Ana Sayfa / Endüstriyel Mutfak Ekipmanları / Pişirme Ekipmanları / Krep Makinesi Kullanım Alanları ve Avantajları
blank

Krep Makinesi Kullanım Alanları ve Avantajları

Yiyecek içecek sektörü ülkemizde son yıllarda giderek gelişme gösterdi ve farklı tatlar ve lezzetlerle tanışmaya başladık. Bu tatların en yaygın olanlarından biri de krepler oldu. Krep, gevrek anlamına gelen Latince Crispus teriminden gelir. Ülkemizde gözlemeye benzetildiği için damak zevkimizde yabancı bir tat oluşturmamıştır. Hazırlanması kolay olan krepler en çok da çocuklar sever. Ailecek yapılan pazar kahvaltılarının vazgeçilmez parçası haline gelen krepler genelde reçel, bal, krem peynir gibi lezzetli  Krep yapımı için özel olarak üretilmiş krep makinesi modelleri mevcuttur.

blank

 

Krep Makinesi Çeşitleri

Birçok insan tarafından sevilerek yenen krepin büyüleyici bir tarihi olduğunu biliyor muydunuz? Hemen hemen tüm kültürlerde benzerlerinin olmasına rağmen krep, Fransızlar tarafından adeta sanat formuna dönüştürülmüştür. Her ülkenin kendi krep versiyonları bulunmaktadır fakat bunu kendi tekniği ile mükemmelleştiren Fransızlar olmuştur. Fransız menşeili olan lezzetli krepler, düz metal tavaya ince hamur dökülerek yapılır. Dökülen hamur tava eğilerek ya da spatula yardımı ile düzeltilerek ince tabaka haline getirilir. Çoğunlukla sabahları tüketilen krepler günün her anında yenebilir. Kahvaltının yanı sıra et, tavuk ve sebze ile de rağbet gören krep, işletmelerde de satışa sunulur.

Geçmiş yıllarda krep yapımcıları, hamurları pişirmek için ateşe yerleştirilmiş büyük dökme demir plakları kullanırlardı. Zamanla krep yapılan malzemeler değişerek ivme kazandı. Ağır dökme demirlerin yerini paslanmaz çelik plaklar aldı. Bu ilk elektrikli makineler, daha sonra gazlı krep ızgaralara dönüştü. Günümüzde ise gazlı ve elektrikli krep makinesi kullanılmakta. Paslanmaz çelik gövde ve döküm pişirme yüzeyine sahip makinelerin yükseklikleri ise ayarlanabilir. Temizlenmesi kolay olan teflon kaplı döküm makineler uzun süreli kullanım için uygun ve hesaplıdır.

blank

Restoranlarda Krep

Endüstriyel mutfaklarda kullanılan krep makineleri krep tavaların geliştirilmiş versiyonlarıdır. Seri üretim için kullanılan makineler hızlı ısınıp soğur ve kullanımı oldukça kolaydır. Kreplerin pişme süresini göz önünde bulundurduğumuzda hızlı ısınmanın öneminin farkına varırız. Profesyonel makineler, ergonomik ve tasarrufludur.

Sofranın karbonhidratı olarak yapılabilecek en kolay yiyecek olan krep tatlı ya da tuzlu formda olabilir ve tüm yiyeceklerle uyumludur. Seri bir şekilde krep pişirmeniz gerekiyorsa, krep makinesi modellerinden size uygun olanı tercih etmenizi öneririz.

Krep Makinesi Satın Al