlidir. Çeşitlilik de önemlidir fakat menüde hiç satılmayan bir ürün hem alan hem de sermaye kaybına yol açabilir. Bu sebeple menünüzü hazırlarken satacağınız ürün hakkında profesyonel yardım alabileceğiniz bir danışman kısa sürede kazanç sağlamanızı kolaylaştıracaktır.

5.Gerekli Belgeleri Toplayın

Konsepte ve ekipmanlara karar verdikten sonra sıra geldi en önemli kısma. İşletme açmak bir dizi evrak işini de beraberinde getirmektedir. İşletmenizin çeşidine bağlı olarak belediyeler, vergi daireleri ve esnaf kefalet odalarıyla bazı işlemler yürütmeniz gerekir.

Ön başvuruyu E-Devlet’ten yaparak gerekli kurumlara gerekli belgeleri ibraz ettikten sonra işletmenizi açabilirsiniz. Sağlık, güvenlik, çalışan güvenliği ile ilgili birçok konuda almanız gereken çeşitli bilgi ve belgeler bulunmaktadır.

Evrak işleriyle ilgili bilgilere devlete ait web sitelerinden ulaşabilirsiniz. Kurma aşamasında yapacağınız küçük bir eksik bildirim bile ileride başınıza büyük işler gelmesine yol açabilir. Bu yüzden her şeyi kurallara uygun ve zamanında yapmanız önemlidir.

cafe açmak

6.İşletmenizin Reklamını Yapın

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra sıra geldi açılışa. İşletmenizi doğru yerde doğru menü ile açtıktan sonra müşterinin gelmesi işten bile değildir. Fakat her zaman daha çok kazanç herkesin istediği bir durum olduğu için insanlar işletmelerini tanıtmak için birçok yöntem dener.

En önemli yöntem kaliteli hizmet ile müşteri memnuniyetidir. Memnun olan müşteri sizi mutlaka çevresine önerecek ve tekrar ziyaret edecektir. Bunun dışında teknoloji çağında yaşadığımız için sosyal medya tanıtımda büyük yardımcı olmaktadır.

Mekanınızı profesyonel olarak tanıtmak istiyorsanız işinde profesyonel olan ve sosyal medya alanıyla uğraşan ajanslarla iş birliği yapabilirsiniz. Kafe açma maliyeti içerisindeki reklam giderlerinin de gözle görülecek bir şekilde olması faydalı olacaktır.

7.Bütçenizi ve Maliyetlerinizi Kontrol Edin

Cafe açmak karlı mı? Sıkça sorulan bir sorudur. Siz hesabınızı kitabınızı akla ve mantığa uygun şekilde yapar ve karlı satışa sahip olursanız elbette karlı olacaktır. Cafe açmak için gerekli malzemeler ve fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için sektörde lider, profesyonel mutfak ekipmanları hakkında uzman cafemarkt.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Toptan cafe malzemeleri ve çeşitli mutfak malzemeleri satan Cafemarkt tecrübeli satış ekibiyle de yardımınıza koşuyor. Ücretsiz danışmanlık ve her türlü sorunuz için bizlere 0850 233 12 23 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz.

Endüstriyel mutfaklarda kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olmak için linke tıklayarak tüm yazılarımızı okuyabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/endustriyel-mutfak-ekipmanlari/

Cafe Ekipmanları Satın Al!

Similar Posts