Ana Sayfa / Genel / Dondurma Makinaları Nemox
Nemox Gelato, Sorbe ve Dondurma Makinaları

Dondurma Makinaları Nemox

Dondurma, Gelato ve Sorbe Yapımı

Dondurma en basit tanımıyla süt, şeker ve meyveyi, yumurta, salep, nişasta gibi kıvam vericilerle karıştırıp dondurarak yapılır. Sütün cinsi veya kullanılan makinanın, kıvam vericinin ne olduğuna ve kaç derecede muhafaza edildiğine uzanan sebepler lezzette belirgin değişime yol açıyor.

 

blank

 

PEKİ HANGİ TİP DONDURMA NASIL YAPILIYOR?

Bu  aşamada farklı yollar ve bu yolların sağladığı farklı lezzetler var. Sorbe ve Gelato yapmak isteyenlere ihtiyacına uygun ev tipi ya da profesyonel kullanımlar için uygun olan farklı makinalar mevcut.

 

İTALYAN TAZELİĞİ: GELATO

Son yıllarda Türkiye’de de epey popüler olan klasik, ‘taze’ İtalyan dondurması. Geleneksel olarak günlük süt, krema ve taze meyvelerle yapılıyor. Raf ömrünü uzatmak için katkı maddesi kullanılmıyor, yani taze tüketiliyor; ki en önemli özelliği de bu. Gelato diğer dondurmalara kıyasla daha yoğun, daha kıvamlı. Geleneksel bir Gelato’da meyve tadını daha çok almamızın nedeni de bu.

 

Nemox Gelato Chef 5L Automatic Dondurma ve Sorbe Makinesi
                                       Nemox Gelato Chef 5L Automatic  Sorbe Makinesi

 

 

 

MEYVENİN EN TATLI HALİ: SORBE

En basit tanımıyla, ‘dondurulmuş meyve püresi’. Ayırt edici özelliği, içinde süt bulunmaması. Şeker ve suyun mevsimsel meyveler ile belli oranlarda karıştırılmasıyla yapılıyor, meyve tadını öne çıkarmak için limon suyu da kullanılıyor. Süt içermediği için aslında teknik olarak dondurma kategorisinde sayılmıyor. Şeker yerine bal kullanılabiliyor; meyvenin tadına veya tarife göre ‘sıfır Şeker’le yapılanları var. Reçeteler meyveden meyveye, mevsimden mevsime değişiyor. Vegan ve vejetaryenler için en serin lezzet…

 

Nemox Gelato NXT1 L’Automatica Dondurma ve Sorbe Makinesi, Full Otomatik, Kırmızı
     Nemox Gelato NXT1 L’Automatica Dondurma ve Sorbe Makinesi, Full Otomatik, Kırmızı

 

 

Nemox Dondurma Makinaları

İtalyan Menşei Nemox ürünlerinin kullanımı çok kolay! Sadece malzemeleri dökün 20-30 dakika içinde mükemmel bir dondurma veya sorbe veya gelato makinanızda hazır! Güçlü soğutma sistemi sayesinde, kısa sürede daha fazla lezzet üretilebilir. Farklı sunumlar ile  servis edebilirsiniz. Nemox ürünleri en iyi fiyat, ücretsiz kargo ve kredi kartına taksit imkanları ile cafemarkt.com ‘da sizleri bekliyor.

 

 

Nemox Dondurma Makinaları İnceleyin!