Ana Sayfa / Cafe Ekipmanları / Pizza Hamur Teknesi ile Çıtır Pizzalar
blank

Pizza Hamur Teknesi ile Çıtır Pizzalar

Pizza hamur teknesi hamuru belirli bir sıcaklıkta tutmak için kullanılan küçük, yalıtımlı bir kutulardır. Hamurunuzun kabarmasını sağlayacak sıcak, tutarlı ve kontrollü bir ortam sağlamak için tasarlanmıştır. Kutular, ticari kullanıma uygun hale getiren geri dönüştürülebilir polipropilenden yapılmıştır. Kutular ekstra güçlü kulplarla tasarlanmıştır, bu nedenle kolayca kaldırılıp taşınabilirler.

Pizza hamurunu pizza makinesine yüklemeyi kolaylaştıran kullanışlı bir önden yüklemeli tasarıma sahiptirler. Kutular yuvarlatılmış kenarlarla tasarlanmıştır ve çıkıntılı öğeler içermez, bu nedenle taşınması güvenlidir. Pizza hamurunu doğru bir şekilde ölçmeyi ve karıştırmayı kolaylaştıran uygun ölçüm işaretlerine sahiptirler. Kutular, kullanılmadıklarında saklanmalarını kolaylaştıran kullanışlı tek parça bir tasarıma sahiptir.

Hamur Kutusu, fermantasyon işlemi sırasında hamurunuz için en uygun sıcaklığı korumak üzere tasarlanmıştır ve her seferinde en iyi sonuçları elde etmenizi sağlar. Hamurunuzu saatlerce sıcak ve sıcacık tutan patentli bir tasarıma sahiptir ve yapışmaz kaplaması kolay temizlik sağlar.

Bu kutular, sıcak ancak çok sıcak olmayan ve nemli ancak çok nemli olmayan tutarlı ve kontrollü bir ortam sağlamak için tasarlanmıştır. Bu ideal koşullar sayesinde hamur daha hızlı ve daha tutarlı kabaracak, bu da şekil vermeyi ve pişirmeyi çok daha kolay hale getirecektir.

Pizza Hamur Teknesi

Beyaz Polipropilen Yapı

Polipropilen, gıdaların saklanması ve daha uzun süre taze kalması söz konusu olduğunda kullanılabilecek en güvenli malzeme olarak bilinir. Pizza hamur teknesi modellerinin bulaşık makinesinde yıkanabilir olmasının yanı sıra temizlenmesi çok kolaydır. Dikdörtgen şeklindedir ve çok sıkı bir kapakları mevcuttur. Bu, hamurun kabarmasını ve kutunun tüm hacmini doldurmasını sağlar. Bu sayede çıtır bir kabuğa sahip bir pizzalar pişirebilirsiniz.

Bu pizza hamuru kutuları bulaşık makinesine koymak için güvenlidir. Bu, temizliği çok daha kolay hale getirir ve lekeleri uzun süre ovalamanızı gerektirmez.

Pizza Hamur Teknesi

Hava Geçirmez Pizza Hamur Teknesi

Bir pizza hamur teknesinde pizza yapıyorsanız, nemi içeride tutmak için yine de kutuyu mümkün olduğunca sıkı bir şekilde kapatmanız gerekir. Pizza hamurunu üzerini örtmeden saklarsanız kabukta kuru benekler oluşur. Daha sonra hamuru açmaya gittiğinizde, kabuğun üzerinde küçük sert parçalarla karşılaşabilirsiniz. Hava geçirmez bir kap, hamurunuzu nemli tutacak ve kurumasını önleyecektir. Hamuru buzdolabında saklarken, hamurun bozulmasına neden olabilecek fazla nemi dışarıda tutmak için hava geçirmez bir kapta saklamanız idealdir.

Hamurunuzu buzdolabında saklıyorsanız hava almayan bir kaba aktardığınızdan emin olmalısınız. Hamuru orijinal ambalajında ​​bırakmak, bayatlamasına neden olabilir. Hava geçirmez bir kap, herhangi bir kokunun hamura sızmasını da önleyecektir. Hamurunuzu hava geçirmez bir kapta saklamanız, orijinal ambalajında ​​sakladığınızdan çok daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.

Pizza Hamuru Mayalama Sıcaklığı

En iyi sıcaklıklar 30-32 derece arasındadır. Hamuru prova ederken, ılık ve nemli olmasını, ancak çok sıcak olmamasını istersiniz. Hamur çok ısınırsa çok hızlı mayalanmaya başlar ve istenen yapısını kaybedebilir. Hamur çok soğuksa, kabarması çok daha uzun sürer ve hiç kabarmayabilir.

Pizza Hamur Teknesi

Mutfağınızın sıcaklığını kontrol etmek için bir termometre kullanabilir veya her 5 dakikada bir hamuru kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Hamur yükselmeye başlar ve sonra tekrar düşerse, çok sıcaktır ve birkaç dakika daha düşük bir sıcaklıkta bekletmeniz gerekir. Hamur ne kadar sıcak olursa o kadar hızlı kabarır, bu nedenle hamurunuzu önceden yapıyorsanız bunu aklınızda bulundurun.

Tüm kaliteli pizza hamur teknesi marka ve modellerine cafemarkt.com’dan ulaşabilirsiniz. 

Pizza Hamur Teknesi Satın Al!

Evde pizza yapmanın püf noktaları için ilgili yazımızı ve videomuzu incelemek için linke tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/ev-yapimi-pizzanin-puf-noktalari/