Endüstriyel Fırın
Endüstriyel Fırın

Endüstriyel Fırın

Endüstriyel fırınlar endüstriyel mutfakların hemen hemen hepsinin ihtiyacı peki endüstriyel fırınların normal fırınlardan farkı nedir? Neden endüstriyel mutfaklar endüstriyel fırın tercih etmelidir? Endüstriyel fırın alırken nelere dikkat edilmelidir? Bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz.

Endüstriyel Fırın Nedir?

Endüstriyel fırın endüstriyel mutfaklar için özel olarak tasarlanmış; yüksek kapasitede yemek pişirme ihtiyacı olan mutfakların ihtiyaçalarını karşılayacak kapasitede fırınlardır.

Endüstriyel Fırınların Ev Tipi Fırınlardan Farkı Nedir?

Endüstriyel fırınlar ev tipi fırınlardan çok daha yüksek ısılarda ürün pişirme özelliğine sahiptirler. Bu tip fırınlar özelleştirilmiş fırınlardır. Herşeyi pişirebileceğiniz kombi modeller olmasının yanı sıra tek tip ürün için tasarlanmış modelleri de tercih edebilirsiniz. Pastaneler için tasarlanmış olan modeller hamurişi ürünleri kurutmadan, yumuşaklığını yitirmeden pişirmeyi sağlarlar. Bu model fırınları tüm hamurişlerinde güvenerek kullanabilirsiniz. Yemek için ideal değillerdir ancak yemek pişirimi de yapabilirsiniz uygun ısıyı kullanarak. Yemek pişirmek için üretilen modeller de ise yemekler uygun programlar kullanarak fanlı ve buharlı seçenekleri ile istenilen derecede mükemmel olarak pişirilirler.

Neden Tercih Edilmelidir?

Endüstriyel mutfaklar sirkülasyonu yüksek mutfaklardır. Yoğunluk içerisinde her yiyecek için ayrı ayrı ayar yapmak işlerin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek çok da mümkün olmaz. Bu sebeple mümkün olduğunda ürüne göre tasarlanmış, hafızası olan modeller tercih edilmelidir. Yapacağınız bir kaç ayar ile tek tuşla pişirim yapma ile iş gücünden ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. üsteli ürünleriniz sizin istediğiniz ısı ayarında ve sürede pişer ve pişirim sona erdiğinde fırın kendini kapatır.

Kendini Temizleyebilir

Endüstriyel amaçla üretilen bir çok fırında kendi kendini temizleme fonksiyonu bulunmaktadır. Eğer pratiklikten hoşlananlardansanız kesinlikle böyle bir modelden faydalanabilirsiniz. Bu model fırınlar içerisine özel temizleyicisi koyularak temizleme fonksiyonunun aktif hale getirilmesi ile temizlik işlemini sizin yerinize gün sonunda yaparlar.

Endüstriyel Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
  • Öncelikle fırınınızın güvenilir bir marka fırın olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Ürünün satış sonrası hizmeti, garantisi olduğundan emin olunmalıdır.
  • Ürünün sizin mutfağınızın kapasitesine yeterli olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Fırının ebatlarının mutfağınız için çok büyük olmamasına dikket etmelisiniz.
  • Fırının gıda için uygun materyallerden imal edildiğinden emin olmasınız.
  • Mutfağınızda elektrikli mi gazlı mı fırın kullanacağınıza ve ürünün uygun olup olmadığına bakmalısınız.
Endüstriyel Fırın
Endüstriyel Fırın

Endüstriyel fırınlar ile ilgili soru ve ürün talepleriniz için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.

Bir yorum

  1. blank

    Selam,
    Pakistanda ekmek ve çeşitleri pasta simit (bekery) yapmayı planlıyoruz.
    Orta ölçekli bir tesis için (ilerde büyütülebilmeli ihtiyac halinde)makina ekipman listesi ve fiyat listesi
    Elinizde prototip bir proje var mı?makina ekipmanın yerleşim planı varmı bu konuda nasıl paslaşabiliriz.
    Teşekkürler