Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Ana Mutfak Ekipmanları / Endüstriyel Bulaşık Makineleri Üzerine
Kemal Dağhan Akdağ
Kemal Dağhan Akdağ

Endüstriyel Bulaşık Makineleri Üzerine

Kemal Dağhan Akdağ _ CafemarktEndüstriyel Bulaşık Makineleri Endüstriyel marketin öncü markalarından Cafemarkt’ın ortağı ve yöneticisi olan Kemal Dağhan Akdağ ile yaptığımız söyleşide, Akdağ endüstriyel bulaşık makineleri hakkında merak ettiğiniz sorulara yanıt verdi.

 

Soru: Yemekhane mutfağına, Kafe mutfağına, Restoran mutfağına neden endüstriyel bulaşık makinesi alınmalı?

Dağhan Akdağ:

  • İşçilikten tasarruf; İşletmenin mutfağında gerek tabakları gerekse gün içinde kullanılan bardakları yıkamak için en az bir kişinin çalıştırılması gerekmektedir. Profesyonel bir bulaşık makinesi ile bu personelin zamanından tasarruf sağlamakla birlikte ilgili başka bir işte çalışabilmesi için zaman kazanılmış olur.
  • Enerjiden tasarruf; Endüstriyel Bulaşık Makineleri özel olarak tasarlanmış, optimize edilmiş motorları ve ısıtıcıları ile en ekonomik şekilde bulaşıkların yıkanmasını sağlar.
  • Zamandan tasarruf; Ortalama 3 dakikada 1 sepet bulaşığı yıkar. Kirli bulaşıkları sadece 3 dakikada tekrar kullanıma hazır olacaktır.
    Sudan tasarruf; Basınçlı ve yüksek sıcaklıktaki su ile bulaşıkların kiri çok hızlı bir şekilde temizlenir. Bu hız, sıcaklık ve basınç sayesinde su tüketimi önemli derecede azalmaktadır.
  • Mutfak malzemelerinden tasarruf; Bulaşıklar çok hızlı bir şekilde yıkanıp tekrar kullanıma hazır olacağından mutfakta tabak, çanak, çatal, bıçak ve bardak gibi malzemelerin yüksek adette depolanmasına gerek kalmayacaktır. Ayrıca bardak ve tabak gibi kırılgan malzemeler genellikle yıkama esnasında batarya veya evye kenarına çarparak kırılır. Sabunlu malzemeler elden kolayca kayarak düşerek kırılabilir. Endüstriyel bulaşık makinesi kullanıldığı takdirde bu kayıplar önemli ölçüde azalacaktır.
  • Hijyen ve Müşteri memnuniyeti; Tüm malzemeler eşit şekilde ve olması gerektiği gibi yıkanacağından hijyen açısından gereken temizlik sağlanmış olacaktır.

Soru: Endüstriyel bulaşık makinesi almaya karar verenler hangi modeli almalılar?

Dağhan Akdağ:

Bu soruyu yanıtlamadan önce endüstriyel bulaşık makinesi tiplerinden biraz bahsetmek gerekir.

  • Bardak yıkama makineleri; Bu makineler ufak tabak ve bardak yıkamak için tasarlanmıştır. Özellikle kahvehaneler ve barlar için idealdir. Deterjansız da kullanılabilir. Saatte 750 adete kadar çay bardağı yıkayabilirler.
  • Set altı bulaşık yıkama makineleri; Bu makineler ev tipi makineler gibi tezgah altına sığabilecek boyutta üretilirler böylece yerden tasarruf sağlanır. Orta ve küçük ölçekli işletmelerde tercih edilir. Saatte 500 adet tabağa kadar yıkarlar. Set altı bulaşık makinelerinde farklı modellerde basketler kullanılarak bardak, çatal ve bıçaklar da yıkanabilir.
  • Giyotin tip bulaşık yıkama makineleri; Saatte 1000 adet tabağa kadar yıkama yapabilen bu model bulaşık makinelerinde giriş ve çıkış tezgahı kullanılır. Duş spreyi ile ön yıkma yapabilir böylece daha ağır kirli bulaşıklar hızlı bir şekilde yıkanabilir. Giyotin tip bulaşık yıkama makinelerinin yüksek kapasitesinin yanı sıra sepet kaldırma ve indirme işlemi giriş ve çıkış tezgahlarında kaydırma suretiyle yapıldığından tabldot gibi ağır malzemelerin çok daha kolay bir şekilde makineye yerleştirilmesi sağlanır.

Soru: Endüstriyel bulaşık makinelerinin ev tipi bulaşık makinelerinden farkı nedir?

Dağhan Akdağ:
Ev tipi bulaşık makinelerinin aksamları narin olup işletmelerde kullanıldığı takdirde kolaylıkla bozulurlar. Motorları günde ortalama 1 sefer kullanılmaya göre seçildiğinden gün içerisinde birkaç defa kullanıldığında ömürleri çok kısalır, hatta arızalanırlar. Yıkama süreleri en az 45 dakika olduğundan makine içine yerleştirilen bulaşıklar, 1 saat boyunca makinede kalır tekrar kullanılamazlar. Ev tipi makineler normal basınç ile en fazla 70 derece sıcaklıkta yıkama yaptığından; Ağır kirli yada ön temizleme yapılmadığında bulaşıklar yeterince temizlenemezler. Endüstriyel tip bulaşık makinaları ise işletmelerde kullanıma özel olarak tasarlanıp, paslanmaz malzemeden üretildiğinden aksamları ağır koşullarda kullanıma uygundur. Yüksek basınçta ve 90 derece sıcaklıktaki suyla özel deterjan kullanarak en ağır kirleri dahi 3 dakika gibi bir sürede yıkayarak tekrar kullanılabilir duruma getirir. Motorları gün içerisinde defalarca kullanılmaya uygun kalite ve güçte seçilmiştir.

Soru:Endüstriyel bulaşık makineleri nasıl çalışır?Kemal Dağhan Akdağ Cafemarkt Kurucu ve Yöneticisi

Dağhan Akdağ:
Endüstriyel bulaşık makineleri modeline göre elektromekanik kontrollü, dijital kontrollü, tek programlı veya birden çok programlı olabilir. Endüstriyel bulaşık makinelerini diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri 90 derecede ve yüksek basınçla yıkama yaparken 3 dakika gibi kısa bir sürede bulaşıkları tekrar kullanılabilir hale getirmesidir. Paslanmaz çelikten imal edildikleri için işletmelerin mutfaklarında rutubetten etkilenip paslanmazlar. Darbe ve ağır kullanım koşullarına dayanıklıdırlar. Özel sıvı deterjan kullanırlar.

Soru:Endüstriyel bulaşık makinelerinde hangi deterjan nasıl kullanılır?

Dağhan Akdağ:
Endüstriyel bulaşık makinelerinde ağır kirli bulaşıkları daha kolay temizleyebilmek için özel olarak imal edilmiş deterjanlar kullanılır. Cafemarkt sitemizde Endüstriyel Bulaşık deterjanları kategorisine bakabilirsiniz. Ev tipi makinelerde kullanılan tabletlere göre çok daha uygun fiyatlıdırlar. Makineler bu deterjanı bidonundan ufak bir hortum vasıtasıyla otomatik olarak ayarlanmış dozajda çektiğinden her seferinde müdahale etmenize gerek yoktur. İstenildiği takdirde parlatıcıda ayrıca kullanılabilir.

Soru: Web sitenize baktığımızda endüstriyel bulaşık makineleri için farklı sepetler var hangisi ne zaman tercih edilmelidir?

Dağhan Akdağ:

Endüstriyel bulaşık makinesi çeşitleri için Bulaşık Makinesi Basketi imal edilmiştir. Set altı ve giyotin tip bulaşık makinelerinde kullanabilecek bu sepetlerden yıkamak istediğiniz bulaşığın çeşidine göre uygun olanı seçerek bir seferde daha fazla bulaşık yıkayabilirsiniz. Tabak basketleri, düz bulaşık basketleri ve farklı göz sayılarına sahip bölmeli bardak yıkama basketleri sayesinde bulaşıkların birbirine çarpıp kırılmadan ve her bir köşesine kadar tertemiz yıkanmış olarak çıkarlar. Endüstriyel bulaşık makinelerinde özellikle yüksek basınçlı yıkama yapıldığından bardaklar birbirine çarpıp kırılabilmektedir. Bu sebeple uygun ölçüde gözlere sahip bardak yıkama basketi kullanmak malzemelerinizi koruyacaktır.

Soru: Web sitenizden alınan bir endüstriyel bulaşık makinesinin kurulumu ve nakliyesi için herhangi bir ek ödeme yapılması gerekir mi?

Dağhan Akdağ:

Sitemizden alacağınız endüstriyel bulaşık makinesi çeşitleri Türkiye’nin her şehrine ücretsiz olarak gönderilmektedir. Ürün alıcıya ulaştığında web sitemizde bulunan teknik servislerimiz bölümünden size en yakın servisi seçip çağırabilirsiniz. Yetkili servis ücretsiz olarak kurulumu yapıp garanti süresini başlatacaktır. Ürünlerimiz 2 yıl garantilidir.

Dağhan Akdağ ile yapmış olduğumuz söyleşi notlarımız seçim yapmanıza yardımcı olmadıysa 0212 514 51 21 numaralı telefondan Cafemarkt müşteri temsilcilerine danışabilirsiniz. Modeller hakkında detaylı bilgiye www.cafemarkt.com adresinden endüstriyel bulaşık makineleri kategorisini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

9 Yorumlar

  1. blank

    Evde kullanmak múmkün mü? Kulanılabiliyorsa ben de satın almak istiyorum.

    • blank

      Mine Hanım, Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Evet ürün evde kullanılabilir ancak ev ürünlerine göre daha üstün olduğundan fiyat olarak da daha yüksektir. Şimdiden iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

  2. blank

    Is yerini kapattigjmizdan elimde kalan sanayii tipi bulasik deterjanı ni ev makinede kullanabilirmiyim

    • blank

      Filiz Hanım, Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederiz. Ürün fazla kimyasal içeremekte olup; endüstriyel makineler için uygun olduğundan normal makinede kullandığınızda kalıntı bırakabilir ve köpürebilir. Bu da makinenize ve sağlığınıza uygun değildir.

  3. blank
    cigdem tangüler

    endüstriyel bulaşık makinamız var. tabak yıkama mak. yıkama sırasında köpürme yapıyor. bir türlü çözüm bulamadık.

    • blank

      Çiğdem Hanım,Öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Kesinlike köpürme olmaması lazım. Eğer bu makineler için üretilen endüstriyel deterjan kullanıyorsanız ve köpürme yaşıyorsanız o halde en kısa sürede teknik servis ile görüşmeniz gerekmekte.

  4. blank

    Empero bulaşık makinesi her yıkamada sürekli su ısıtırımı? Veya daha ekonomik bir kullanım şekli varmıdır?

    • blank

      Merhaba Bahar Hanım, Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Emperoda dahil olmak üzere tüm bulaşık yıkama makineleri her yıkamada suyu rezitans ile ısıtır. Suyu her yıkamada o boylerden atıp yeniden su almaz. Belli miktarda su boyler içinde kalır pis suyu alt kısımdan atarak üste yeni durulama su ekler. Endüstriyel tip makinelerde farklı bir sistem yoktur.

  5. blank

    Endüstriyel makina deterjanı ev tipi bulaşık makinasında kullanılabilirmi