Lezzetli Bir Kahve Hakkında 5 Önemli Değişken

Günün her saatinde, neredeyse tüm mekanlarda tüketilen sıcak içeceklerden biri kahvedir. Kahve çeşit ve geçmiş itibarıyla çoğu içecek çok daha geniş bir alana yayılmıştır. Granül, çekirdek ya da farklı şekillerde öğütülerek kullanılan kahve, coğrafi olarak da çeşitliliğe sahiptir.

Kahveden genel hatlarıyla bahsetmek bile saatlerimizi alabilir. Üzerine yüzlerce sayfa yazılar yazılan bu bitkinin en önemli arkadaşı sudur. Kahve hakkında konuşulurken çoğu kişi suyun öneminden bahsetmez. Kahvenin lezzetli olması birçok etmene bağlanır. Kahve makinesi, barista ya da kahve çeşidi en çok konuşulan etmenlere girer fakat bu doğru değildir.

kahve hakkında

Kahve Hakkındaki 5 Önemli Değişken

Su; en önemli değişkendir. İyi bir su kullanılmazsa kahve ne kadar kaliteli olursa olsun damakta güzel bir tat bırakmayacaktır. Peki iyi bir sudan kasıt nedir? Kaliteli bir damacana suyu değildir elbette ki. İyi bir su dünya çapında belli değerlere sahip olmalıdır. PH, partikül sayısı dikkat edilmesi gereken değerlerdir.

Kahve makineleri için filtrenin de önemi büyüktür. Suyun makineye girerken doğru filtrelenmesi, magnezyum ve sodyum oranının ideal olması kahvenizin çok daha lezzetli olmasını sağlar.

Kahve; damak zevkinize uygun olmalıdır. Genellikle deneme yöntemiyle iyi kahveye ulaşabilirsiniz. Dünyanın 4 bir yanında üretilen, farklı iklimlerde lezzetlenen yüzlerce kahve çeşidi arasından seçim yapmak için detaylı bir araştırma yapmak önemlidir.

kahve hakkında

Kahve değirmeni; değişkeni de su kadar önemlidir. İyi bir kahveyi kötü bir değirmenle ziyan edebilirsiniz. Kahveniz ya da kahve makineniz ne kadar iyi olursa olsun kötü öğütülmüş bir kahve ile lezzetsiz servis yaparsınız. Bu sebeple kahve makinesine verilen önem değirmene de fazlası ile verilmelidir.

Piyasada birçok çeşit kahve değirmeni vardır. Size en uygun olana karar verirken, uzun yıllar kullanacağınızı göz önünde bulundurmanızı öneririz. Değirmenin bıçak çapı, soğutma mekanizması ve dozaj ayarı önemli özellikleri arasındadır. Değirmeninizi doğru seçerek tüm kahve ekipmanlarınızın daha verimli olmasını sağlayabilirsiniz.

Barista; işletmeniz için belki de en önemli değişken. İyi bir barista elindeki malzemeleri en doğru şekilde kullanarak en iyi kahveyi verebilendir. Kahve çekirdeğinizin kaliteli ve lezzetli olmasından daha önemli bir unsur varsa o da nasıl kullanıldığıdır.

Kahve hakkında bilgi sahibi olan, damak tadına güvendiğiniz bir barista ile işletmenizi ileri taşıyabilirsiniz.

Kahve makinesi; olayın bittiği, kahvenin servis edildiği aşamada hayatımıza girmektedir. Bahsettiğimiz tüm bu etmenler yeterli seviyede olursa, kahve makinenizin orta segment bir makine de olsa başarılı olacaktır.

kahve hakkında

İşletmenizin yoğunluğundan, makinenin tasarımına kadar birçok unsuru göz önünde bulundurarak size en uygun kahve makinesini tercih edebilirsiniz.

Danışmak istediğiniz tüm durumlarda tecrübeli satış ekibimiz hizmetinizde. Bize tüm sosyal medya kanallarından, internet sitemizden veya 0850 811 12 23 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz.

Kahve ekipmanları ile ilgili diğer yazılarımıza ulaşmak için tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/?s=kahve

Kahve Ekipmanları İncele!

Similar Posts