|

2023 Kahve Trendleri ve Ekipmanları

2023 Kahve Trendleri

Kahve, günlük hayatımızın önemli bir parçasıdır. Yapılan araştırmalara göre, 2022’de kahve severlerin %88’i günde bir ila beş fincan kahve tüketimi sağlamıştır. Bir fincan kahve isteği sabah, yemek sonrası ya da herhangi bir zamanda sabittir. Ancak tüketicilerin tercih ettiği kahve çeşitleri kültüre ve damak zevkine göre değişir. 2023 kahve trendleri ve demleme çeşitlerini incelediğimiz yazıdan detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

1. Kahve Konsantresi

Kahve konsantresi, adından da anlaşılacağı gibi, yüksek kaliteli içecekleri kısa sürede hazırlamanızı sağlar. Uzun demleme saatleri ve çeşitli ekipmanları kullanmak istemeyen kullanıcılar konsantreler sayesinde dakikalar içinde damak zevkine uygun kahve hazırlayabilir.

Soğuk demleme konsantreleri en popüler formlardan biridir. Soğuk demleme evlerde yapılması daha zor ve çetrefilli bir demleme çeşididir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen soğuk kahve için bir soğuk kahve konsantresi satın alarak rahatlıkla tüketebillirsiniz.

Kahve konsantresini seyreltmek için su eklemeniz yeterli olacaktır. Klasik kahveden daha zengin bir içecek için süt ya da damak tadınıza uygun şuruplar da ekleyebilirsiniz. Soğuk kahve konsantresi kullanırken tüm ürünlerin soğuk olmasına dikkat etmeniz önemlidir.

2023 kahve trendleri

2. Soğuk Kahve

Klasik buzlu kahveden birinci sınıf soğuk demlemeye ve popüler soğuk kahveye kadar, soğuk kahve 2023 kahve trendleri arasında üstün gelen çeşitlerdendir.

Soğuk kahve, hızlı tempolu yaşam tarzlarına uyum sağlayarak sıcak kahveden daha çabuk yayılmıştır. Ünlü kahve dükkanı zincirleri soğuk kahve çeşitlerini artırarak müşteri çekmeyi amaçlamaktadır. Yeni nesil tüketiciler, Z kuşağı daha modern seçimler yaparak bu piyasanın genişlemesini desteklemektedir.

İklim değişikliği de soğuk kahvenin hakimiyetine katkıda bulunan bir faktördür. 2019’da yapılan bir araştırmaya göre artan küresel sıcaklıklar müşterilerin artık yıl boyunca soğuk kahve tüketimi artırdığını ortaya çıkarmıştır. Kahve dükkanları ve perakendeciler de soğuk kahve satışının son yıllarda yüksek seviyede arttığını belirtmektedir.

3. Soğuk Köpük

Köpüklü ve buharda pişirilmiş süt, yıllardır cappuccino ve latte’lerin klasik sos malzemesi olmuştur. 2023 kahve trendlerinde soğuk kahvenin yükselişiyle birlikte, soğuk köpük ön plana çıkmaktadır. Soğuk köpük, soğuk kahve içeceklerine eşlik etmesi için oluşturulan soğuk, köpürtülmüş süttür. Soğuk içeceklere sıcak köpük eklendiğinde dağılır, ancak soğuk köpük kremsi, beze benzeri bir form tutar.

Soğuk köpük genellikle tatlandırıcılarla doldurulur. Mevsimlik, kış aromalı soğuk köpük spesiyalleri ekleyerek soğuk kahve içeceklerinizi lezzetlendirebilirsiniz.
Artan sayıda laktoz intoleransı ve vegan tüketiciler de göz ardı edilmemelidir. Süt ürünü olmayan muadil ürünler modern kafeler için hayati önem taşımaktadır. Kafe menülerinde de bitki bazlı soğuk köpük görmek de gittikçe artar bir trenddir. Bitki bazlı sütler sayesinde vegan tüketiciler de kahve dükkanı menülerindeki tüm ürünleri tüketebilirler.

2023 kahve trendleri

4. Proteinli Kahve

Protein kahvesi olarak da bilinen Proffee, sabah kahvesini güne başlamak için doyurucu bir yola dönüştürmek için bir trend olarak ortaya çıkmıştır. Kahve dükkanları bu trendden yararlanarak ve sabah kahvaltı yapmak istemeyen müşterilerine proteinli bir başlangıç yapmak için bu ürünü menülerine eklemeye başlamıştır.

Kahveyi önceden hazırlanmış bir protein karışımına karıştırarak proffee yapabilirsiniz. Bu yöntem 30 grama kadar protein sağlar.
2023 kahve trendleri kahveyi çeşitlendirme ve her kullanıcıya uygun hale getirmek üzerine şekillenmektedir. En son trendleri takip ederek, yeni tarifleri deneyerek ve kullanıcı isteklerini göz önünde bulundurarak kahve dükkanınızı vazgeçilmez hale getirebilirsiniz.

5. Kahve Yemek Entegrasyonu

Kahve çekirdeğini içecekler dışında farklı formlar da görmek, yemeklere ekleyebilmek gibi yenilikler de 2023 kahve trendleri arasındadır.

Lezzetli kahvelerin nostaljik ikramlardan ilham alarak ortaya çıkardığı farklı lezzetler günden güne artmaktadır. Yeni nesil kahve severlerin merakı ve işletmelerin güncel trendleri takip etmesi ile kahve sektörü günden güne yenilenmektedir.

2023 kahve trendleri

Yıllardır en büyük sektörler arasında olan kahve sektörü tüm dünyada sürekli bir devinim içindedir. Bu sayede gelişime çok açıktır. Herkesin katkı sağlayabileceği, tüm formlara girebilen kahvenin yolculuğuna katılarak eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Hem bireysel hem kurumsal kullanıcıların kullanabileceği tüm kahve ekipmanlarına cafemarkt.com’un geniş ürün skalasından ulaşabilirsiniz. Her nesil kahveye her dükkana ve kullanıcıya uygun tüm ekipmanlara en uygun fiyatlarla ulaşabilir internet sitemizden ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

Kahve trendleri ile tüm yazılarımızı okumak için linke tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/?s=kahve+trendleri

Kahve Ekipmanı Satın Al!

Similar Posts