Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Et Kıyma Makineleri Nasıl Kullanılır?
blank

Et Kıyma Makineleri Nasıl Kullanılır?

Et kıyma makineleri, kasap şarküteri, süpermarket gibi işletmelerin bir numaralı ekipmanlarındandır. Gün geçtikçe daha popüler hale gelen makineler büyük ölçekli restoranlar tarafından da tercih edilmeye başlamıştır. Bunun nedeni maliyet düşürmek ve tüm işi mutfakta halletmek istemeleridir.

Bir eti ham halde alıp kasaplık işlerini işletme içerisinde yapmak size uzun vadede para kazandırır. Ham et öğütülmüş etten daha uygun fiyatlıdır, bu sebeple et kıyma makinelerinin yayılma alanı gittikçe büyümektedir.

Eti kendi makinenizde öğütmenin bir diğer avantajı da yağ ve et oranını daha doğru ayarlayabilir, çıkaracağınız ürüne göre et öğütebilirsiniz. Daha sulu köfteler, daha lezzetli sosisler yapmanız kolaylaşacak, ürünleriniz çok daha lezzetli olacaktır.

et kıyma makineleri

Et Kıyma Makinelerinin Kullanma Adımları

Et kıyma makineleri birçok işletmenin yiyecek maliyetlerini düşüren ve kolay kullanımlı bir üründür. Mutfağınıza aldığınız et kıyma makinelerini birkaç adımda kurabilir, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  1. Etinizin derisini ve kemiklerini çıkarın. Makinenin beslenme kısmına girecek boyutlarda kesin.
  2. Etleri besleme kısmına koyduktan sonra itme çubuğuyla destekleyin.
  3. Öğütme başladığında başlık kısmından çıkan et için bir tabak hazırlayın.
  4. Kullanım bittikten sonra mutlaka fişini çekin.
  5. Makine ile işiniz bittikten sonra tüm parçaları temizleyin ve kurumaya bırakın.

Et kıyma makineleri çeşitli modellerde olabilir. Paslanmaz çelikten üretilmiş makineler uzun süreli ve yoğun kullanıma uygundur. Soğutuculu, çıkma başlı, ve ekstra güvenlikli makinelerden size en uygun olanını araştırma yaparak rahatlıkla bulabilirsiniz.

Kıyma makinelerini kullanırken dikkat etmeniz gereken ipuçlarından da bahsetmek isteriz. Öncelikle dondurulmuş et kullanmamanız gerekir. Etinizi çözdürdükten sonra öğütmeniz önemlidir. Dondurulmuş et bıçağınıza zarar verebilir.

Kullanım sonrası temizlik oldukça önemlidir. Temiz olmayan makinelerde ertesi gün kalıntılarla etinizin tadını ve tazeliğini bozabilirsiniz. Tüm parçalar dezenfekte edildikten sonra kurumaya bırakılmalı herhangi bir aksiliğe izin verilmemelidir.

et kıyma makineleri

Makinenize aşırı yükleme yapmamanızı öneririz. Kapasitesinden fazla et yüklemek makinenin sıkışmasına ve bozulmasına neden olabilir. Yavaş yavaş ve yeterli miktarda öğütmeyle ideal kıymaya kavuşabilirsiniz.

Makinenin aylık bakımı da oldukça önemlidir. Sağlıklı ve düzenli çalışan bir kıyma makinesi için bakım ve temizlik oldukça önemlidir. Müşterilerinizi memnun etmek ve kaliteli yemekler sunmak için bir et kıyma makinesi satın almanızı tavsiye ederiz.

Profesyonel yardım almak için cafemarkt.com’un tecrübeli satış ekibinden ücretsiz danışmanlık almanız da mümkündür. 0850 811 12 23 no’lu satış öncesi ve sonrası destek hattımız mesai saatleri içerisinde hizmet vermektedir.

Online satın alım yapmak için internet sitemizi ziyaret ederek onlarca kaliteli markaya ulaşabilirsiniz.

Kıyma makinesi modelleri için linke tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz;  https://blog.cafemarkt.com/kiyma-makinesi-modelleri/

 

Et Kıyma Makinesi Satın Al!