Ana Sayfa / Genel / Pizza Dükkanı Açmak için Önemli İpuçları
blank

Pizza Dükkanı Açmak için Önemli İpuçları

Pizza özellikle Akdeniz mutfağında sıkça sunulan, lezzetli ve çok çeşitli bir yiyecektir. Pizzayı damak zevkinize göre yüzlerce şekilde tüketebilirsiniz. Pizza dükkanı açmak isteyen okuyucular için yazdığımız blog yazımız sayesinde en önemli ipuçlarına ulaşacaksınız!

Pizza Dükkanı Açma Rehberi

Pizza yapımında vazgeçilmez olan birçok ekipman bulunmaktadır. İşletmenizde en iyi pizzayı sunmak için hamur kalitesi çok önemlidir. Kıtır kıtır ve lezzetli bir hamur yapabilmek için şef kadar ekipmanların kalitesi de önemlidir.

Pizza Hamuru Açma

Pizzanın ilk adımı hamurdur. İdeal kıvamda hamur yaparken sizin için en ideal hamur yoğurma ve karıştırma makinesini seçmeniz gerekir. Hamur yoğurulduktan sonra hamuru dinlendirmeniz gerekir. Mayalama dolabı bu aşamada sizin için vazgeçilmez olacaktır.

Hamurunuzun ideal sıcaklıkta dinlenmesi ve pişerken mükemmele yakın olması için üretilmiş dolaplar aynı zamanda hamurunuzun hijyenik bir şekilde saklanmasını da sağlar.

pizza dükkanı

Hamurunuz mayalandıktan sonra sıra porsiyonlama ve açma işlemine gelir. Hamuru elle açabileceğiniz gibi hamur bölme makineleri yardımıyla da açabilirsiniz. Pizza dükkanınız yoğun ise bölme makineleri işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Hamur bölme makineleri elde ettiğiniz hamurun her parçasının eşit porsiyonlanmasını ve açmaya hazır hale getirilmesini sağlar. Bu sayede manuel olarak uzun sürecek bir işlemi saniyeler içerisinde yapabilirsiniz.

İşletmenizin yoğunluğuna göre ekipmanlarınızı ve malzeme hazırlığınızı belirlemeniz gerekmektedir. Saatte bir sipariş alan bir pizza dükkanı ile 5 dakikada bir sipariş alan bir işletmenin ekipman, eleman ve malzeme ihtiyacı oldukça farklı olacaktır.

Porsiyonlanmış hamurlarınızın hepsini bir anda kullanmanız gerekmeyebilir. Hamurunuzu saklayabileceğiniz ideal bir dolap bularak saklama işlemini bu dolapta gerçekleştirebilirsiniz.

Hamurunuzu açma aşamasında da yine otomatik olan pizza açma makinelerinden yararlanmanız diğer makineler gibi hızınızı artıracak, iş gücünüzü azaltacaktır.  

Hamur açma makineleri dilediğiniz hamur çeşidini istediğiniz incelikte ve boyutta açmanıza yardımcı olan endüstriyel mutfak ürünleridir. Özellikle pizza hamuru açarken kullanılan makineler, hijyenik ve yoğun kullanıma uygundur ve paslanmaz çelikten üretilmiştir.

pizza dükkanı

Pizza Hazırlık

Pizza hamuru açıldıktan sonra lezzetli malzemeler eklenerek fırına verilir. Malzeme hazırlık ve ekleme aşamasında hazırlığı kolaylaştıran tezgahlar ve dolaplar bulunmaktadır. Yoğun işletmelerde pizza malzemeleri toplu halde hazırlanarak muhafaza edilir ve sipariş geldiğinde taze bir şekilde hazırlanır.

Malzemeleri uygun şartlarda saklayarak servis etmeniz, taze ve güzel görüntülü bir pizza sunmanızı kolaylaştırır.

pizza dükkanı

Pizzanın bir başka avantajı ise isteğe uygun hale getirilebilmesidir. Bu sebep vejeteryan ve vegan mutfağın severek tükettiği bir üründür. Pizzanızın sosunu ve malzemelerini ekledikten sonra en önemli aşamalardan biri olan pişirme aşamasına geçilir.

Pizza Pişirme Fırınları

Profesyonel şefler tarafından hazırlanmış ideal tarifli hamurların iyi bir fırında pişmesinden meydana gelen bir pizza, pizza severler için en iyi ödüldür. Pizzanın boyutu, aynı anda kaç adet pizza pişeceği, pizza dükkanının fırın için ayırabileceği alan satın alınacak pizza fırınına karar vermenizi kolaylaştırır.

pizza dükkanı

Elektrikli, doğalgazlı pizza fırını çeşitleri bulunur. Elektrikli küçük modeller çok yoğun olmayan işletmelere uygundur. 4 pizza kapasiteli, 8 pizza kapasiteli olan bu fırınların ölçüleri de farklılık gösterir. 20, 24, 30 cm gibi çeşitli ölçülerde pizzalar için özel olarak üretilmişlerdir.

Pizza dükkanı açarken satın aldığınız uygun fırın, sizin yıllarca en iyi dostunuz olacaktır. Konveyörlü ve hızlı pişirmeye uygun pizza fırınları ise yoğun işletmeler için uygundur. Konveryörlü pizza fırınlarında bir gün içerisinde yüzlerce pizzayı arka arkaya pişirebilirsiniz. Seri üretim için uygun bu fırınların kullanımı da oldukça kolaydır.

Aksesuarlar

Pizza dükkanlarında pişirme ve sunum aşamalarında birçok yan ürün de edinmek faydalı olur. Pizzanın özellikle taş tabanlı fırınlara fırına girip çıkmasını kolaylaştıran pizza küreği bu ekipmanların başında gelir.

Pizza kesiciler, sunum tahtaları, pizza tavaları gibi küçük ekipmanlar hakkında bilgi edinmek ve doğru ekipmanları satın almak için cafemarkt.com’u ziyaret edebilir ve satış ekibimizi 0850 811 12 23 no’lu telefondan arayabilirsiniz.

Profesyonel mutfak ekipmanları hakkında ulaşmak istediğiniz tüm bilgilere internet sitemiz üzerinden ücretsiz danışmanlık alarak ulaşabilirsiniz.

En lezzetli pizza tarifi için linke tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/ev-yapimi-pizzanin-puf-noktalari/

Pizza Fırını Satın Al!