Şok Soğutucular ile Güvenli Depolama

Şok soğutucu, gıdayı hızla soğutan bir ekipmandır. Şok dondurucu ya da hızlı dondurucular diye de adlandırılan cihazlar soğuk kalması gereken ürünlerin sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesini sağlar.

Soğutucular içerisindeki yiyecekleri hava üfleyerek soğuk tutar ya da dondurur. Derecesini ürüne uygun olarak ayarlayabilirsiniz. Hızlı soğutma aynı zamanda yiyeceklerde gözüken buz kristallerinin sayısını da azaltır. Kristaller çözüldüğü zaman yiyeceğin üzerinde eriyerek tadını bozabilir. Kristallerin azlığı yiyeceğin tadını olumlu yönde etkiler.

Şok Soğutucuların Avantajları

Cihazların asıl amacı hızlı soğutmadır. Yaklaşık 90 dakikada ürünleri ideal bir şekilde dondurabilir. Bu esnada yiyeceğin türü, getirmek istediğiniz derece ve cihazın ayarı uyumlu olmalıdır.

Yiyecek İsrafı

Ani soğutma ve dondurma açık ürünlerin en taze şekilde sunulabilmesini sağlar. Raf ömrü uzatan makineler, çözülen yiyeceklerin tekrar donarak ileride taze bir şekilde kullanılmasını kolaylaştırır. Özellikle işletmeler için avantajlı olan bu özellik soğutucuların sıkça tercih edilmesini olumlu yönde etkiler.

şok soğutucu

Yemek sosları genellikle anlık kullanılan ürünlerdir. Dolapta ya da dondurucu da buzlanma olduğu için saklanamaz. Hızlı soğutma makineleri buz kristali oluşumu engelleyerek sosların pürüzsüz ve kremsi yapısını korur. Böylece özellikle yoğun mutfaklarda şeflerin işi oldukça kolaylaşır.

Makarna sosunuzu dondurucuya koyup ertesi gün çıkardığınızda karşılaşacağınız kıvama ve lezzete inanamayacaksınız!

Bakteri Oluşumu Önleme

Gıdalar belli bir sıcaklıkta uzun süre kaldığı zaman kolayca bozulur ve bakteri üretir. Yiyecekleri bu tehlikeli sıcaklık aralığından koruyan makineler sayesinde gıda kaynaklı hastalıklar da engellenir.

Şok dondurucular gıda ürünlerinin kalitesini korur ve bakterilerin büyümesini engeller. Yemek pişirme esnasında dışarıda kalan ürünleri şok soğutucuya atarak saklayabilirsiniz. Ürünleri ayırarak tek kullanımlık olarak da güvenle kullanım yapmanız mümkündür.

şok soğutucu

Endüstriyel Mutfaklarda Depolama

Profesyonel mutfaklarda çiğ gıda deposu önemlidir. Müşterilerine taze ve lezzetli servis yapmak bir şefin en önemli amacıdır. Büyük hacimlerde endüstriyel mutfak ekipmanları kullanılan mutfaklarda saklama koşulları ideal olmalıdır.

Şok soğutucular içerisinde depolama yaparken düzenli kullanım sağlar. 5,10,15 tepsi kapasiteli soğutucular bulunur. Ürünlerin boyutları ve hacimlerini göz önüne alarak size uygun soğutucuya sahip olabilirsiniz.

Özel havalandırma sistemi olan ekipmanları satın alırken sizin için en uygun olana karar vermelisiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgi ve tavsiyeler için Cafemarkt’ın tecrübeli satış ekibine 0850 811 12 23 no’lu telefondan ulaşın!

Endüstriyel buzdolabı kullanım rehberi yazımızı okumak için tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/endustriyel-buzdolabi-alma-rehberi/

Şok Dondurucu Satın Al!

Similar Posts