Giyotin Tip Bulaşık Makinesi
| | | | |

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Nedir? Neden Tercih Edilmelidir?

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Nedir?

Endüstriyel bulaşık makinesi (sanayi tipi bulaşık makinesi) uzun süreli ve yoğun kullanım için özel olarak tasarlanmış, sirkülasyonun çok olduğu endüstriyel mutfakların hızına uygun kısa sürede yıkama yapan sanayi tipi bulaşık makineleridir.

Endüstriyel bulaşık makinelerini deneyimlemiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, endüstriyel bulaşık makineleri profesyonel mutfaklar için ilk alınması gereken cihazlardandır. Bir cafe, restoran ya da otel açılışı için kaliteli ve uzun süre kullanıma uygun çatal kaşık bıçak, bardaklar ve tabaklar almaktan kaçınmaz. Ancak bu ürünlerin görünümlerinin bozulmaması, çizilmemesi kullanımlarının uzun olabilmesi önem arz eder. İşte tam da bu noktada bulaşık makinesi etkili rol oynar. Doğru makine kullanımı ile eşyalarınızın ömrü uzar.

Farklı kullanım amaçlarına hitap eden değişik ebatlarda, formalarda ve özelliklerde endüstriyel bulaşık makineleri vardır. Sanayi tipi bulaşık makinesi çeşitlerini; set altı bulaşık makinesi, giyotin tip bulaşık makinesi, konveyörlü bulaşık makinesi gibi gruplayabiliriz.

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Neden Tercih Edilmelidir?

  • Endüstriyel bulașık makineleri normal bulașık makinelerine kıyasla çok pratik ve hızlı yıkama yaparlar. İș akıșını aksatmazlar.
  • Endüstriyel kullanıma uygun üretilmișlerdir ve yoğun kullanıma uygunlardır. Fazla sayıda yıkama yapabilmek için uygun deterjanlar ile kullanırsınız ve yıkanan ürünlerin uzun süre kullanılmasını sağlar.
  • Su kullanımını minimuma indirir ve tasarruf sağlarlar.
  • Sepetler çıkabilir ve değișebilir bu sayede çok fazla bulașığı hızlı olarak makineye yerleștirebilir ve boșaltabilirsiniz.
  • Paslanmazdan üretilirler paslanma yapmazlar.

Konveyörlü Bulaşık Makinesi Nedir? Ne Zaman Tercih Edilmelidir?

Konveyörlü bulaşık makineleri genellikle fabrikalar ve büyük yemekhaneler gibi büyük ölçekte hizmet veren işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Saatte 2000 tabağa kadar yıkama yapabilirler. Bir bant yardımıyla bulaşık makinesi içerisine bulaşıklar bulaşık basketlerinin içinde makineye gönderilir ve içeride yıkanan bulaşıklar yine kayan bant yardımıyla dışarıya verilir. Konveyörlü bulaşık makinalarının isteğe bağlı olarak kurutmalı olanları bulunmaktadır. Bu sayede bulaşıklar kupkuru ve ışıl ışıl çıkar.  Bant payı olduğundan genellikle konveyörlü makineler konumlandırılacağı alan açısından geniş ve büyük alana ihtiyaç duyarlar. Eğer durmaksızın bulaşık yıkanacağı büyük bir mutfağa sahipseniz sizin için konveyörlü bulaşık makinesi uygun bir tercih olacaktır.

Konveyörlü bulaşık makinesi

Giyotin Tip Bulaşık Makinesi Nedir? Ne Zaman Tercih Edilmelidir?

Giyotin tip bulaşık makineleri yukarıdan aşağı giyotin prensibi ile çalışır. Makine içerisine sepet yerleştirilir ve kapak kapandığında yıkama otomatik başlar. Yıkama bittiğinde kapak kaldırılarak kullanıma hazır bulaşıklar sepeti ile birlikte alınabilirler. Giyotin tip makineler fabrika kadar olmasa da restoran, otel gibi yoğun kullanımı olan yerler için uygun bir tercih olacaktır. Sepet değişimi ile hızlıca iş akışına ayak uydurmanızı sağlarlar. Kapağın kapanıp açılması oldukça pratiktir ve eğilme gerektirmeden işlerinizi tamamlamanızı sağlar.

Giyotin Tip Bulaşık Makinesi

Set Altı Bulaşık Makinesi Nedir? Ne Zaman Tercih Edilmelidir?

Set altı bulaşık makineleri cafe, bar gibi sirkülasyonu biraz daha az olan işletmeler için idealdir. Set altı olması sebebiyle tezgahın altına yerleştirilerek mutfağınızda yer tasarrufu sağlar. Ebatı diğer endüstriyel bulaşık makinesi çeşitlerine göre çok daha küçüktür ve fiyat avantajına sahiptirler. Çalışma prensibi evde kullanılan bulaşık makinelerine benzer. Sepeti içerisine yerleştirip tuşa basarak çalıştırırsınız bittiğinde sepet alınır ve yeni sepet yerleştirilerek tekrar kullanıma hazır hale gelir.

Set Altı Bulaşık Makinesi

Tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, info@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da+90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.

Similar Posts