Profesyonel Mutfaklarda Kazan Çeşitleri ve Kullanımı

Kazanlar, büyük miktarlarda yiyecek pişirmek için kullanılan büyük bir tencerelerdir. Genellikle çok büyük bir hacme sahiptir ve dökme demir, paslanmaz çelik veya diğer türde malzemelerden yapılabilir. Kazan genellikle çorba, güveç, kırmızı biber ve uzun pişirme sürelerinden yararlanan diğer yiyecekleri pişirmek için kullanılır. Kazan çeşitleri ve kullanımını incelediğimiz blog yazımızı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca, genellikle büyük miktarlarda pişirme için gerekli olan büyük miktarlarda suyu hızla kaynatmak için de kullanılabilirler. Bir kazan satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri, tüm malzemelerinizi sığdıracak kadar büyük olduğundan emin olmaktır. Tencerenin eşit ısı dağılımına izin verecek kadar kalın bir tabana sahip olduğundan emin olmak da önemlidir.

İster spagetti ister fiyonk, büyük miktarlarda makarna pişirmek için de harika bir seçenek olan kazanlar, çorbalara ve güveçlere lezzet ve zenginlik katmak için eklenebilen et suyu yapmak için de harikadır. Tencereler genellikle paslanmaz çelik, alüminyum veya emaye dökme demirden yapılır. 8 litreden 100 litreye kadar çeşitli boyutlarda üretilirler.

Bir tencerenin bir veya daha fazla tutacağı olabilir ve çapı 8 inç ila 36 inç arasında değişebilir. Çoğu kazanın geniş bir ağzı vardır, bu da tencereye malzeme eklemeyi kolaylaştırır. Gerekirse kapatmak için tencerenin üzerine sığacak şekilde kullanılabilecek dökülebilir bir kapağa da sahip olabilirsiniz.

Kazan Çeşitleri ve Kullanımı

Bir Kazanın En Önemli Özellikleri

Kapaklı bir kazan yemeğinizin pişerken mutfağınızın her yerine sıçramasını önleyecektir. Ayrıca ısıyı eşit şekilde dağıtabilmesi için kalın bir tabana sahip olduğundan emin olmanız işinizi daha kolay yapmanızı sağlar. Bu, sıcak noktaların yiyeceklerinizi yakmasını önleyecektir.

Et kazanı olarak kullanılan tencereler genellikle büyük miktarlarda ev yapımı çorba veya güveç yapmak için kullanılır. Boyutları nedeniyle temizlik için standart bir mutfak lavabosuna sığdırılmaları zor olabilir. Genellikle ısıyı tutan bir tür metalden yapıldıkları için, sıcak sıvıyla dolu olduklarında tutmaları zor olabilir. Ayrıca taşımayı kolaylaştırmak için sağlam bir tutamağa sahip olması kullanımını kolaylaştırır.

Kazanların yüksek kenarlarının olması yemeklerin pişerken sıçrarken mutfağınızı kirletmesini de önler. Rahat karıştırma kazan yemeklerinde oldukça önemlidir. Yoğun mutfaklarda hızlı hareket edilirken kullanılan yüksek bir kazan karıştırmayı ve hijyeni büyük ölçüde kolaylaştırır.

Kazan Çeşitleri ve Kullanımı

Kazan Çeşitleri ve Kullanımı

Bir kazan potu kullanmanın birçok yolu vardır. Kazanlar mutfağınızda bulabileceğiniz en büyük tencerelerdir ve genellikle ısıyı daha uzun süre tutmalarını sağlayan paslanmaz çelikten yapılırlar.

Doğru tencereyi seçebilmek için öncelikle tencereyi kullanım amacını bilmeniz gerekir. Ne pişireceğinize bağlı olarak, tencerenin boyutunu seçebilirsiniz. Çok fazla sıvı gerektiren bir tarif yapacaksanız, büyük bir tencereye, sadece küçük bir porsiyon yapıyorsanız ve daha az sıvıya ihtiyacınız varsa, o zaman küçük bir tencere tercih etmeniz gerekir.

Büyük tencere, kaynatmadan buharlı pişirmeye kadar her şeyi halledebileceğiniz kazanlarla, ister et ister sebze ister bakliyat pişirebilirsiniz. Kazanlar çeşitleri ve kullanımı çok fazla müdahale gerekmeden yemek pişiren, servis yapmaya hazır olduğunda sadece ve sıcak yiyecekler sunmanızı sağlayan kaliteli pişirme ekipmanlarıdır.

Kazan Temizleme İpuçları

Kazan çeşitleri ve kullanımı profesyonel mutfaklarda verimlilik için oldukça önemlidir. Hijyenik bir ekipman yıllar boyu kullanıma uygun olacaktır. İlk olarak, temizleme işlemine başlamadan önce tenceredeki yiyecek veya sıvıyı boşalttığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Ardından, tencereyi yaklaşık yarısına kadar suyla doldurarak bir damla bulaşık deterjanı ekleyin. Tencereyi orta ateşte ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Su kaynadığında, buhar tencerede kalan yapışmış yiyecek parçacıklarını gevşetecektir. Birkaç dakika sonra, ısıyı kapatın. Tencereyi ılık suyla 10-15 dakika daha bekletin.

Son olarak suyu depodan boşaltın ve temiz suyla doldurun. Tencereyi tekrar ocağa alın ve tekrar kaynamaya bırakın. Ardından, suya birkaç damla çamaşır suyu ekleyin. Bir fırın eldiveni takın ve tencerenin içini ovmak için bir sünger kullanın. Kendinizi yakmamaya dikkat edin. Tencereyi suyla iyice durulayın ve havayla kurumaya bırakın.

Kazan Çeşitleri ve Kullanımı

Sanayi Tipi Kazan Çeşitleri ve Kullanımı

Bir tencere, güveç, çorba veya çok sıvı içeren diğer yiyecekleri pişirmek için kullanılan büyük bir tenceredir. Paslanmaz çelik , dökme demir veya alüminyum gibi herhangi bir malzemeden yapılabilir. Aralarındaki temel fark, yapıldıkları malzemedir. Paslanmaz çelikten yapılmış yüksek kaliteli tencereler genellikle en pahalı olanlardır. Dökme demir tencereler çok dayanıklıdır ve çok az bakım gerektirir, ancak çok ağırdırlar. Alüminyum hafiftir, ekonomiktir ve çok az bakım gerektirir, ancak daha az dayanıklıdır ve ısıyı iletmede diğerleri kadar iyi değildir.

Alüminyum Tencereler

Çoğu ev tipi tencere, ucuz ve hafif olan, ancak özellikle sağlam olmayan alüminyumdan yapılmıştır. Alüminyum dayanıklılıkta ne verirse, ısı transferinde onu telafi eder. Alüminyum malzeme, ısıyı paslanmaz çelikten ve hatta dökme demirden daha hızlı aktarır, ancak bu nedenle, dibe temas eden öğeleri kavurma veya yakma riski de taşır. Alüminyumdan üretilmiş bir tencerenin diğer bir avantajı da temizleme kolaylığıdır. Yapışmaz alüminyum, üzerinde pişen yiyecek parçacıklarını ve sosları çıkarmayı kolaylaştıracaktır. Sadece bir miktar bulaşık sabunu ve su, bir alüminyum tencere üzerindeki lekelerin çoğunu çıkarmalıdır.

Paslanmaz Çelik Tencereler

Paslanmayan veya aşınmayan bir metal alaşım olan paslanmaz çelikten yapılmıştır. Paslanmaz çelik tencereler oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü oldukları için uzun yıllar kullanılabilirler. Bazı paslanmaz çelik tencerelerde, yiyeceği tencereden çıkarmayı kolaylaştıran yapışmaz bir kaplama bulunur. Cilalı ve parlak bir dış yüzeyi vardır ve tencerenin tabanı genellikle kalın ve düzdür. Paslanmaz Çelik Tencere, ısı ve nemi kapatmak için sıkı oturan bir kapağa sahiptir. Paslanmaz çelik tencerenin temizlenmesi ve bakımı kolaydır. İhtiyacınız olan kazan çeşitleri ve kullanımı hakkında detaylı bilgi ve satın alma için cafemarkt.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Lokanta ocakları kullanım rehberini anlattığımız blog yazımızı okumak için tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/lokanta-ocaklari-ve-kullanim-sekilleri/

Sanayi Tipi Tencere Satın Al!

 

Similar Posts