Ana Sayfa / Cafe Ekipmanları / Osmanlı Kahvesi ve Cafemarkt Kahve Fincanı
Saray Zamanı Kahve Fincanı Takımı

Osmanlı Kahvesi ve Cafemarkt Kahve Fincanı

Kahve geçmişten günümüze gelen, birçok farklı kahve fincanı ile servis edilen, toplumların kültüründe kendine has bir biçimde biçimlenen uyarıcı özelliği ile de ön plana çıkan bir içecektir.

Kahve ülkemizde de kahve fincanı ile sembolleşen önemli bir içecektir. Hatta öyle ki avrupa kahveyle Türkler sayesinde tanışmış; Uzun yıllar bizim kullandığımız usulle yani Türk kahvesi olarak kahveyi pişirip tüketmişlerdir. Günümüzde de en çok tüketilen  kahve çeşitlerinden birisidir Türk kahvesi . Dünya genelinde hemen hemen her tür restoranın menüsünde bulunan iki kahveden biridir.

Tabi bizim için kahvenin yeri ayrıdır sadece sıcak bir içecek değil bir sohbet arkadaşıdır kahve. Misafirliklerin olmazsa olmazıdır. En önemli misafirlerimize kahve ikram etmeden yollamayız. Kahve ikram etmek kadar kahveyi nasıl bir kahve fincanı ile ikram ettiğimizde önemlidir elbet. Yanında bir bardak su ve lokumla ikram ederiz kahveyi en güzel fincanlarımızda. Sadece misafirlerle değil keyif içinde içilir Türk kahvesi. Hatta güne başlarken bile kahve içeriz. Günün en önemli menüsünü oluşturan kahvaltı da kahve içilmeden önce yenilen şeylerden alır ismini.

Türk kahvesinin bol köpüklü olanı meşhurdur. Tabi şık fincanlarda kahve sonrası kapatılan fallarıda. Osmanlıda sunumda çok önemli olduğundan fincanlar da ayrı bir önem taşırdı. Şimdi Cafemarkt Osmanlı kahve keyfini sizlere yaşatıyor. Birbirinden güzel el dekorlarıyla süslenmiş Osmanlı esintisi sunan Porterra fincanları ile kahve keyfini bir başka yaşayacaksınız.

Saray Zamanı Kahve Fincanı Takımı
Saray Zamanı Kahve Fincanı Takımı
Saray Zamanı Kahve Fincanı Takımı
Saray Zamanı Kahve Fincanı Takımı