Buz Makinesi Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Unsur

İşletmeleriniz için buz makinesi alırken birçok model ve seçenekle karşılaşırsınız. Karar vermeden önce yeterli incelemeyi yapmanız ve teknik destek almanız alışverişinizi daha kolay hale getirir. Karar vermeden önce dikkat etmeniz gereken 5 unsur vardır.

İhtiyaca Uygunluk

Dikkat etmeniz gereken özelliklerin en başında buz makinesinin ihtiyacınıza uygun olup olmaması vardır. Buz makinesi alırken kilogramlık ya da günlük buz üretme kapasitesine dikkat etmeniz gerekir. İhtiyacınızdan daha az üretim yapan bir ekipman alırsanız yeterli gelmeyecek, tekrar alım yapmanız gerekecektir. Tam tersi, ihtiyacınızdan fazla üretim yapan bir makine alırsanız yüksek enerji tüketimi ile az ürün elde edersiniz.

Tesisat Şekli

Buz makinesi çalışma prensibi olarak bir su kaynağına ihtiyaç duyar. İşletmenizin tesisatına uygun makineyi tercih etmeniz de çok önemlidir. Buz makinesi alırken doğru tercih yapmazsanız hem sudan hem de buzdan zarar edebilirsiniz.

Makineler tanka dolan suyu çeşitli yöntemlerde ve çeşitli biçimlerde buza çevirir. Buzu ürettikten sonra ise soğutma sistemi sayesinde buzları muhafaza ederler. Doğru buz makinesi tercih etmemeniz cılız buz küplerine, sızdıran valflere sahip olmanıza sebep olabilir. Verimli ve uzun süreli kullanım için mutlaka bir teknik servise danışmanızı öneririz.

buz makinesi alırken

Buz Makinesi Tipi

Buz makinesi tipleri kullanım yerine göre belirlenir. Set altı ve set üstü buz makinesi bu çeşitlerden en çok tercih edilenler arasındadır. Set altı buz makineleri diğer beyaz eşyalar gibi tesisatın bağlanabileceği bir tezgah altına yerleştirilir. Set üstü makineler ise boyut olarak daha küçük makinelerdir. Tezgah altı makineye yer bulamayan kafe ve lokantalar için uygundur.

İşletmelerde yoğun kullanıma uygun olan makineler tercih edilmelidir. Tezgah tipi buz makineleri yoğun saatler çalışarak yüksek hacimlerde buz üretebilir. Dolayısıyla otel ve bar gibi işletmeler için daha uygundur.

Üretilen buzların biçimi de kullanım alanına göre belirlenir. Küp buz ve kar buz makineleri birbirinden farklıdır. İçerisindeki tesisat sayesinde farklı buzlar üreten makineleri alırken hangi alanda kullanacağınızı da düşünmeniz gerekmektedir.

Çalışma Şekilleri

Buz makinesinin buzları soğuk tutarken kullandığı yöntem kondenser çeşidini belli eder. Hava soğutmalı ve su soğutmalı buz makineleri mevcuttur. En çok tercih edilen hava soğutmalı buz makineleri, ortamdaki havayı kendi içerisinde soğutarak dayanıklı buzlar üretir. Hava soğutmalı bir buz makinesi tercih edeceksiniz makinenizin kurulacağı yerin etrafında belli bir mesafe olmalıdır. Buz makinesi alırken uygun kondansatöre sahip bir makine almanız verimi artıracaktır.

buz makinesi alırken

Bakım ve Temizlik

Her hava koşulunda geç eriyen buzlar üreten buz makinelerine sahip olabilmek için iyi bakım yapmak gerekir. Direkt yiyecek ve içecek ile temas eden buz steril olmalıdır. Temel ürünü su olan buz bu sebeple makinede kireçlenme yapabilir. Kireçlenmeyi önlemek için temiz sudan buz yapmanız önerilmektedir.

Temiz su kullanılsa da kireçlenme olabilir. Kireçlenmenin önüne geçmenin bir diğer yöntemi düzenli temizliktir. Ayrıntılı bakımlar haricindeki zamanlarda da buz makinelerinizi temizlemeniz gerekir. Temizlerken filtre ve kireç çözücü işinizi kolaylaştıracak ürünlerdir. Bu ürünleri satın alarak bakım yapmanız, buz makinenizin bozulma ya da verimsizleşme ihtimalini düşürür. Düşük bütçelere yaptığınız temizlik ileriki zamanlarda sizi binlerce lira harcamaktan kurtaracaktır.

İşletmeniz için En Uygun Buz Makinesi

Buz makinesi alırken tüm bu özelliklere dikkat etmeniz gerekmektedir. Hangi ürünlerin size uygun olduğuna karar vermeye çalışırken Cafemarkt’ın tecrübeli satış ekibinden de yardım alabilirsiniz. Bu 5 özelliği iyi değerlendirdiğiniz sürece size en uygun buz makinesini tercih edebilirsiniz.

Buz Makinesi Satın Al!

Similar Posts