Ana Sayfa / Genel / Kalabalık Yemek Davetleriniz İçin Tarif Fikirleri ve 4 İpucu
blank

Kalabalık Yemek Davetleriniz İçin Tarif Fikirleri ve 4 İpucu

Evlerde verilen büyük davetler için hazırlık aşamaları mevcuttur. Misafirlerin yiyeceği yemekten ortamın müziğine kadar birçok unsura karar vermeniz gerekir. Şüphesiz ki en önemli unsur hazırlanacak yemeklere karar verilmesi ve lezzetli bir biçimde sunulmasıdır. Özellikle havaların soğumasıyla davetler iç mekanda gerçekleştirilmektedir. Bu yazımızda kalabalık gruplar için vereceğiniz davetlerde kullanabileceğiniz tarif fikirleri ve ipuçlarından bahsedeceğiz.

İster yılbaşı yemeği, ister doğum günü toplantısı düzenleyin. Pratik tarif ve ipuçları sayesinde harikalar yaratabilirsiniz.

Davetiniz için İhtiyaç Listesi Oluşturun

Vereceğiniz davetin konusu ile menünüz uyumlu olmalıdır. Çoğunlukla kutlama tadında geçen davetlere yakın çevremizi davet ederiz. Öncelikle davetli listenizin kaç kişi olduğunu bilmeniz önemlidir.

Porsiyonlama yaparken ihtiyacınız olan kişi sayısını belirledikten sonra alışverişe çıkabilirsiniz. Servis edeceğiniz menünün içeriği açık büfeye ya da self servise uygunsa küçük porsiyonlar hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Bütçenizi belirledikten sonra malzeme listenizi çıkararak porsiyon sayısına göre alışveriş yapabilirsiniz. Alışverişinizin verimli ve uygun fiyatlı olması için toptancı marketleri tercih ederek tasarruf sağlamanız idealdir. Kişi sayısına uygun alışveriş yapmak israfı önler ve özenli bir sunum yapmanızı kolaylaştırır.

Kişi sayısına göre bir şefle çalışabilir, bazı ürünleri dışarıdan alabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz. Menüyü belirledikten sonra zorluk derecesine göre en kolay ve uygun fiyatlı yolu seçebilirsiniz.

tarif fikirleri

Değişik Tariflerden Yararlanın

Yüzlerce farklı ara sıcak, meze, ana yemeği çeşidi mevcuttur. Protein ve karbonhidrat oranlarını eşit seviyelerde tutarak karar vereceğiniz bir menü herkesi memnun eder.

Küçük dokunuşlarla klasik tarif fikirlerini çok daha lezzetli ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Kalabalık gruplar için tarif fikirlerini incelerken mezelere, barbekü ürünlerine ve salatalara sıklıkla rastlarız.

Soğuk başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlı masalarda ağırlanacak önemli misafirler için en ideal menüdür. Çalıştığınız şef ya da yardımcınız ile kişi başı porsiyonlamayı tam yaparak sıcak ve lezzetli yemekler ikram edebilirsiniz.

İkram şekliniz yemeklerinizin çeşidine göre açık büfe tarzı ya da porsiyonlanmış olabilir. Kendiniz porsiyonladığınız yemek tabaklarında eşit dağılıma ve tabağın sunumuna dikkat etmeniz önemlidir. Açık büfe tarzında sunumlarda ise yemeğin miktarı oldukça önemlidir.

tarif fikirleri

Tarif Fikirleri Araştırırken Davetlilerinizi Düşünün

Menünüzü tasarlarken, davetlilerinizin çeşitliliğini düşünün. Örneğin, çok sayıda genç ve genç yetişkin olacaksa, porsiyon boyutlarınızı artırmanız ya da yiyecek çeşitlerini farklı seçmeniz gerekebilir.

Vejetaryenler, veganlar ve glütensiz beslenen davetlileriniz varsa alternatif diyetlere uygun yiyecekler sunmaya özen gösterin.

Planlama aşamasında içecekleri unutmayın. Etkinliğiniz için içecekleri karıştırması için bir barmen kiralamak isteyip istemediğinize veya sangria veya votka punch gibi içecekleri önceden karıştırıp içecek dağıtıcılarında servis etmeyi tercih edip etmeyeceğinize karar verin.

Büyük bir aile toplantısı veya şirket pikniği gibi büyük bir etkinliği planlamak çok eğlenceli olabilir, ancak herkesi tatmin edecek kadar yiyeceğiniz olduğundan emin olmanız gerekir. Bu nedenle, bir kalabalık için yemek pişirmeyi planlarken, sürecin daha sorunsuz ilerlemesi için titizlikle plan yaptığınızdan ve menünüzü kalabalığı memnun edecek ve hazırlaması kolay yemeklerle tasarladığınızdan emin olun.

tarif fikirleri

Porsiyonluk Tabaklar Bütçenizi Rahatlatır

Porsiyonluk tabaklara servis yapmak, kullandığınız yiyecek miktarını mükemmel bir şekilde kontrol etmenizi sağlar, bu da yiyecek israfını azaltmanıza ve yiyecek maliyetlerini düşürmenize yardımcı olabilir. Ancak, aile toplantınızda veya şirket pikniğinizde porsiyonlu tabaklar sunmayı seçerseniz, sunduklarınızdan memnun olmayan bazı misafirleriniz olabilir. Buna karşı koymanın bir yolu, etkinlikten önce konuklara hangi yemeği seçmek istediklerini sorup tarif fikirlerini ona göre araştırmaktır.

Doğru alışveriş, doğru planlama ve hazırlıkla davetlerinize unutamayacağı bir menüyü çok uygun fiyatlarla sunabilirsiniz.

Davetlerinizde kullanacağınız parti malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, şık takımlar ya da bar ürünlerinin tümünü internet sitemizden inceleyebilirsiniz. Kurumsal alışverişlerde indirim fiyatı ve tecrübeli satış ekibimizin bilgi desteği sayesinde daha şık ve verimli yemekler sunun!

Davetlerinizde sunabileceğiniz kokteyl tarif fikirleri için linkteki yazımızı okuyabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/evde-yapabileceginiz-kokteyl-tarifleri/

Bize Ulaşın!