Hazırlık Masası Çeşitleri ve Kullanımı

Hazırlık masası restoranlar için temel ekipmanlardandır. Hangi ürün servis edilecek olursa olsun bir hazırlık aşaması vardır. Yemek servisinde hazırlık aşaması ne kadar iyi olursa çıkan ürün de o kadar kaliteli olur.

Açık, kapalı, soğutmalı gibi birçok hazırlık masası sayabiliriz. Sandviç, pizza, salata ya da çeşitli başka yiyecekler için üretilmiş masalar da en büyük mutfak yardımcılarıdır. Peki nedir bu masaların farkı?

Pizza Hazırlık Masası Modelleri

Pizza, salata ve sandviç içerisinde onlarca farklı malzeme olabilir. Tüm bu masaların ortak özelliği her ürünü ayrı ayrı muhafaza ediyor olabilmenizdir. Düzgün ve sıralı malzemeler sayesinde hazırlayacağınız ürünü dakikalar içerisinde pişmeye bırakabilirsiniz. Ürünlerin tazeliğini korumasını sağlayan masalar kesme tahtası, hazırlık bölümü, çekmece ve dolap gibi birçok unsuru da barındırır. Bu sayede tek ekipman üzerinde tüm işlemleri gerçekleştirerek zamandan ve yerden tasarruf edebilirsiniz.

Hazırlık Masası

Sandviç Masaları ve Saladbar

Sandviç ve salatalar içerisinde taze ürünlerin olması gerektiği ve çoğunlukla soğuk servis edilen ürünlerdir. Dolayısıyla soğutmalı hazırlık masaları bu ürünler için uygundur. Soğutmalı hazırlık masaları, herhangi bir yemek servisi işletmesi için restoran ekipmanının temel parçalarıdır. Bir buzdolabının gerekliliğini uygun bir kesme tahtası ile birleştirirler, böylece imza yemekleri oluşturmak için malzemelerinizi hızlı ve kolay bir şekilde bir araya getirebilirsiniz.

Hazırlık masalarının farklı tezgah ve çalışma alanı modelleri sağlayabilir. Bazı masalarda bol miktarda tava saklama ve yemek hazırlama alanı bulunabilir.

Hava soğutmalı üniteler, yeni başlayan restoran sahipleri için mükemmel bir çözümdür. Sandviç hazırlama masalarında hava soğutması standarttır ve düşük bakım ve işçilik maliyetleri ile birleştiğinde çok fazla bilgi birikimi gerektirmeden kullanımlarını kolaylaştırır. Kapak tarafında, güçleri alternatif soğutma yöntemlerinden daha sınırlıdır.

Hazırlık Masası

Hazırlık Masası Boyutları

İşletmenizin sandviçlere talebi ne kadar fazlaysa, hazırlık masasısın o kadar büyük olması faydalıdır. Kullandığınız malzeme sayısı da masanızın boyutunu belirler. Bazı tezgah üniteleri aynı ünitede hem buzdolabı hem de dondurucu saklama bölümü sunabilir.

Boyutun yanında önemli olan ikinci faktör dolapların, çekmeceli, kapılı veya her ikisinin birleşimi olup olmamasıdır. Çekmece ve ekstra kapı depolama alanını artırır. Hazır malzeme bittiği anda çekmeceden alıp hazırlama evresi başlayabilir. Soğutmalı sistem sayesinde hazır olmayan ürünler de taze bir şekilde saklanabilir.

Üniteyi nereye yerleştirdiğinize bağlı olarak, kapakların ve çekmecelerin yerine ve boyutuna karar vermeniz gerekebilir. Açılacak kapak ve çekmeceler çalışma alanının düzenini bozmamalı kimseyi engellememelidir.

Açık Büfe Mutfaklarda Hazırlık Dolapları

Özellikle saladbarlar açık büfe otel ve restoran tezgahlarının vazgeçilmezidir. Waffle, kumpir ve çoktan seçmeli malzemeli birçok yiyecek için de kullanılan hazırlık dolaplarını self servis için de kullanabilirsiniz.

Hazırlık dolapları marka, model ve çeşitlilik olarak geniş bir skalaya sahiptir. Hem size uygun dolaba ulaşabilir hem de kendinize özel ölçülerde üretim yaptırabilirsiniz. Mutfağınız için en uygun hazırlık dolabına sahip olmak için profesyonel yardım almanız gerekebilir. Cafemarkt’ın tecrübeli satış ekibi bu konuda her zaman yanınızdadır. Ücretsiz danışmanlık verdiği 0850 811 12 23 numaralı destek hattından ulaşarak endüstriyel mutfak hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir, internet sitemizden online satın alım yapabilirsiniz.

Diğer açık büfe ekipmanlarıyla ilgili detaylı bilgi almak için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/en-sik-acik-bufe-ekipmanlari/

 

Hazırlık Masası Satın Al! 

 

Similar Posts