Ana Sayfa / Genel / Evde Makarna Yapımı
blank

Evde Makarna Yapımı

Ev Yapımı Taze Makarna

İtalyan mutfağı denince herkesin aklına hiç şüphesiz ilk önce Pizza ve Makarna gelir. Tüm dünyada İtalyanlardan bahsedilirken bazen “makarnacılar” denildiğini mutlaka işitmişsinizdir. Gerçekten de makarna, İtalyan mutfağı için bu unvanı hak edecek kadar önemlidir.

Makarna’nın tarihi

Makarna İtalya ile o kadar özdeşleşmiştir ki, her ne kadar İtalyan sofralarının vazgeçilmezi olsa da sanılanın aksine kesinlikle ana yemek değildir. Hatta bir İtalyan restoranına gittiğinizde özellikle akşam yemeğinde sadece makarna yiyip kalkmak pek hoş karşılanmaz, kabalık olarak algılanır. Tarih boyunca makarna, Türkiye’yi de içine alan tüm Avrasya coğrafyasının ortak yiyeceği olsa da, İtalya ve Çin yemek kültüründeki yeri ve önemi apayrıdır. 12. – 13. yüzyıldan itibaren taze makarna kurutulmaya başlandı, böylece çok uzun sure saklanabilir ve ihtiyaç duyulduğunda tüketilir hale geldi. Örneğin hem uzun sure dayanması hem de hafif olması sebebiyle çöl geçmek zorunda olan Arapların vazgeçilmez yiyeceği oldu. Denizci olmalarıyla unlu Cenevizlilerin (Cenovalılar) çıktıkları uzun deniz seferlerinde en büyük yardımcıları yine makarnaydı.

 

evde makarna yapımı

 

Hem ucuz olması hem de kolay ve hızlı pişirilmesi sebebiyle makarna hepimizin kurtarıcısıdır. özellikle yemek hazırlığı konusunda vakti az olanların favorisidir. Aslında makarna o kadar geniş bir yelpazeye hitap eder ki, sade ya da kolay bir sosla servis ettiğinizde basit ve ucuz bir yemek olurken, örneğin ıstakoz ile servis ettiğinizde bir anda kralların sofra lezzeti haline geliverir. Tüm İtalya’da makarna, etten deniz mahsullerine, sebzeden şarküteri mamullerine kadar birçok farklı alternatifle hazırlanan onlarca değişik sosla sunulur. Bir gerçek vardır ki makarnayı dünyada 7’den 70’e sevmeyen yoktur.

 

evde makarna nasıl yapılır

Çok uygun maliyetle ve uygun kolay ama orijinal bir yemek hazırlamak ister misiniz? Kendi hazırladığınız taze makarna ile misafirleriniz için de lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Emin olun hazırlayacağınız taze makarnanın tadı, hazır paket makarnadan çok farklı ve lezzetli olacak.

Kendi Makarnanızı Yapmak İçin Şimdi Tıklayın!