Ana Sayfa / Endüstriyel Mutfak Ekipmanları / Pişirme Ekipmanları / Lokanta Ocakları ve Kullanım Şekilleri
blank

Lokanta Ocakları ve Kullanım Şekilleri

Lokanta Ocakları Hakkında

Restoranlarda ve büyük hacimli mutfaklarda evlerde kullanılan ocakların daha hacimli ve hızlı çalışanları tercih edilir. Lokanta ocakları olarak da adlandırılan ekipmanların doğru seçimi işletmeler için önemlidir. Özellikle mutfak projesi yapılırken ocağın boyutu, tasarruf seviyesi ve çeşidi profesyoneller tarafından seçilmelidir. Endüstriyel ocakların birçok çalışma şekli vardır. Kimi LPG ile kimi doğalgaz ile kimi de elektrikle çalışır. Çalışma prensibinde en çok dikkat edilmesi gerek unsur güvenliktir. Özellikle gazlı ocaklarda gazlı emniyet sistemini doğru kullanmak, işletmenin güvenliği için oldukça önemlidir. Lokanta ocaklarının ev tipi ocaklardan en belirgin farkı büyüklüğü ve yüksek ateş gücüdür. Yüksek ateş büyük porsiyonların kısa sürede pişmesi için oldukça önemlidir.

Lokanta Ocaklarının Çeşitleri

İhtiyaca göre tercih edilebilecek tasarruflu endüstriyel ocaklar mevcuttur. Tüm modellerde çeşitli hacimler mevcuttur. Ocaklar tek gözlü olabileceği 6 göze kadar hacme sahiptir. Küçük mutfaklarda yeterli olabilecek 2-3 ya da 4 gözlüler büyük hacimli mutfaklarda yeterli olmaz. İşletmenizin mutfak kapasitesine göre seçim yapmanız uzun süreli kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Uzun süreli kullanım şüphesiz ki tüm işletmeler için önemli bir unsurdur. Ayaklı ya da dolaplı ocaklar da tercih edilebilecek ekipmanlar arasındadır.

Teknoloji geliştikçe karşınıza çıkan modellerin çeşitliliği de artar. İndüksiyon ocaklar da bu adımda karşınıza çıkar. Cam yüzeyli indüksiyon ocaklar gazlı ocaklara göre daha güvenli ve gelişmiştir. İndüksiyon ocaklar üzerindeki tencere ya da tavanın boyutuna göre ısı yayarak ısı verimliliğini %90 oranında artırır. Ateşli olmadığı için tehlike oranı diğerlerine göre daha azdır. Tasarruflu kullanımı sayesinde daha hızlı üretim yapabilir, daha az enerji tüketimine yardımcı olabilirsiniz.

blank

Mutfak projeleri tasarlanırken kullanılan tüm ekipmanların yeri cm ayarı ile yapılır ve özellikle küçük mutfaklarda tasarruflu alan kullanımı çok önemlidir. Hızlı çalışan ve yer kaplamayan ürünler en çok tercih edilen ürünlerdir. Set üstü lokanta ocakları uygun tezgahların üzerine yerleştirerek yerden tasarruf sağlayabilirsiniz. Aynı anda birden çok ürün pişirmek için mutlaka çok gözlü ocak tercih etmeniz gerekir. Tüm ocak modelleri markalar tarafından özenle üretilerek satışa sunulmaktadır. Verimlilik ve bütçe değerlendirmenizden sonra size en uygun ocağı internet sitemizden satın alabilirsiniz.

Endüstriyel Ocaklar Hakkında Detaylı Bilgi