Ana Sayfa / Nasıl Kullanılır? / Mutfaktaki Yardımcınız, Krema ve Soda Sifonları
blank

Mutfaktaki Yardımcınız, Krema ve Soda Sifonları

Yiyecek hazırlamada yaygın olarak içi gazla doldurulmuş cihazlar kullanılır. Bunlardan biri soda sifonudur. Saf karbondioksit ile doldurulmuş ve soda sifonu ile birlikte karbonatlı suyun hazırlanmasında kullanılan gaz silindirleridir. Diğeri de krema sifonudur. Saf azot oksit gazı içerir. Bu, zorlanmadan hacimli ve çırpılmış krema üretmenize yardımcı olur. Krema ve soda sifonlarıyla çalışırken birini diğerinin yerine kullanmamaya dikkat edin. Bu iki yardımcı sifonlar kolayca temizlenir, çelik malzemeden yapılmıştır ve uzun ömürlüdür. Kullanışlı, esnek, yerden tasarruf sağlar ve de güvenlidir. Krema ve soda sifonları ile hazırlanan tüm içecek ve kremalar uzun süre tazeliklerini korur.

Krema Sifonu Nedir?

Krema sifonu mutfakların vazgeçilmez yardımcılarındandır. Köpüklü ve lezzetli krem şantiler yapmanızı sağlar. Bol köpükler, infüzyon ve basınçlı gazlar yardımıyla meydana gelir. Sifonun koluna bastığınızda, gaz dışarı çıkar. Sifon, içeriğini dağıtmak için uygun şekilde çalkalanmışsa, dışarı çıkan gaz, teneke kutudaki sıvının da bir süspansiyonunu içerir. Basınç, kabarık krema dokusunu yaratır.

Krema ve Soda Sifonları

Soda Sifonu Nedir?

Soda sifonu basitçe suya veya diğer içeceklere karbonat eklemek için kullanılır. Çelikten yapılmışlardır ve saf karbondioksit ile doldurulmuştur. Soda Sifonu ile saniyeler içinde ferahlatıcı içecekler hazırlayabilirsiniz. Bu kullanışlı, ekonomik ve ekolojik olarak sağlam sistem, neredeyse her yerde çarpıcı içecekler hazırlamanıza olanak tanır.

Suyla dolu bir soda sifonunun içinde aynı anda çok fazla karbondioksit salgılayarak ve içeceği iyice karbonatlayarak çalışırlar. Gazlı içecekleri seven kişilerin yanı sıra ticari gıda endüstrisinde sıklıkla kullanılır. Kullanımı kolay ve zamandan tasarruf sağlamasıyla günümüzde oldukça popülerdir. Soda sifonları, diğer karbonatlama su yöntemlerine kıyasla nispeten daha ucuzdur.

Krema ve Soda Sifonları

Krema ve Soda Sifonları Arasındaki Fark

Yiyecek hazırlamada yaygın olarak iki gazla doldurulmuş sifon kullanılır. Krema ve soda sifonları kullanımını karıştırmamak gerekir. Kullanımını iyi öğrenmek bu sifonların güvenli kullanılabilmesi için önemlidir.

Soda Sifon Cihazları : Saf karbondioksit ile doldurulmuş ve soda sifonu ile karbonatlı suyun hazırlanmasında kullanılan gaz silindirleri.
Krem Sifon Cihazları : Saf azot oksit gazı içerir. Bu, zorlanmadan, kolay ve hacimli çırpılmış krema üretmenize yardımcı olur.

Kolay ve alkolsüz kokteyl tarifleri için blog yazımıza linkten ulaşabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/evde-yapabileceginiz-kokteyl-tarifleri/

Krema ve Soda Sifonu Satın Al