Ana Sayfa / Büfe Açmak / Yeni Ekipman ile Kullanılmış Ekipmanları Seçme İpuçları
blank

Yeni Ekipman ile Kullanılmış Ekipmanları Seçme İpuçları

Restoran, kafe ya da otel mutfağı gibi işletmeleri kurarken satın almanız gereken birçok ekipman bulunmaktadır. İşletmeciler mutfaklarını kurarken yeni ekipmanlar ile 2. el kullanılmış ekipmanlar arasında kalabilir. Bu yazımızda yeni ekipman ile kullanılmış ekipmanların farkı ve kullanımını karşılaştırarak size yardımcı olmayı hedefliyoruz.

Herkes işletmesinin en yeni ve en kaliteli ekipmanlarla kurulmasını ister. Fakat maliyet bu noktada önünde bir engel yaratır. En yeni birinci el mutfak ekipmanları donanımlı ve teknolojiktir. Aynı zamanda da yüksek etiket fiyatlarına sahiptir. İkinci el ekipmanlar ise görece daha uygun fiyatlıdır. Her ikisinin de eksi ve artılarını değerlendirerek en düşük maliyete mutfak kurmanın ipuçları için yazımızı okuyabilirsiniz.

Yeni Ekipmanların Artıları ve Eksileri

Yeni ekipman ile kullanılmış ekipman arasındaki en büyük fark* kalite ve kullanım ömrüdür. Garanti belgeli ve daha önce kullanılmamış ekipmanları teknik servisten yardım alarak masrafsız bir şekilde kurdurabilir ve tamir ettirebilirsiniz. Onarım ve parça masrafı 2. eline oranla çok daha ucuzdur.

Teknolojik olarak daha gelişmiş olarak en yeni ekipmanlar ile menünüzü zenginleştirebilir, müşterilerinize en hızlı servisi sağlayabilirsiniz.
Yeni ekipmanlar daima enerji tasarrufunu destekleyerek cebinize ve doğaya katkı sağlar.

Yeni Ekipman ile Kullanılmış Ekipman

Herhangi bir arıza durumunda 2. el ekipmanınızı tamirci yardımıyla büyük maliyetler karşılığında tamir ettirmek zorunda kalabilirsiniz. Hem paranız hem de zamanınız harcanarak kazancınız azalacaktır. Aynı zamanda teknolojik ve kolay kullanımlı ekipmanlar sayesinde çalışan sayınızı da azaltabilir maliyetten kurtulabilirsiniz.

Bu iyi özelliklerin yanında tabii eksiler de mevcuttur. Yeni ekipman almanın en büyük eksisi yüksek maliyetlerdir. Fakat ekipmanı satın almanın bir yatırım olduğunu da unutmamak gerekir. Yeni ekipman ile kullanılmış ekipman arasında seçim yaparken her iki ürünün fiyat performans karşılaştırmasını mutlaka yapmalısınız.

İyi bir marka araştırması ve fiyat kıyaslama çalışmasıyla hem yeni hem size en uygun hem de uygun fiyatlı ekipmanlar satın alarak işletmenizde sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayabilirsiniz.

Kullanılmamış yeni ekipmanlarınızı satın alırken en güvenilir tedarikçi ve satışçıları tercih etmeniz önemlidir. Satın alım sonrası hizmetin kalitesi ekipmanınızın ömrünü uzatacak motivasyonunuzu yüksek tutacaktır. Cafemarkt tecrübeli satış ekibi ve güler yüzlü satış sonrası destek ekibiyle danışmanlık vererek işletmeniz için en doğru kararları vermenizi kolaylaştırır.

Hızlı sevkiyat, ürün hakkında detaylı bilgi ve en uygun fiyatlar için bizi 0850 811 12 23 no’lu telefondan arayabilir, internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kullanılmış Ekipmanın Artıları ve Eksileri

Restoranınız için kullanılmış ekipman satın almak büyük bir para tasarrufu sağlar, ancak bazı riskleri de beraberinde getirir. İkinci el restoran ekipmanı, maliyetli onarımlarla sonuçlanan görünmeyen sorunları barındırabilir. Durum tespiti yaparsanız, bu büyük indirim fırsatları olmadığı anlamına gelmez.

Yeni Ekipman ile Kullanılmış Ekipman
İkinci el ekipman satın almadan önce mutlaka test etmeniz ve parçalarını kontrol etmeniz önemlidir. Satın alma sonrasında oluşacak herhangi bir arıza durumundan kaçınmak için doğru kontrolleri yapmalısınız.

Kullanılmış ticari mutfak ekipmanları birinci ellere göre çok daha uygu fiyatlı olur. Kullanılmış restoran ekipmanı satın almanın en büyük yararı, maliyet tasarrufudur. Eski bir birimi değiştirmeniz gerekirse, yeni bir ekipman parçası için elinizde sermayeniz olmayabilir. Tamamen yeni bir mutfağı donatıyorsanız, mümkün olan yerlerde maliyeti azaltmak çok önemlidir. Fakat tüm bu bilgiler ışığında ikinci el ekipmanlar size büyük masraflar da çıkarabilir.

Kullanılmış restoran ekipmanlarıyla sınırlı sayıdaki ikinci el model arasından seçim yapmalısınız. Herhangi bir arıza durumunda parça bulmanız imkansıza yakın olacaktır. Kullanılmış ekipmanın onarılması gerektiği durumlarda garantinizin olmadığını da unutmamanız gerekir.

Yeni Ekipman ile Kullanılmış Ekipman Seçimi

Yeni ekipman ile kullanılmış ekipman kararında her ikisinde de karşılaştırmalı alışveriş yapın. Bazı ekipman markalarının diğerlerinden daha uygun fiyatlı olduğunu ancak yine de harika performans sunduğunu göreceksiniz. Operasyonunuzun hacmini göz önünde bulundurun ve giriş seviyesi bir modelle hangi alanlara hizmet verilebileceğini belirleyin. Tam boyutlu bir fritöze mi ihtiyacınız var yoksa tezgah üstü fritöz yeterli olur mu?

Yeni Ekipman ile Kullanılmış Ekipman

İhtiyaca göre doğru ürünü uygun fiyatlı bir markadan satın alarak hem yeni hem de kaliteli bir mutfağa sahip olabilirsiniz.
Güvenilir tedarikçiniz cafemarkt.com dünyanın her yerine en uygun fiyatlı mutfak ekipmanlarını gönderiyor. İhtiyacınız olan tüm ekipmanlar için bize ulaşın.

Restoran ve kafe açma ile ilgili tüm yazılarımız için linke tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/?s=cafe+a%C3%A7ma

Endüstriyel Mutfak Ekipmanı Satın Al!