Ana Sayfa / Kafeterya Açmak / Kahve Servisinizi İyileştirmenin Yolları
blank

Kahve Servisinizi İyileştirmenin Yolları

Taze, kaliteli kahve servisi yaparak, hamur işleri veya tatlılar da dahil olmak üzere ek satın alımları teşvik ederken müşterinizin kalış süresini artırabilirsiniz. Çekirdeklerden demlemeye kadar, kahve yapma sürecinizin her adımında kahvenizi daha iyi hale getirme şansınız mevcuttur. Restoranınız için uygun kahve ekipmanını seçtikten sonra, müşterilerinizin yüksek fiyat ödeyeceği cesur, lezzetli kahveler üretmek için verdiğimiz ipuçlarını okuyabilirsiniz.

  1. Çekirdek Kahve Kullanın

Bayat kahve hiçbir işletmede hoş karşılanmayacak müşteri kaybına yol açan bir üründür. Kahvenizin bayatlamaması ve taze kahve servisi için çekirdeğinizi öğütülmüş satın almaktansa kendiniz öğütmeniz faydalıdır. Kahve çekirdeği çeşitliliği ve iyi bir kahve değirmeniyle müşteri memnuniyetinizi ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Çekirdekler, öğütülmüş kahveden daha uzun süre tazeliğini korur. Kahvenizin aromasının çoğu, çekirdeklerin uçucu yağlarında bulunur. Öğütüldükten sonra, bu yağlar hızla buharlaşarak lezzetlerini yanlarında götürür.

Doğru kahve çekirdeğini doğru bir şekilde öğüterek ortaya çıkan kahvenin kalitesini birebir etkiler. Lezzetli bir espresso kahve çekirdeğini incecik öğüterek en lezzetli espressoları demleyebilirsiniz.

kahve servisi

  1. Doğru Öğütücü Seçimi

Doğru ticari öğütücüyü seçmek, müşterinizin kahvesinin sonucunu mutlaka etkileyecektir. Daha iyi kahve üretmek için öğütücü seçerken, bıçaklı öğütücü yerine çapak öğütücü önerilir.

Çapaklı bir öğütücü, aralarında kahve öğüten iki döner yüzeye sahipken, bir bıçak öğütücünün ortasında bir karıştırıcıya benzer bıçaklar bulunur. Çekirdeği bir bıçakla doğramak yerine yüzeyler arasında öğüttüklerinden, çapak öğütücüler sürekli olarak aynı boyutta çekirdek üretir.

  1. Kahve Saklama Yöntemleri

Çekirdekleri öğüttükten sonra kahve telvesini saklama şekliniz, tatmin edici bir kafein almak için kahvenin ne kadar taze kalacağını ve kahve servisi kalitenizi etkileyebilir.

Kahvenizi opak, hava geçirmez bir torbada veya kapta karanlık, kuru bir yerde saklamanız gerekmektedir. Buzdolabında veya derin dondurucuda saklama önerilmez. Telveyi çıkarıp tekrar soğuğa koyduğunuzda meydana gelen çözülme ve yeniden dondurma işlemi, poşetin içinde misafirlerinizin kahvesinin tadını bozan nem birikmesine neden olabilir.

Büyük miktarlarda kahve çekirdeği saklamak söz konusu olduğunda, bazı baristalar onları dondurucuda tutmanın tazeliğin korunmasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Kahveyi sadece tam çekirdek halindeyken ve hava geçirmez bir torba içindeyken dondurucuda veya buzdolabında saklamak uygundur. Çekirdekler soğuktan çıkarıldıktan sonra öğütülmeli ve iki hafta içinde kullanılmalıdır.

kahve servisi

  1. Kahve Servisi ve Demleme İpuçları

Ekipmanınızı temiz tutmak kahve kalitenizi artırır. Özenle hazırlanmış zeminleriniz kirli, temiz olmayan ekipmanlardan istenmeyen bir tat alabilir.

Doğru sıcaklıkta demleme de oldukça önemlidir. 195 derecenin altında demleme, zayıf lezzet ekstraksiyonuna ve müşterileriniz için yassı, çekici olmayan bir ürüne neden olur. Öte yandan, çok sıcak su acı bir tada sebep olur.

Bir fincan kahvesinin yaklaşık %98’ini su oluşturduğundan su kalitenize de dikkat etmelisiniz. Biraz sert olan su, tercihen 50 ila 100 ppm çözünmüş mineral, en lezzetli kahveyi verecektir. Ancak çok sertse, ekipmanınızda kireç birikintileri oluşabilir ve kahvenizden daha az aroma elde edilir. Çok yumuşak veya damıtılmış su, demleme sürecini uzatabilir ve kötü veya acı bir tada neden olabilir.

Demleme sürenizi ayarlayın. Kahvenizin demlenmesi gereken süre, büyük ölçüde çekirdekleri ne kadar ince öğüttüğünüze bağlıdır. Öğütme ne kadar ince olursa, demlemek için gereken süre o kadar kısa olur. Daha kaba öğüttüğünüzde, suyun çekirdek parçacıklarından lezzet alması ve temas etmesi için daha fazla zamana ihtiyaç vardır.

Kahve Dükkanınızı İyileştirmek için İpuçları

Personelin uygun şekilde eğitildiğinden emin olun. Bir fincan veya demlik kahvenin nasıl yapılacağı konusunda personelinizi eğitmek için mutlaka zaman ayırmalısınız. Her çalışanın aynı standartlarda ürün çıkarması müşterinizin size bağlılığını sağlar. İstikrar, işletmenize daima katkı sağlayacaktır.

Sektördeki değişimi ve trendleri takip edin. Kahve her zaman klasik olacaktır, ancak onu kullanma şeklimiz yıldan yıla değişmektedir.

kahve servisi

Kaliteli kahve servisi için alternatif kullanımlarla yaratıcı olun. Kahve artık sadece bir bardağa ait olmaktan çıkmış dünya çapında kullanılan bir üründür. Kokteyllere, yiyeceklere ekleyebilir veya soğuk bir demleme ile lezzetli başka içecekler üretebilirsiniz. Ayrıca ev yapımı tatlılarınızın veya özel çorbalarınızın lezzetini arttırmak için de kullanabilirsiniz.

Doğru yapıldığında kahve, müşterilerin her gün para harcamaktan mutluluk duyduğu, baştan çıkarıcı ve aromatik bir ikramdır. Çok yönlü doğası, mükemmel bir fincan kahvenin, cesur, zengin lezzetini takdir edecek müşterilere kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam yemeğinde ve hatta tatlıda servis edilebileceği anlamına gelir.

Kahve ekipmanları ve kahvecilik ile ilgili tüm yazılarımıza linkten ulaşabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/?s=kahve+ekipmanlar%C4%B1

Kahveye dair tüm ekipmanlara ulaşmak için internet sitemizi ziyaret edin; https://www.cafemarkt.com/kahve-ve-espresso-makineleri