Ana Sayfa / Genel / Sebze ve Meyve Suyuna Giriş
blank

Sebze ve Meyve Suyuna Giriş

 

Zihninizi, bedeninizi ve sağlığınızı iyileştirmeye hazır mısınız? Birkaç kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? Eğer öyleyse, Sebze ve meyve suyu sıkmak sizin için mükemmel bir çözüm olabilir. Bu sayede fazla kiloları kaybeder, zihinsel açıklığınızı arttırır ve görünüşünüzü güzelleştirir siniz. Bu makale, sebze ve meyve suyuna bir giriş sağlayacak, bu suların faydalarını tartışacak ve ana sıkacak türlerini inceleyecektir.
 

Sebze ve Meyve suyu nedir?

 
Bu işlem meyve ve sebzelerin sularını liflerin içerisinden çıkarma işlemidir. Sebze ve Meyve suyu posadan ayrılır ve lezzetli bir içecek olarak tüketilir. Vücudunuz için yararlı olan sağlıklı enzimler, besinler ve vitaminlerle doludur.
 

Neden sebze ve Meyve Suyu tüketmeliyiz?

 
Sebze ve meyvelerin suyunu sıkmak, meyve ve sebze yemenin tüm faydalarını ve hatta daha fazlasını sağlar. Sıkma işlemi sayesinde, gıdanın suyunu posasından ayırır, böylece konsantre ve sindirimi kolaydır. Bu, vücudunuza vitamin, iltihap önleyici bileşikler ve kolayca emilen antioksidanlar verir. Vücudunuz, doğal ve uzun süreli enerjiyi kısa yoldan alır. Ek olarak, sebze ve meyve suyu istenmeyen toksinleri vücudunuzdan temizler. Bu işlem size zihinsel berraklık, daha parlak bir cilt ve daha iyi bir sağlık sağlayacaktır. Günlük tüketmemiz gereken sebze ve meyve miktarına ulaşmakta zorlanıyorsanız eğer, sıkılmış sular ile bu hedefleri kolayca tutturabilirsiniz.
 

Sebze ve Meyvelerin Suyunu mu yoksa bütününü mü tüketmeli?

 
Meyve ve sebze tüketmek, nasıl tükettiğimizden bağımsız olarak vücudunuz için harikadır. Şimdi meyve veya sebze tüketmiyorsanız, haftada bir kez eklemeye çalışın. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirdikten kısa bir süre sonra daha iyi hissetmeye başlayacaksınız, bu nedenle şimdi başlamaya çalışın. Her meyve ve sebze bu duruma dahildir (meyve suyu veya bütün olarak)!

Ancak sebze ve meyve suyunun, aynı ürünleri bütün tüketmekten birkaç avantajı vardır:

 
·        Meyve veya sebze yemiyorsanız veya çocuklarınız seçici davranıyorlar ise o zaman bunların suyunu tüketmek harika bir çözümdür. Sebze ve Meyve suyu sıkmak, diyetinize bu gıdaları sokmak için eşsiz bir yoldur. Ayrıca normalde tüketmeyeceğiniz değişik ürünler ekleyebilir ve kendi tariflerinizi oluşturup bu gıdaların sunduğu farklı besinleri vücudunuza sokabilirsiniz.
 
·        Sebze ve Meyveleri sıkma, vücudunuzun sindirilemez liflerle uğraşmasına gerek kalmadan ürünlerin içerisindeki besinlerden hemen faydalanmasını sağlar. Birçok sebzenin sindirilemez lifleri vardır ve vücudunuz besinleri emmek yerine enerjisini bunları hazmetmek için harcar. Bu, emilim bozukluğu yada enflamatuar bağırsak hastalıkları olan ve yiyecekleri hazmetmekte zorlanan kişiler için oldukça önemlidir.
 

Meyve ve Sebzeleri Suyunu mu sıkmalı yoksa Blender’ da harmanlamalı mı?

 
Meyve ve sebzelerinizin hem suyunu sıkmak hem de blender’ da harmanlamak çok sağlıklıdır. Sizin için en iyi yöntem hedeflerinize bağlıdır. Sebze ve Meyveleri blender’ da karıştırmak, her şeyi bir arada harmanlarken, sebze ve meyve suyunu sıkmak ürünlerin suyunu posasından ayırır. Harmanlanmış smoothie’ler, meyve ve sebzelerin tüm sert liflerini içerir. Tabii püreleme işlemi sırasında elyafımsı lifler parçalanır ve vücudunuz meyve ve sebzeleri daha kolay sindirir. Ek olarak, lifler çok doyurucu olduğundan, sebze ve meyve suyundan daha tok tutar. Sabahları kahvaltı içeceğinizin sizi birkaç saatliğine tok tutmasını istiyorsanız sebze meyve suyu yerine smoothie daha mantıklıdır.
 
blender’ da Harmanlanmış smoothie’nin bir dezavantajı, günlük önerilen miktarda meyve ve sebzeyi tüketmenin daha zor olmasıdır. Bunun iki sebebi var. Öncelikle, önerilen miktarınızı tüketemeden kendinizi liflerden dolayı tok hissedebilirsiniz. İkincisi, smoothie sebze ve meyvenin tümünü içerirken sebze ve meyve suları posasından arındırılmış besin açısından zengin sıvı içerir. Haliyle bir bardak smoothie’de aynı üründen daha az bulunurken, sıvıyı tüketerek daha fazla ürün tüketmiş olursunuz.
 
 
blank

Önerilen Ürün 1: Tribest Dynapro vakumlu Blender

 
Dynapro Vakumlu Blender, favori tariflerinizin lezzetini, dokusunu ve besin içeriğini zenginleştiren eşsiz bir vakumlu blender sistemine sahiptir. Bu sistem, blender kabındaki havayı yok ederek gıda malzemelerinizin oksidasyonunu neredeyse yok etmekte ve size fayda sağlayan antioksidanlar, enzimler ve besin maddelerini korumaktadır. Vakumlu blender işlemi aynı zamanda sizin normal, yüksek hızlı blenderlarla yapamayacağınız dokular oluşturmanızı da sağlar. Dynapro, ayrıca ısı nedeni ile oluşan besin değeri kaybını da düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Çiğ tariflerinizin çiğ kalmasını sağlamak amacıyla, blender kabındaki sıcaklık 47,7°C’nin üzerine çıkması durumunda, Çiğ Sıcaklık Göstergesi maviden beyaza dönmektedir.
 

Ne Tip Sıkacağı Almalıyım?

 
Sebze ve meyve sıkacağı işine yeni giren birisi için piyasada kafayı karıştıracak kadar çok sıkacak türü vardır. Neyse ki üç ana kategoride bu sıkacakları tanımlayabiliriz: santrifüjlü katı meyve sıkacakları, çiğneme yöntemli tek dişli soğuk sıkım meyve sıkacakları ve çift dişli soğuk sıkım sıkacaklar. Bu makineler fiyatları da çok değişkenlik göstermektedir. Ucuz bir sıkacak ile başlamak cazip gelebilir ama bu uzun vadede akıllıca olmayabilir. Daha ucuz sıkacaklar, meyve ve sebzelerden çok fazla sıvı alamazlar, bu sulu posa yüzünden bir sürü atık ve daha fazla ürün tüketmek zorunda kalırsınız. Daha iyi sıkacakları ürünlerinizden daha fazla sıvı çıkarır ve zaman içinde kendilerini amorti ederler.
 

Santrifüjlü katı Meyve Sıkacakları

 
Santrifüjlü meyve sıkacakları, sıkma devrinde çalışan çamaşır makineleri ve çöp öğütücü makinelerinde kullanılan sisteme benzer. ürünleri bir besleme kanalına bırakırsınız ve üzerinde onlarca bıçak olan bir kesme diski her şeyi parçalar. Sonra çok yüksek bir hızda (~ 15.000 RPM’ye kadar) döner ve meyve suyunu posadan ayırır. Santrifüjlü katı meyve sıkacakları ucuzdur ancak bazı önemli dezavantajları vardır:
·        Yüksek hızlar meyve sularını okside eder, böylece besin ve enzimlerini kaybederler. Meyve sularınız da çok hızlı bir şekilde bozulacağından, 15 dakika içinde tüketmeniz gerekecektir.
·        Buğday çimi, ot ve yapraklı sebzelerden meyve suyu elde etmek çok zordur.
·        Santrifüjlü meyve sıkacakları çok gürültülüdür.
 

Çiğneme yöntemli tek dişli soğuk sıkım Sıkacaklar

 
Bu makineler yatay ya da dikey olmak üzere 2 farklı şekilde tasarlanmıştır. Dikey olanlar tek aşamalı yani sadece suyu sıkarken yatay modeller çift aşamalı olup hem sıkar hem de sıkıştırıp posayı olabildiğince kuru çıkarırlar. Her 2 model de meyve ve sebzeleri öğütmek için yavaş dönen bir burgu kullanırlar. Çiğnenip parçalanmış ürünler bir süzgeçten geçer ve zengin besleyici sebze/meyve suyu süzgeçten dışarı akar. Kuru posa ise farklı bir çıkıştan dışarı atılır. Tek dişli soğuk sıkım makineleri yavaş hızlarda (tipik olarak 40- 80 RPM) döner, böylece meyve suyunuz okside olmaz. Bu size enzimleler yüklü bir sebze/meyve suyu verir ve 1-2 gün boyunca saklanabilir. Tek dişli soğuk sıkım makineleri, buğday çimi, yumuşak meyveler, otlar ve yapraklı sebzeleri sıkmak için mükemmeldir. Ek olarak, çıkan sıvının verimi santrifüjlü meyve sıkacaklarından çok daha yüksektir, böylece zamanla üründen de tasarruf edersiniz. Dezavantajı, Tek dişli soğuk sıkım makineleri katı meyve sularının santrifüj katı meyve sularından biraz daha pahalı olmasıdır.
 
 
blank

Önerilen Ürün 2: Slowstar dikey soğuk sıkım meyve sebze sıkacağı

 
Slowstar, 47 RPM’lik yavaş sıkma mekanizması sayesinde, gıdaların besin değerlerini ve enzimlerini en yüksek düzeyde koruyarak doğal olarak daha sağlıklı meyve ve sebze suları sağlar. Püre aksesuarı ile gıdaların püre yapımı kolay ve basittir. Her türlü yiyeceğin püresini yapabileceği gibi, sorbet ve kabuklu yemiş ezmesi yapımını da sağlar. Kereviz gibi lifli sebzeleri kesmek için iki taraflı kesme özelliği olan, Çift Bıçaklı Doğrayıcı ile donatılmıştır. Güçlü 200 Watt motor ve 3 aşamalı devir düşürme sistemi, 9 HP motora eşit bir tork gücü üretmektedir. Bu sayede sıkma sırasında sıkışma oluşmaz ve daha az posalı, daha kaliteli ve uzun dayanabilen (48 saate kadar) meyve ve sebze suyu elde edilir.
 
blank

Çift Bıçaklı Dikey  Burgu

 
blank

Önerilen Ürün 3: Solostar yatay soğuk sıkım meyve sebze sıkacağı

 
Solostar Soğuk Sıkım Katı Meyve, Sebze ve Çimen Sıkacağı, küçük gövdesine rağmen güçlü bir çiğneme metoduyla çimen ve diğer meyve/sebzelerinizi 47 RPM gibi düşük bir hızda tüm besin öğelerini oksitlenmeden ve ısıdan koruyarak sıkar.
 
blank

Yatay Dişli Öğütücü Burgu

 

Çift Dişli Sıkacaklar:

 
Çift dişli sıkacaklar ayrıca öğütücü sıkacakları olarak da bilinen 3 aşamalı makinelerdir. 1. Aşamada ürünler insan ağızındaki dişleri taklit eden bir şekilde parçalanır, 2. Aşamada bu değişik ürünler birbirine karıştırılır ve nihayetinde 3. aşamada sıkıştırılıp suyu çıkartılır. Piyasada başka hiçbir model sıkacak 3 aşamalı değildir. Bu sıkacaklar, ürünlerinizi yavaşça döndüren ve öğüten iki dişli kullanır. Dişliler düşük hızlarda (80 – 160 RPM) döner, böylece minimal oksidasyon yaratırlar. Dişlilerde bulunan infrared ve manyetik teknoloji sayesinde çıkan sıvı çok stabildir ve üç güne kadar saklanabilir. Çift dişli sıkacaklar otomatik olarak yapraklı sebzeleri ve yumuşak ürünleri besleme kanalından içeri alırken genellikle sert ürünleri (havuç gibi) dişlilere doğru itmeniz gerekir. Çift dişli sıkacaklar koyu yeşil yapraklı (karalahana gibi) ve lifli sebzeler (kereviz gibi) için mükemmeldir.
 
Çift dişli sıkacaklarının en büyük yararı, ne kadar verimli olduklarıdır.. Ürününüzden maksimum miktarda meyve suyu çıkaracak ve çok kuru bir posa atacaklardır. Çift dişli sıkacaklarının bir dezavantajı biraz daha pahalı olmaları gibi gözükse de sağlam yapıları sayesinde evladiyelik makinelerdir. Tabii bu sıkacaklardan sıktığınız tüm ürünlerden maksimum miktarda su çıkardığı için yiyeceklerden tasarruf edersiniz. Bu sıkacaklar da kendilerini zaman içerisinde amorti ederler.
 
blank

Önerilen Ürün: Greenstar Elite

 
Greenstar Elite Soğuk Sıkım Katı Meyve ve Sebze Sıkacağı, doğal ürünlerin içerdiği en faydalı besin değerlerini meydana çıkartan, devrim niteliğindeki manyetik Çift Dişli Öğütücü Mekanizmayı kullanmaktadır. Bu mekanizmanın insan dişlerini taklit eden eşsiz şekli sayesinde daha fazla meyve/sebze suyu sıkar ve sıktığınız suyu besin değerlerini kaybetmeden daha uzun süre (72 saate kadar) muhafaza edebilirsiniz. Greenstar Elite ile yabani deve dikeni ve karalahanadan, buğday çimi ve çam iğnelerine kadar, çok daha geniş bir ürün yelpazesinin suyunu, ara vermeden ve herhangi bir parça değiştirmeden sıkabilirsiniz! Bu ürünün kendi portföyümüzde rakibi olmadığı gibi, piyasada da eşi benzeri yoktur, sıkacak makinelerinde varılacak en üst seviyedir. Ayrıca, Greenstar Elite’inizi bebek mamaları, galetalar, kabuklu yemiş ezmeleri, pateler, meyve sorbeleri ve çok daha fazlası gibi lezzetli tatlar yaratmak için kullanabilirsiniz!
 
blank

Dişlilerde bulunan her bölümün şemada gösterdiği gibi ayrı bir görevi vardır

 
blank

Bu 2 dişli arasında meyve/sebzeler kesilip, ezilip, çiğneniyor ve sonunda karıştırılıp sıkılıyor.

Şimdi Satın Al