Ana Sayfa / Konsept Sunumlar / Evinizde Şık Fajita Sunumları için İpuçları
blank

Evinizde Şık Fajita Sunumları için İpuçları

Lezzetiyle Gönülleri Fetheden Fajita Sunumları

Meksikalılara özgü yemek olan fajita son yıllarda popülerliğini iyice arttırdı. Ülkemizde ki restoranların menülerine de giren fajita sunumları müşterilerin beğenisini kazandı. İspanyolca’da “Etin en güzel bölümü” anlamına gelen fajita, malzemelerin jülyen şeklinde doğranarak yüksek ateşte ve hızlıca sotelenerek pişirilmesidir. Bonfile etinden yapılan fajita dünya mutfağına girmesiyle birlikte çeşitlenmiştir. Günümüzde tavuk etiyle de hazırlanan lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakan yemek, sos ve tortilla ile servis edilir. Restoran dışında evlerde de kolayca yapılan fajita sunumları, dana, tavuk eti ya da karides kullanılarak da yapılabilir.

Yüksek Isıya Dayanıklı Tavalar

Fajita sunumları sıcak servis olduğu için kullanılan tavaların yüksek ısıya dayanıklı olması gerekir. Masaya gelen fajitanın lezzetini ve cızırdama sesini korumak için tava seçimlerinin doğru yapılmalıdır. En iyi fajita tavası sıcaklıkları koruyabilen güçlü ısı tutucu malzemeden yapılır. Fajita sunumları için kullanılan tavanın yanmayacak dayanıklı bir sac ayağı ile tepsisinin olması gerekir.

Bir fajita tavası alırken fırında kullanılabilir olmasına ve bulaşık makinesinde güvenle yıkanabilir olmasına dikkat etmelisiniz. Tava, tencere ya da diğer metallerden daha iyi ısı iletimi sağlayan bir dökme demir yüzeye sahiptir.

fajita

Uzun Ömürlü Malzeme

Tavalar dökme demir malzemeden yapılmıştır ve ızgara sebzelere ve ete cızırtı vermek için harikadır. Ayrıca, tavayı veya dökme demir tabla ile çalışırken kolayca yönetmenize izin veren çıkarılabilir bir tutucuya sahiptir. Tavanın dökme demir yapısı, fajitalarınızı cızırdarken servis etmenizi sağlar. Tava ayrıca kavrulmuş etleri de sıcak tutar. Kulplu eldiveni sayesinde fajitaları mutfaktan masaya güvenle götürebilirsiniz. Ayrıca çatlama ve paslanmaya ve fırında yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır. Yiyecekleri masanın üzerinde sıcak tutan fijita sunum tavalarını piyasada farklı şekillerde bulabilirsiniz. Bu tavalar kullanıcıya uzun süreli kullanım sağlayan uzun ömürlü bir yapıya sahiptir. Tava fırında bile kullanabilirsiniz. Tava, fajitaların etlerini ve sebzelerini başarılı bir şekilde pişirmenizi sağlar. Fajitayı evinizde et, soğan ve sebzelerle birlikte kolaylıkla pişirebilirsiniz. Yanında ise sos olarak avokado sosu, salsa sosu gibi soslar ile misafirlerinize sunabilirsiniz.

Evde Fajita Yapmak için Tıklayın