Ana Sayfa / Bar Ekipmanları / Kolay ve Alkolsüz Kokteyl Tarifleri
blank

Kolay ve Alkolsüz Kokteyl Tarifleri

Bar mikserleri paslanmaz çelik gövdeden üretilen, kullanım kolaylığı ve temizliğiyle tüketiciden tam not alan mutfak ve barların gizli kahramanlarıdır.

Ne içmeyi sevdiğinizi bir düşünün ve mikserinize ekleyeceğiniz malzemeyle istediğiniz içecekleri birkaç dakikada hazırlayın. Arkadaşlarınıza vereceğiniz davetlerde hazırladığınız benzersiz kokteylleri tattırarak onları şaşırtabilirsiniz. Mikserle içecek hazırlamak kısa sürede birbirine karıştırılması gereken içecekler için uygulanan bir yöntemdir. Bar mikserleri sayesinde kendinize özel sıcak soğuk içecekler hazırlayabilirsiniz. Evde hijyen kurallarına uygun hazırlayabileceğiniz bu içeceklerle sayesinde sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Birkaç içeceğin birbiriyle mikserle homojen bir şekilde karıştırılmasıyla elde edilen içecekleri hazırlamakta oldukça kolay. Smoothie ve kokteyl tariflerine gelin birlikte bakalım;

 

blank

Ekşi Tatlı Kokteyl

Malzemeler:

2 su bardağı lime suyu,
1 su bardağı karadut suyu,
3 yemek kaşığı bal,
Buz küpleri

Karadut, antioksidan açısından oldukça iyi olan bir meyvedir. Lime ekşiliği karadut ile birleşince ortaya enfes bir kokteyl çıkmış olur.

Miksere karadut ve lime suyunu ekleyin mikserle karıştırdıktan sonra balı da bu karışıma ekleyin. Tüm malzemeler homojen hale gelinceye kadar karıştırın. Önceden mikserle parçaladığınız buzların üzerine karışımı dökerek servis yapabilirsiniz.

Salatalıklı Mojito

Sıcak yaz aylarında hazırlayacağınız mojitolarla hem ferahlayıp hem de detoks yapabilirsiniz. Salatanın vücudumuza yararları saymakla bitmez. Bunların başında vücudun nem dengesini koruması ve idrar yollarını enfeksiyonlardan koruması gelir.

Malzemeler:

Taze sıkılmış yarım limon suyu,
4 – 5 adet taze nane yaprağı,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 adet salatalık,
Buz ve soda

Öncelikle soymuş olduğumuz salatalığı mikserde püre haline getirelim. Limon suyunu püre haline getirdiğimiz salataya ekleyip karıştıralım en son buzu ekleyerek karıştırdıktan sonra şeker ve taze nane yaprağı de ilave ederek tekrar karıştıralım. Servis öncesinde ise sodayı hazırladığımız karışıma ekledikten sonra bardağı taze nane yaprağı ile süsleyerek servis edebiliriz.

blank

Muzlu Smoothie

Serinlemek ve lezzetli bir şeyler içmek isteyenlerin tercihi olan smoothieler tok tutucu özelliğe sahip içecekler olarak bilinir. Vitamin deposu olan muzlu smoothie sizi gün boyu zinde tutarak size enerji verir.

Malzemeler:

2 su bardağı yağsız soya sütü
2 tane muz
100 gram yağsız yoğurt
1 yemek kaşığı bal
Yarım çay kaşığı tarçın Buz

Muz , yoğurt, bal, tarçın ve sütü mikser yardımıyla karıştırın. Bar mikserleri ile hazırlayabileceğiniz bu karışıma ve en son buz parçalarını ilave edin ve karıştırın. Servise hazır hale gelen smoothienizi rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Bar Mikseri Satın Almak için Tıkla!